Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Večernja šiza...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Večernja šiza...

Dakle...
    Iva zadnjih par večeri ima neku čudnu "šizu" prije spavanja.
    Kao i uvijek legnemo u krevet, cica, malo skakuče po meni pa ju ja primirim, pa kad vidim da više ne vuče nego se samo igra, polegnem ju do sebe, zagrlim, pomazim i ona kao zaspe. Pustim ju i ležim do nje i onda kada mislim da spava išuljam se iz kreveta i pokušam izaći iz sobe.
    I tek što dotaknem vrata, ona ksuži da me nema i krene urlati kao da je nteko reže. Ako slučajno izađem iz sobe to je smak svijeta, ona odmah siđe s kreveta i krene za mnom.
    I onda ja dođem, vratim ju u krevet, pomazim joj, svašta joj nešto napričam i opet legnem pored nje. A ona, iako vidno umorna i jedv adrži oči, svako malo ih otvori i provjerava gdje sam. Ne daj bože malo škripne krevet, brzo gleda di sam, hvata me ručicama i stišće se uz men. I tako dok čvrsssssssssssssssssto ne zaspe, a to traje.
    I zapravo me već malo izluđuje, što zbog toga što to nikada nije radila i nije mi jasno kaj joj je sad odjednom došlo, a što zato jer apsolutno ništa ne stignem obaviti, a sve ostavljam za večer kad ona zaspe.
    Kaj joj je došlo??
    I neki dan kada sam išla kod frizera, to je bio takav tužan pogled na odlasku, takva navala tuge i jada u njenim okama. Kao da se boji da se neću vratiti.
    Ali zašto to sada odjednom?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li mozda radis? Odlazis kad ona spava?

Nama se dugo dogadalo isto dok nisam skuzila da je sretnija kad je ujutro probudim i ona bude sa mnom dok ja perem zube, tusiram se, zajedno doruckujemo ... jednostavno joj je jako tesko padalo da odem dok spava i sad kad se desi da spava ujutro i samo se smijulju dok joj dajem puse i govorim da idem u kupaonu, i recimo ona ostane spavati a ja odem, nekoliko veceri odbija spavati bez mene u krevetu bez obzira sto jedva gleda.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mislim da je to samo faza straha od odvajanja.događalo mi se s kćerkom a događa se isad sa sinom,13mj. u zadnjih 5 dana kad god ide spavat vrišti toliko da se guši od plača pa ja uđem u njihovu sobu a on iz kindača pruža rukice i kad me primi ne pušta,pa se malo pomazimo pa sve nanovo,ja izađem i pustim ga opet da viče pa opet uđem tak da vidi da sam tu. i ne radim,doma sam s njim i nikad nisam nikud otišla kad je spavao,svega sam 3 puta otišla nekud bez njega. držite se,proći će,samo ne znam kad, vjerovatno kad skuže da smo i dalje tu kad zaspu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo još jedne
    do sada su oboje najkasnije do 21 h bili u krevetu (spavaju u kindaćima),malo bi popričali i spavanac
    po noći smo doduše imali seobe u naš krevet,no to nije problem
    zadnjih mj. dana Katja neutješno plače sve dok ne dođem (isključivo ja,ne tata) i ne legnem s njom u naš krevet
    uglavnom se ne uspijevam nikako više izvući iz sobe ma koliko čvrsto spavala,dok primim za kvaku plače,čim legnem u roku minute opet spava
    nikada nismo radili ništa na silu,spavali su u kindaću ako su htjeli,ako ne s nama u krevetu i fakat mi nije jasno kaj je sada :?
    popodnevno spavanje obave bez ikakvih problema sami,samo je navečer problem
    o tome da ništa ne stignem neću ni pisati

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Večernja šiza...

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I zapravo me već malo izluđuje, što zbog toga što to nikada nije radila i nije mi jasno kaj joj je sad odjednom došlo
    Meni su dječije faze predstavljale "problem" upravo zbog ovoga što je ana.m gore napisala. Kad bih se pomirila sa promjenom u ponašanju i prihvatila je, ona bi odjednom prestala biti problem i sve ostalo bi se posložilo, a u međuvremenu bi došla neka druga faza itd.
    Kod nas je trenutno u opticaju dnevna šiza od 1 do 2, i napravili smo vikend-grešku da smo oba dana upravo u to vrijeme izašli van (i vratili se u roku odmah). Juče kad je krenulo, samo sam ga prikačila na sisu i on je vrlo brzo zaspao. Znam da ne pomažem, ali proći će garant

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, mislila sam da će biti bolje kad me nema doma jer je uvijek tati bila super, zaspla bez problema.
    I dođem doma jučer u 21:30 s posla, a muž kaže opet isto.
    Kad sam došla pogledala sam ju i spavala je, nakon toga je i muž išao vidjeti ju u sobu i skužio da je ukakana, što s e nije dogodilo da se pokaka kad zaspe od kada se rodila. Hm?
    I naravno, morala sam ju premotati i ne samo to, otuširati jer je bilo do pol leđa...I onda smo otišle u krevet i relativno brzo se smirila i zaspala na cici.

Palo mi je napamet i to da joj možda izbijaju četvorke...
    Ili to što smo sada 2 tjedna bili doma, sa mnom i bratom od 0-24.
    Mada s druge strane u vrtiću ostaje bez problema...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ili to što smo sada 2 tjedna bili doma, sa mnom i bratom od 0-24.
    Hmm...
    Vrlo je vjerojatno da je u ovome stvar.
    Bilo je već nekih sličnih tema kako djeca promijene ponšanje nakon godišnjeg...i po pitanju tute, sapvanja i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moje mišljenje je da svaka promjena rutine se odrazi na ponašanje pogotovo na spavanje,bar je meni tak u zadnjih 4god pa i kod a je isto tako. trudimo se imat neku rutinu barem za hranjenje i spavanje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jučer me opet dočekala budna, bila je u sobi i kada me čula poečal plakati.
    A ja samo da se skine, operem ruke sve ono nešto na brzaka
    U međuvremenu je MM otišao po nju, a ona se ispovraćala. .
    Užas.
    Na kraju je zaspala u roku od 5 minuta od malo cice i malo maženja.
    I teta mi kaže da im od kad smo došli s bolovanja jako teško zaspe. Moraju je maziti, dati joj bebu, ovo ono, a prije bi samo legla i zaspala.
    I naravno opet je za sve kriva cica.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma daj...
    Nekad sam i ja u takvim mislima, no kad to izrekne netko drugi, u meni nešto skoči u obranu

I moje cure imaju rituale uspavljivanja. I Jelena isto plače zamnom doka ja perem ruke nakon posla, a ona bi odmah mene. I cicu

Ajde, meni to nije ništa strašno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ma daj...
    Nekad sam i ja u takvim mislima, no kad to izrekne netko drugi, u meni nešto skoči u obranu
    Stvar je u tome što to jisma rekla ja, niti ja to mislim, već svi oko mene.
    MM, teta u vrtiću...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma... i kod mene komentiraju drugi...
    Ali, ima dana kad i u meni čuči jedan sumnjivac.
    Onda mi dobro dođu ovakvi postovi kao tvoji kad sam JA sa strane pa objektivnije gledam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala ti...
    Mm-u je lakše ostaviti ju da plače i nauči :/ (jer eto ovo nikada nije radila i oboje nam je to šok i kao ne neka se nauči da to tak ne ide).
    Meni to nije lakše i ne mogu to tako.
    I znam da nema vremena ležati s njom sat vremena kad je tu i Janko kojeg treba spremiti na spavanje i koje također treba pažnja.
    Rekla sam mu neka ju večeras ostavi budnu dok ja ne dođem..
    Vidjet ćemo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jesu Janko i Iva skupa u sobi?
    Možda, ako je tako, da ih skupa sprema na spavanje i legne s oboje u krevet.

Ne znam kakva je procedura oko Janka... no ja tako idem sa svojim curama.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moji su u istoj sobi i idu u isto vrijeme u krpe,s to tako lakše podnese. Oprosti,ja nisam htijela reći da je cica kriva al joj promjena je. možda da joj ostaviš cicu navečer za spavanje,pa joj nakon nekog vremena daješ svaki drugi dan,pa počneš radit veće razmake. ipak mislim da tvoj majčinski instinkt najbolje zna.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    možda da joj ostaviš cicu navečer za spavanje,pa joj nakon nekog vremena daješ svaki drugi dan,pa počneš radit veće razmake.
    A zašto?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva spava s nama u krevetu, a Janko u svojoj sobi već skoro 2 godine.
    I Iva dopije cicu navečer prije spavanja ako sam ja doma. I po noći! Mogu čak slobodno reći da joj cicu dajem skoro pa na zahtjev (naravno kada sam doma)
    Ma ona je uvijek do sada tati zaspala u roku minute, bez dreke, bez problema. Čak i kada bih ja bila doma.
    I u vrtiću.
    Teta kaže samo bi ju polegla i okrenula se, a Iva već spava.
    A ovo sada...
    Traje evo već nekih tjedan dana.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja vjerujem da je to onda smo faza koju mora proć,evo meni je S tek danas nakon5 dana zaspao a da se nije gušio u plaču,pa sad čekam da se zbudi i počne. al me tješi da je prošlo A pa će proći i njega.guram dan za danom,s tim da kod njega ne dolazi u obzir da ga tata stavi u krpe,pa sam onda samo ja babaroga,pa ak ga malo primim da se smiri,on se ljuti. drži se i javi kak id

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •