Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Kratka upotreba pilula, dojenje, kontracepcija

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Kratka upotreba pilula, dojenje, kontracepcija

Cure trebam vasu pomoc. Nemojte me pitati zasto, ali ja idiot sam krenula uzimati one mikro pilule, jer mi je doktorica kreten rekla da 30% zena koje doji ovulira. Nakon sto sam ih uzimala 2 dana pocela sam krvariti, a danas, nakon sto sam ih sve skupa uzimala 4 dana (i danas bacila u smece) krvarim koda imam mengu najjaci dan. Rodila sam pred 39 dana i lohije su mi skoro pa prestale, vec je bilo onak zuckasto. E sad, mene zanima sljedece. Procitala sam na puno razlicitih webova (nazalost prekasno, nakon sto sam pocela uzimati te idiotske pilule, da ne velim da je i maloj izasao neki osip i da najednom ima grceve) da je dojenje 98% sigurna zastita od trudnoce, ako je ekskluzivno, ako je beba manja od 6 mjeseci i ako se jos nije dobila menga. Na tim istim stranicama pise da krvarenje unutar 56 dana od poroda nije menga, nego lohije. E sad. Da li sam ja nesto ukakala sa tih 4 dana pilula? Mislim ovo nije prirodna menga i sumnjam da sam ovulirala, ali s tim umjetnim hormonima se nikad ne zna. Dali itko od vas ima ikakvih iskustava, linkova sa clancima, bilo kakvu pomoc? Ja nazalost nisam uspjela pronaci nista pa se obracam vama jer znam da uvijek mogu racunati na vas...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Kratka upotreba pilula, dojenje, kontracepcija

Citiraj Siobhan prvotno napisa
    Procitala sam na puno razlicitih webova (nazalost prekasno, nakon sto sam pocela uzimati te idiotske pilule, da ne velim da je i maloj izasao neki osip i da najednom ima grceve) da je dojenje 98% sigurna zastita od trudnoce, ako je ekskluzivno, ako je beba manja od 6 mjeseci i ako se jos nije dobila menga.
    to sam i ja čitala i to mi je

Ja sam isključivo dojila na zahtjev, beba visila na sisi svakih pola sata...mengu sam dobila nakon 4 mjeseca od poroda. tako da ova teorija o izostanku ovulacije za vrijeme dojenja nije baš nešto. :/

Nikad ne znaš kad ćeš dobit Možda nakon 2 godine a možda nakon 2 mjeseca...

Ako ti se ne riskira razmisli o nekom drugom načinu kontracepcije (mislim da hormoni nisu baš najbolje rješenje, pogotovo ako dojiš)

Sretno

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Smiju li se uopće uzimati pilule za vrijeme dojenja?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Smiju se navodno te mikro pilule koje nemaju estrogena nego samo progesteron. Ali ja toj farmaceutskoj industriji nis ne vjerujem.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To su čisto progesteronske pilule, i smiju ih uzimati dojilje.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam nedavno bila na predavanju jednog laktacijskog konzultanta koji smatra da i te mini pilule mogu utjecati na prozvodnju mlijeka (smanjiti produkciju) i ne bi ih preporučio tijekom dojenja, sigurno ne za vrijeme isključivog dojenja.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takoder, ako se racuna na zastitu od iskljucivog dojenja, treba napomenuti da to podrazumijeva da nije bilo razmaka izmedju dva podoja duljeg od 6 sati

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije ni to nikakva garancija.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa niti pilula ne pruža 100 % garanciju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ne pruza nista. U tom i je bit. Meni tri puta NIJE ni priblizno uspjelo nemat ovulaciju u periodu iskljucivog dojenja. Pretpostavljam da to ima veze s tim sto u danasnje vrijeme jedemo, al ne bih ulazila u tu temu, zapravo nema veze s ovim.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma da, nista nije 100%. Hvala vam cure. Mene samo grozno ljuti sto sam uopce krenula s tom pilulom, jer sad krvarim ko 4. dan iza poroda. A vec je bilo skoro gotovo!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nda. poslije prvog poroda sam dobila m nakon 2 mjeseca, a poslije drugog nakon 3. oba puta jako brzo nakon prestanka lohija, oba puta iskljucivo (maratonsko) dojenje.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a jela sam samo slane ribice s kozjim sirom, maslinovo ulje i domaci (moj) kruh

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

uh, i ja se spremam kod ginića pa me isto pitanje zanima, vidjet ću s njim što mi je činiti :?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uf baš se ponadala da ću ovdje pronać neko rješenje..meni moj doktor ništa nije htio dati, samo je rekao neka muž pazi, i između ostalog da ni ne mogu ostati trudna dok dojim...na to sam se samo nasmijala i rekla da mi drugo dijete pobija tu tvrdnju Sad koristimo kondome a smislit ih nisam mogla..

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam pitala ujaka (ginekologa) za te mini pill. rekao ja da ih smiju koristiti dojilje, ali da je nuspojava nepravilno krvarenje. dakle, mogu uopce ne krvariti (do menge), mogu s vremena na vrijeme prokrvariti, a mogu cijelo vrijeme po malo krvariti. ja sam rekla, da ako to nije nista po zivot opasno (a nije), da mi napise recept (koji jos nisam podigla). i mislim to koristiti, uz kondome, i ejakulaciju vani, iako, poznavajuci nas, sve te 3 metode zastite ce opet zavrsiti malim bebacem u trbuhu (a i iskljucivo dojim, dakle po nekima su to cak i 4 metode zastite ).

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma meni se ne sviđa to što te mini pilule moram svaki dan u isto vrijeme piti, ne daj Bože da zaboraviš koju večer i popiješ cca pol sata kasnije, već postoji mogućnost trudnoće..tako da sam ja od tog odustala. Mi smo za sad na kondomima (i dalje me frka...) a kad prestanem dojiti prelazim na pilule a u međuvremenu vrištim što od veselja što od boli kad dobim mengu

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da li je Mirena kompatibilna sa dojenjem?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pretpostavljam da nije pošto sadrži hormone...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    mislim da bi to trebala pitati ginekologa. jer kad sam ja pitala, rekao mi je da se moze staviti i dok dojis, jer su to jako male kolicine hormona, koje nikako ne utjecu na proizvodnju mlijeka.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Citiraj piplica prvotno napisa
    mislim da bi to trebala pitati ginekologa. jer kad sam ja pitala, rekao mi je da se moze staviti i dok dojis, jer su to jako male kolicine hormona, koje nikako ne utjecu na proizvodnju mlijeka.
    Mislim da tako nešto piše i na njihovim stranicama, ali htjela sam čuti kakva su mišljenja o tome na forumu.

U svakom slučaju ne bih to isprobavala dok isključivo dojim, možda kasnije...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Baš sam nedavno bila na predavanju jednog laktacijskog konzultanta koji smatra da i te mini pilule mogu utjecati na prozvodnju mlijeka (smanjiti produkciju) i ne bi ih preporučio tijekom dojenja, sigurno ne za vrijeme isključivog dojenja.
    Ja sam se već dogovorila s ginom da ću staviti Mirenu (a to je isto kao mini pilule, progesteron). On zna da dojim bebu koja ima 3 mjeseca i rekao je da je dojenje kompatibilno s Mirenom. Sad kad sam sve ovo pročitala, dvoumim se... možda ipak pričekam i stavim spiralu kad počne dohrana :?

Do sad nisam imala problema s količinom mlijeka, uvijek je beba navukla koliko joj treba. Ako netko zna neki link gdje ima više o Mireni i dojenju, bila bih zahvalna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •