Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Aspirin protect 100 tokom stimulacije za IVF/ICSI

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Aspirin protect 100 tokom stimulacije za IVF/ICSI

Prethodna dva puta sam imala endometrij od 6-9 mm.
    Za ovaj treci IVF sam htjela da ga podebljam, pa sam ukljucila Prenatal (jos prije mjesec dana), a od posljednjeg dana ciklusa dodala Aspirin protect 100, Folan (5 mg), Beviplex (1 dnevno), gram C vitamina dnevno i uzimam maticnu mlijec.
    Sta mislite o tome?

Pominje se nekakva koagulacija kad je u pitanju C vitamin (da li je to dobro ili lose).
    Na jednom forumu citam da je lose podizati imunitet u toku stimulacije za IVF.
    Nista ne znam o tome. Nadam se da neko zna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Aspirin protect 100 tokom stimulacije za IVF/ICSI

Citiraj sevenMAJA prvotno napisa
    Prethodna dva puta sam imala endometrij od 6-9 mm.
    Za ovaj treci IVF sam htjela da ga podebljam, pa sam ukljucila Prenatal (jos prije mjesec dana), a od posljednjeg dana ciklusa dodala Aspirin protect 100, Folan (5 mg), Beviplex (1 dnevno), gram C vitamina dnevno i uzimam maticnu mlijec.
    Sta mislite o tome?

Pominje se nekakva koagulacija kad je u pitanju C vitamin (da li je to dobro ili lose).
    Na jednom forumu citam da je lose podizati imunitet u toku stimulacije za IVF.
    Nista ne znam o tome. Nadam se da neko zna?
    Sevenmaja, di si u stimulaciji? Ovo gore ništa nije specijalno - prenatal, aspirin, b i c vitamin, čini mi se - aspirin znaju neki davatikao ako ima kakvih problema s koagulacijom. Podizanje imuniteta - to ti je ona neka imuno teorija (neprihvaćena od većine, popularna u Americi) da da bi se embrij implantirao ženin imunitet treba bit smanjen itd, nije to baš skroz dokazano. Cure neke su dobre rezultate u debljanju endometrija prijavile s ginko bilboa, a najbolje ti je od svega savjetovat se s dr-om, naglasit kakav je bio endo, i pitat treba li estrofem..

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

sevenMaja, ja na tvojem mjestu ne bi uzimala Aspirine na vlastitu ruku vec iskljucivo u dogovoru sa MPO strucnjakom - uzimanje Aspirina ti moze imati i kontra efekt! Za podizanje imuniteta mozes uzimati Aloe Vera sirup i caj od brusnica.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na odgovorima. Na stimulaciji sam u Banjaluci kod dr Sibincic.
    Danas sam bila na prvom UZ 10-ti dan:

debljina endometrijuma: 7,3 mm
    Desni jajnik: 2x10,5 mm, 13 mm, 11,5 mm, 10 mm,
    Lijevi jajnik: 14 mm, 12 mm, 4x10 mm.

Ne svidja mi se debljina endometrijuma. Danas sam kupila i sok od cvekle (citala sam da moze pomoci).

Sta da radim? Kako da ga jos ''udebljam''?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prepusti strucnjacima da se brinu u postupku, prepustila si se u njihovim rukama i sada njima moras vjerovati!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo jednog sličnog primjera
    Aspirin pijem zbog prokrvljenosti općenito, pa valjda i maternice (a otada je koagulogram sasvim o.k., prije je bilo odstupanja, tj. povišenih vrijednosti), dakako na preporuku liječnika.
    Vitamini C i B u principu ne mogu škoditi (pijem C 500 mg i kombinaciju B6, B12 i folne).
    Matičnu mliječ nisam probala (dosta mi je i ovo što uzimam), ali jesam nativni propolis - mislim da je sve to tu negdje što se tiče koristi
    Što se endometrija tiče, uvijek je prilično zadebljan i to otkad pijem čaj od vrkute - ne kažem da je baš od toga, ali možda pomaže (inače ne vjerujem u čudotvorna izlječenja pa niti od biljaka). Pijem ga navečer, oko 3 dcl i to je sve.
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na odgovrima

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tema je stara, ali sad pronađoh interesantnu informaciju o Aspirinu 100 na jednom srbijanskom forumu:

"Upotrebljava se zbog bolje prokrvljenosti i sprecava slepljivanje trombocita (stvaraju se mikrotrombovi), samim tim dolazi do:

lakseg zadebljanja materice i bolje pripreme za smestanje embriona
    pri vestackoj oplodnji daju se manje doze hormonske terapije, a zbog dobre prokrvljenosti jajnika i materice, dolazi do vece proizvodnje kvalitetnih folikula
    sprecava se cest uzrok spontanih pobacaja u prvih 12 nedelja kada zbog nedovoljne prokrvljenosti dolazi do zaostatka u razvoju ploda i prestanka srcane radnje

Neki doktori ga preporucuju samo do zaceca, neki do 12.nedelje, a neki do kraja trudnoce."

Naravno, mislim da Aspirin treba uzimati samo po preporuci liječnike, da li ima neko iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ja sam ga prvi put uzimala u ovom postupku...nije mi ga preporucila moja mpo nego jedan drugi ginekolog s debelim iskustvom, rekao je da se aspirin 100 moze uzimati do 12 tjedna bez da steti. Imali smo transferirane dvije blastociste i bili smo van sebe od srece, ali eto ni aspirin nije ucinio da se prica uspjesno nastavi
    Prvi put cujem da aspirin ima utjecaj na debljinu endometrija.... Planiram sekundarni postupak u 9 mj. pa se pitam da li onda da nastavim sa svakodnevnim uzimanjem aspirina ili ne?

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nemojte se s tim zezat i na svoju ga ruku uzimat jer se snjim može i gore napravit, nije on u trudnoći baš bezazlen. Ali zato postoji "sigurna" alternativa, a to je vitamin E koji je uz ostalo i odličan za prokrvljenost, a ne izaziva krvarenja kao aspirin. Ja sam ga pila mjesec dana prije postupka i do nekog 16. tjedna trudnoće svaki dan, a onda do kraja trudnoće svaki drugi, treći dan

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja smatram da je vitamin E bolja opcija. Iz mog iskustva preporučila bi multivitamine (s obvezno pojačanim cinkom) ja uzimala one od Marilyn Glenville, matičnu mliječ, Silicea Gel (u Australiji homeopati ga preporučuju za povećanje kvalitete jajnih stanica) i 3 dcl voćnog smoothyja dnevno. A prije punkcije sam pila i Floradix (tonik sa željezom) onako- da ne omane.
    U svakom slučaju što prirodnije stvari to bolje. Acetilsalicilna kiselina nije bezazlena i neškodljiva (kao voćni smoothy)

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pila sma jedno vrijeme ASS100 ali sam se prebacila na vitamin E i to 400-500IE. to je terapijska kolicina koja bi trebala imati slican ucinak kao aspirin.
    kolicine preko 800IE utjecu na agregaciju trombocita. u toj kolicini je kontraindiciran i kod hemofilije.

Lutkica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pozdrav svima, i ja sam trenutno na logestu do 12.08 pa onda stimulacija menopurom od 17.08 za postupak u Mb...
    Uzima li neko ginkgo bilobu za bolju prokrvljenost uz stimulaciju, ja sam mislila uzimati do stoperice....kakva su iskustva, ako ih ima...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Planiram kupiti vitamin E od Solgara, ovaj tu:
    http://www.solgar.hr/4/Proizvodi/39/...20vitamin%20E/
    Pise na njemu da ima 200 IU, znaci trebala bih uzeti 2 na dan? (jos ne znam koja je propisana dnevna doza na pakiranju, pa me samo zanima da li se vi koje ga pijete pridzravate uputa s kutije ili se ravnate prema preporuci lijecnika?=
    Nebih voljela uciniti neki kontraefekt....osim toga, ovaj proizvodjac tvrdi da se njegov vitamin E apsorbira 200% vise nego vecina ostalih pa sad ti budi pametan....

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Lutkica prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima, i ja sam trenutno na logestu do 12.08 pa onda stimulacija menopurom od 17.08 za postupak u Mb...
    Uzima li neko ginkgo bilobu za bolju prokrvljenost uz stimulaciju, ja sam mislila uzimati do stoperice....kakva su iskustva, ako ih ima...
    Nemam nikakav pouzdan izvor, ali čula sam da ginko i ginseng nisu baš beba friendly, pa opet kažem, rađe vitamin E
    Citiraj LilyOfTheValley prvotno napisa Vidi poruku
    Planiram kupiti vitamin E od Solgara, ovaj tu:
    http://www.solgar.hr/4/Proizvodi/39/...20vitamin%20E/
    Pise na njemu da ima 200 IU, znaci trebala bih uzeti 2 na dan? (jos ne znam koja je propisana dnevna doza na pakiranju, pa me samo zanima da li se vi koje ga pijete pridzravate uputa s kutije ili se ravnate prema preporuci lijecnika?=
    Nebih voljela uciniti neki kontraefekt....osim toga, ovaj proizvodjac tvrdi da se njegov vitamin E apsorbira 200% vise nego vecina ostalih pa sad ti budi pametan....
    Ja sam od NW-a pila E-200 jednu dnevno

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

LilyOfTheValley, po knjigama/izvorima o fertilitetu se spominje dnevna kolicina od 400IE kao terapija za bolju prokrvljenost. ta kolicina ne moze naskoditi. bas citam knjigu o vitaminima, mineralima&co i glede svakog je spomenuta maksimalna kolicina te moguce nuspojave.

tek iznad 800IE moze negativno utjecati na nekoga. tako npr i osobe koje imaju problema sa stitnjacom trebaju paziti kod tih kolicina, dakle iznad 800IE

Lutkica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cranky hvala na upozorenju za ginkgo bilobu, za nju sam procitala na serbiancafe, a i ja vec pijem E vit od goldena-1 dnevno, mada pijem i pregnacare i tamo ima E vit...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala Spodoba
    Nasla sam Solgarov E 400 IU na amazonu za 23$ pakiranje od 250 komada (OK platis jos postarinu ali nije skupo ako uzmes najsporiju a na ovaj iznos nema ni carine pa se isplati)
    Sad sam happy jer sam vec mislila da je to puno skuplje
    Slazem se sa Cranky u vezi ginesenga, ginka i slicnog...jako treba paziti na bilo kakve pripravke i dodatke, bez obzira koliko prirodni bili, neke od biljaka koje inace blagotvorno djeluju na masu stvari mogu nazalost djelovati i kao abortivi. Po mom misljenju treba obratiti paznju i na cajeve, na sredstva za intimnu higijenu itd.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni je doktor prepisao andol 100 od prvog dana transfera,i rekao da nastavim pit,on je za bolju prokrvljenost,ali folacin pijem već par godina ( u očekivanju trudnoće) i on nije za prokrvljenost nego ima druge prednosti...

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je doktor prepisao andol 100 od prvog dana transfera,i rekao da nastavim pit,on je za bolju prokrvljenost,ali folacin pijem već par godina ( u očekivanju trudnoće) i on nije za prokrvljenost nego ima druge prednosti...
    za one koje imaju MTHFR mutaciju i ide u u prilog prokrvljenosti. te osobe najcesce imaju smetnju u metabolizmu folata (niska razina folata, granicna ili visoka razina homocysteina) koja se odrazava na cirkulaciju i mogucu trombozu.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja nemam pojma šta imam,nikada mi nitko nije rekao da vadim krv pa na osnovu toga dao Andol. Kad sam pitala Poljaka zašto Andol rekao je to svi piju,neće ti bit ništa

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i ja sam u zadnjem postupku pila andol( po preporuci poljaka) i prvi put nisam imala betu cistu nulu
    ovaj mj. sam sama pila andol poslije menge i pogotovo kad mi je na dig. test na ovulaciju pokazalo + nastavila sam piti
    a folacin pijem nonstop bez prekida ....
    ja vise sama ne znam sto da pijem , svasta sam probala, mislim da imam tanak endic pa sam pila vrkutu totalno mi je pobrkala ciklus, skratila na 23dana, pa je prestala piti, pila sam dugo vitamin E zajedno sa mm i prestala, uzimala maticnu mlijec ,vitamine ali džaba...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

crvenkapice imala sam ravnih 9 ciklusa klomifenom, 4 ciklusa nisam jela ananas,a ostalih 5 jesam svakodnevno od početka klomifena do ovulacije i svaki put kad sam ga jela bio mi je endom.duplo deblji,a meni se još dogodi ovulac. 10DC,oću reć ženskima kojima je 14DC imaju još 4 dana da zdebljaju endometrij. Tako da ja vjerujem da je meni ananas pomogao. I ja sam pila vrkutu 3mj i odmah mi se skratio ciklus ta 3mj i prestala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •