Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Buster ili kopča za pojas

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Buster ili kopča za pojas

Ovakva je situacija.
    Treba nam jedan rezervan buster ili eto ta kopča za pojas za drugi auto u kojem se vozimo jako rjetko ali se ipak vozimo.
    PA da ne moramo stalno premještati sjedalicu a i nekad nismo u mogučnosti da to činimo što je bolje.
    Prva mi je opcija bila neki buster ne preskup a možda čak i polovan.
    E onda su mi rekli da je to niš koristi da izlječe ispod djeteta tokom sudara i da nije dobro.
    E onda sam čula za tu neku kopču za pojas, za koju nisam znala niti da postoji do neki dan.
    Djete je od 3 godine i 18,5 kg.
    Šta je bolje kopča ili buster?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne znam o kojoj kopči pričaš, ali ja bi za tvoje dijete svakako preporučio booster s naslonom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako misliš na ovo

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=172862

ne bih preporučila.

Em nije preudobno, em će se donji dio pojasa povući prema gore preko osjetljive trbušne šupljine.

Za tvoje je dijete najbolji buster s naslonom

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da mislila sam na tu kopču.
    Znači sam buster po sebi nije baš siguran?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Siguran je ako odgovara djetetu al jako su male sanse da je dijete od 3 godine dovoljno visoko da mu pojas, cak i s boosterom pod guzom, prilijeze kako spada, preko sredine prsa i ramena.

Postoje boosteri bez naslona koji dolaze s utorom na traki koja se priveze za booster i kroz nju se provuce pojas tako da sjedi na djetetovom ramenu (vidi, npr., Gracov booster, upute na 10. strani: http://media.gracobaby.eu/manuals/8E..._8E89_8E93.pdf). To je prihvatljiva alternativa boosteru s naslonom al valja zapamtiti da tipicni booster s naslonom pruza i dodatnu zastitu u slucaju udarca sa strane.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imala bih jedno pitanje, a da ne otvaram novi topic
    Moje kćeke stare 7 i 8,5 godina i nisu visoke preko 150 cm ali obje imaju dosta više od 18 kg i voze se sa bosterom. Noge im fino padaju preko sjedišta. Nekad nam bosteri znaju ostati u muževom autu i onda nigdje ne idemo, ali u našem drugom autu se i pozada pojasi mogu spustiti i kada ih spustim idu im pravilno preko ključne kosti. Da li ih u tom autu mogu voziti bez bostera.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Problem je i kod zdjelice i kod tezine. Navodno su studije pokazale da su djeca do 36 kg sigurnija u booster a drugi problem je taj sto su djeci u tim godinama zdjelice jos uvijek nerazvijene, posebno onaj visoki spicasti dio kosti kojeg ja i ti imamo, a oni jos nemaju, i koji drzi pojas na pravom mjestu i dalje od trbusne supljine. Zato je kod djece bitno da donji dio pojasa lezi ful nisko, prakticki preko bedara, a u tom polozaju ga odrzavaju rucke sa strane boostera.

Ako mozete nabaviti za taj drugi auto boostere bez naslona, to bi bilo bolje nego da se voze bez.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Problem je i kod zdjelice i kod tezine. Navodno su studije pokazale da su djeca do 36 kg sigurnija u booster a drugi problem je taj sto su djeci u tim godinama zdjelice jos uvijek nerazvijene, posebno onaj visoki spicasti dio kosti kojeg ja i ti imamo, a oni jos nemaju, i koji drzi pojas na pravom mjestu i dalje od trbusne supljine. Zato je kod djece bitno da donji dio pojasa lezi ful nisko, prakticki preko bedara, a u tom polozaju ga odrzavaju rucke sa strane boostera.

Ako mozete nabaviti za taj drugi auto boostere bez naslona, to bi bilo bolje nego da se voze bez.
    Hvala, i ne voze se one onda nikako kada booster nije u našem autu. A ova se starija neki dan vagala 36 kg

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do koliko je booster u kojoj se vozi starija, do koje tezine?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ancice moram pogledati vidiš o tome nisam ni razmišljala :shock:
    al' mi danas bilo mrsko nisam ni izlazila iz kuće

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A evo das na netu gledam sve su do 36 kg
    Šta sad????

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

samo jedna stvar: buster bez naslona koji će osigurati pravilan put pojasa preko zdjelice

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo koliko sam mogla naći na netu svi boosteri sa i bez naslona su do 36 kg.
    Samo da razjasnim, nije moja M predebela pa da to iskače iz norme, ona je visoka 140 cm ima 8,5 god i teška je 36 kg

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je problem regulacije.

U Sjevernoj Americi Gracov booster, isti kao i Europski, ide do 45 kg. Pretpostavljam da je problem u tome sto po ECE regulaciji za as u Europi (R44), sjedalice su podijeljene u kategorije, i najvisa kategorija ide do 36 kg. A koliko sam vidjela u samom tekstu regulacije ne postoji procedura za testiranje as preko te granice.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    To ti je problem regulacije.

U Sjevernoj Americi Gracov booster, isti kao i Europski, ide do 45 kg. Pretpostavljam da je problem u tome sto po ECE regulaciji za as u Europi (R44), sjedalice su podijeljene u kategorije, i najvisa kategorija ide do 36 kg. A koliko sam vidjela u samom tekstu regulacije ne postoji procedura za testiranje as preko te granice.
    Pa šta predlažeš?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •