Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: jel moguć ugovor o autors.djelu tijekom čuvanja trudnoće?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno jel moguć ugovor o autors.djelu tijekom čuvanja trudnoće?

Cure,

pomagajte. Zanima me je li moguće odraditi vremenski kraći poslić (predavanje 4-5 sati u jednom tjednu u veljači 2009.) na ugovor o autorskom djelu dok sam na čuvanju trudnoće.to mi ne bi bilo prezahtjevno, a ne trebam spominjat kako bi mi novčeki sad dobro došli.

S tim da mi taj ugovor treba isplatit moj poslodavac (ministarstvo), znači isti poslodavac a ja na čuvanju.

Zanima me jel to moguće (nitko me ne koči) i sukladno propisisma.Hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam imala slicne zamisli, ali sam ipak izbjegla. PItala sam pravnicu na hzzo-u . Ona kaze da oni nece stvarati probleme, jedino porezna moze uocit da si radila nesto tijekom bolovanja.
    Ja nisam htjela riskirati...
    Ali sam uredno na sve autorske honorare koje sam odradila prije bolovanja dobila uvecan prosjek u osnovici primanja za bolovanje i kasnije za rodiljni. Znaci, ako si u prethodnom periodu imala takve ugovore mozes zahtjevati da ti se ukljuce u osnovicu, cak i naknadno ( ako je ona vec izracunata).

Pozdrav!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Navajo,

hvala na odgovoru, nisma znala da honorari mogu ući u prosjek za izračun osnovice (zadnjih 6 plaća).

1. Reci mi je li bitno kad je bilo predavanje ili kad je bila isplata za isto, npr. ja sam predavala u 10. mj (koji mi treba ući u prosjek) a isplata će biti negdje u siječnju 2009. (koji mi neće ući u prosjek)?

2. Molim te ako znaš prema kojim propisima i honorari ulaze u izračun prosjeka plaća (honorar mi je isplatio moj poslodavac), ili je to stavr dobre volje poslodavca?
    Hvala.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam podnijela zahtjev i dobila rješenje od pravne službe da imam pravo i na ugovor o djelu ( za njega sam bila sigurna jer se plaća doprinos) ali i na autorski ( za njega nisu ni oni bili sigurni jer se ne plaća doprinos).
    Pogledaj na link ugovor o djelu i autorskom djelu u osnovici primanja na ovom forumu( 2. ili 3. po redu)
    Tu je moderatorica stavila čak i interni pravilnik hzzo-a u kojem stoji da zaposlena trudnica koja sa strane zarađuje ima pravo da joj se i to uključi.

Bit će mi drago ako ti pomogne!
    P.S. na prvo pitanje ti ne znam odgovor jer su meni tražili izvadak od banke da je plaćeno
    Pozdrav!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Navajo, hvala ti puno, pogledat ću te ugovore o djelu i autorske, bilo bi super kad bi i to upalo.

Pomogla si mi puno, a pretpostavljam da se računaju isplate u tom razdoblju od zadnjih 6 mjeseci.

Tek sad vidim koliko još toga trebam istražit s pravne strane prije.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, da. Ja sam išla na komplikacije 1.rujna i računa mi se sve ono što sam zaradila po osnovi ugovora o djelu i autorskog ugovora od 2. do 8. mjeseca. Ušlo mi je ravnopravno u osnovicu tj. sve što sam zaradila dijeli se sa 6 i taj se prosjek dodaje mojoj školskoj plaći.

Prijateljica koja isto radi u školi, a imala je ugovore o djelu s faksom je naknadno tražila da joj se isplati jer nije znala ( tada joj je beba vec imala 4 mjeseca) i dobila je rješenje da će joj se svi zaostaci isplatiti.

Eto, valja i to znati, pa da se ne mučimo bezveze raditi na sto mjesta.

Sretno ti, Lili!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Navajo, hvala ti do neba

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Molim, bas mi je drago da sam mogla pomoci..

Sretan Bozić!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •