Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: 6,5 godina - rastu joj zubi u drugom redu :-O

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno 6,5 godina - rastu joj zubi u drugom redu :-O

Melita ima 6,5 i ne klima joj se jos ni jedan jedini zubic
    a prvi je dobila tek s 13 mjeseci

i sad neki dan kaze ona meni, mama zulja me nekaj u ustima
    ja reko pa kaj te zulja
    pa nekaj, daj pogledaj
    i imam kaj vidit
    a njoj dolje, iza mljecnih, rastu dva nova zuba
    izrasli vec par milimetara

isli smo kod zubara i kaze on, ma necemo vadit ove, to se desava, rasklimace se ovi sami pa ce otpast... a meliti to sve vise i vise smeta i ona stalno gura prste u usta i silom oce rasklimat neki zub (u biti ona je duboko nesretna sto su vec svima koje zna popdali zubi i bile zubic vile samo njoj nisu) i kaj da sad ja radim - da idem inzistirat da joj on zvadi ove mlijecne???
    :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mi smo imali takav problem, i po uputi zubara čekali da mliječni zubić ispadne ali nije nikako. Kako je novi rastao tako je stari bilo sve teže i teže klimati i na kraju nam je ipak izvadio mliječni zubić bez problema i boli. Trajni zubić još uvijek raste krivo iako nam je zubar rekao da će se to ispraviti vrlo brzo (nama nije već preko 3 mjeseca).
    Iz našeg iskustva i ostalih nama bliskih mislim da je bolje izvaditi stari zubić i omogućiti novom rast, jer mliječni se ne diraju dok čuvaju mjesto novom zubu a u ovom slučaju on je već tu i treba mu napraviti mjesta.
    Lijep pozdrav

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mom sinu su tako gornje trojke zaglavile, a sjecam se i meni kad sam bila klinka... moje su ispale s vremenom, a trajni zubi su se pomaknuli, ali ne skroz...

moj sin je dobio za savjet da proba sam klimati te zube koliko ide, a ako ne ispadnu do iduceg posjeta (za godinu dana), da ce ih trebati izvaditi.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj buka prvotno napisa
    i mislim da je bolje izvaditi stari zubić i omogućiti novom rast, jer mliječni se ne diraju dok čuvaju mjesto novom zubu a u ovom slučaju on je već tu i treba mu napraviti mjesta.
    kod mene je bilo obratno dok sam bila klinka;
    zubić mi se klimao /gornja dvojka, tj. očnjak/ a ja nisam dala da mi ga izvade, pa je novi zub krenuo rasti i rasti iznad tog rasklimanog - i tako gore i narastao, nikad se nije spustio na svoje mjesto. osim škrbastog osmjeha na toj strani sad imam problema zbog tog zuba i trebala bih nositi onaj fixni ortodontski aparatić, a to odgađam godinama već /ali morat ću :/ /.
    dakle - vadi miško! je moja preporuka

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

m. su svi mlijecni zubi do sad ispali tek nakon sto su trajni dobro provirili. za oko mjesec-dva se postave na svoje mjesto.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Isto tako su rasli zubi krećci od moje frendice i nisu ih vadili. Mlječni su sami ispali , a imala je 7 god , možda i više.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne znam koliko je vazno, ali m. je prvi zubic dobio s nepuna 4 mjeseca.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne sjecam se koliko je Frane imao godina tocno kad je pocelo, ali sin mi je bio ko morski pas! Mlijecni zubi koliko god cekali nisu ispadali , a trajni su rasli , pa je imao zube u dva reda. Tako smo na kraju bili primorani vecinu mlijecnih zuba vadit kod zubara , sto je ostavilo za posljedicu da iako ima nelos raspored zubi neki su ostali "gore". Jednostavno se recimo ocnjaci nikad nisu spustili u razinu s ostalim trajnim zubima i sad moramo nosit aparatic , za koji on kao pravi pubertetlija ne zeli ni cuti , pa sam rekla smilovat se jos ovu godinu , ali od iduce ce u okove.
    Ne zelim da dijete ima lijepi osmjeh kao mama koja je takoder u djetinstvu glumila morskog psa!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: 6,5 godina - rastu joj zubi u drugom redu :-O

Citiraj Mukica prvotno napisa
    kaj da sad ja radim - da idem inzistirat da joj on zvadi ove mlijecne???
    :/
    Ne znam kaj ćeš ti, ali mi smo do sad izvadili 5 komada. Ista priča. Prva 2 je M. izvadila odjednom uz premazivanje lidokainom. Korijeni uopće nisu atrofirali i mislim da ti zubi ne bi sami ispali nikada. Odradila je to vrlo profesionalno i kao "terapiju" dobila 5 sladoleda po izboru. Od tad smo već verzirani, a i zubi se ipak malo rasklimaju pa većina ispadne sama.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad ste me isprepadali, kod Orke još ni naznake klimanja :/

(moj tata i dan-danas ima gore duple trojke. kad je bio dijete nitko o tome nije vodio računa, ostali mu mliječni, a tek sa cca 50 godina mu narasli i ovi drugi, iznad njih)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mukice, kod nas je bilo sve isto, samo sa sedam godina, i da, bio joj je "bed" kaj je svima već bila zubić vila osim njoj... Jedino kaj je nama zubar rekao da bi bilo najbolje izvaditi taj zub (da ne bi novi ukrivo rasli...), pa je to i napravio... jedva ga iščupao, pod anestezijom...
    O tome ti je već bilo riječi:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...520&highlight=

i još negdje prije toga...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    sad ste me isprepadali, kod Orke još ni naznake klimanja :/
    Bitno da ne rastu novi. Tek kad primjetis da su novi poceli rasti , a mlijecni ne ispadaju pocni brinut. Iako dobar ortodont i sve se danas rijesi aparaticem.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja mislim da bi trebalo izvaditi mliječne s obzirom da izlaze stalni

mi smo vršnjaci, također nam se ne klima ni jedan ali nam izlaze šestice

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedavno smo imali predavanje stomatologice u vrtiću. Ne ispadne li mliječni zub i nema naznaka klimanja (da će ispasti), a počinje rasti trajni pa se guraju, preporuka je izvaditi mliječni zub.
    Matildi se već 3-4 mjeseca klima gornja jedinica, nikako ispasti. Ove donje su brzo ispale. I odmah narasli novi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mojoj M. su jedinice i dvojke dole počele rasti iza mliječnih i odmah smo otišli stomatologu i izvadila ih je bez problema.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

noi izrasle sestice, al se nis starog ne klima i ne mrda :/

a kako ima gresku u mineralizaciji na obje gornje jedinice i jednoj dvojci, pa su ta tri zuba "pojedena" vec davno do pol, ja se stalno nadam da ce napokon poispadat i da ce mi se dijete osevapit krasnim biserima

al cu izgleda jos cekat...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kako se to bezbolno izvade mliječni zubi? Sigurno ide injekcija? :/

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa sad, tko je jos cuo za bezbolnog zubara? mlijecni zubi nemaju veliki korijen, tako da ne bi trebao biti problem, ali da je bezbolno i nije...
    ja bih definitivno inzistirala na injekciji, iako ni to nije neki gust...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sad, tko je jos cuo za bezbolnog zubara
    Moji su liječili zube s anestezijom (stariji je sada 8,5 g. mlađi 4,5)
    Možda nema bezbolnog vađenja, čak ni mliječnih, ali ima beztraumatskog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I te dječje anestezije su male i ne bole

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, to je važno, da prođe bez trauma. Pitam zato jer se mojoj 5-godišnjoj kćeri ne klima baš ništa, a nekoj djeci u vrtiću su već počeli ispadati zubići.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako imaš stomatologa, odnosno pedodonta, kojem idete, vjerujem da možeš biti mirna i bez brige mu prepustiti vađenje, ako je potrebno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    A kako se to bezbolno izvade mliječni zubi? Sigurno ide injekcija? :/
    Nasa to radi bezbolno! Namazala je desni anestetikom , i rekla malcu da drzi jako otvorena usta, pricala 2-3 vica , on zmiri , sav se uvukao u sjedalicu , zaskilji na jedno oko i pita da kad ce vise , a dr. vec drzi zub u papiricu da ga sacuva za zubic vilu!
    Puno veca trauma mu je bilo zagrist vateni jastuci da mu prestane ici krv , koje i nije bas bilo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da podignem temu.
    Evo i mi imamo zube u dva reda.
    Jučer izašla trajna jedinica, a mliječna se ne klima ni malo.
    Jako sam iznenađena, dijete ima 5 godina i 4 mjeseca.

I mliječni su mu izbijali ranije s 5 mjeseci, ali trajne ovako rano nisam očekivala.
    Šestice još nisu ni blizu provirivanja.

Jel ima još netko kome su tako rano izbili trajni?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i da ti tu napisem, nama je zubarka rekla da ih mozemo tako pustit u 2 reda i 2 tjedna, pa da joj se pnda javimo. u meduvremenu je ovaj mlijecni koji se isto cvrsto drzao, ispao i kasnije se trajni progurao na pravo mjesto, tako da ne brini. kod nas se radilo o donjim jedinicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo prošli tjedan vadili mliječnu jedinicu kod zubara (isto smo imali jedinice u 2 reda). Trajna je niknula prije skoro 2 mjeseca, pomicala je mliječnu ali se ova baš nije nešto klimala. Pa smo izvadili. Već sad, nakon 5 dana, vidi se kako trajna "putuje" na pravo mjesto.

I s drugom donjom jedinicom je ista situacija, čekamo još 2-3 tjedna, pa idemo vaditi ako ne ispadne sama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •