Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Bonus grupa - od kuda im podaci mog djeteta?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Bonus grupa - od kuda im podaci mog djeteta?

Ovaj vikend, subota 13.12., smo imali laksu prometnu nesrecu, mene je kao pjesaka udario auto, ja sam nosila Leilu u pouchu ... brrr ... uglavnom sve je zavrsilo sa dvije cvoruge na njenoj glavi i ja sva u masnicama. Kako je dosla Hitna odmah su nas odvezli u Klaicevu, gdje su mrvu pregledali, poslikali, sve je na srecu ispalo dobro i pustili su nas doma. Ja nisam isla u Traumu jer mi je bilo dosta traumatiziranja pa modrice lagano prolaze.

Ali zasto ovo pisem ... zato sto smo jucer imali na telefonu kucnom/fiksnom propusteni poziv pa je MM zvao natrag ... Bonus grupa, mi se bavimo zastupanjem i naplatom stete u prometnim nesrecama. Da li ste vi skrbnik L.Z.? Znate ona je imala prometnu nesrecu u subotu? Pa bla bla ... ostavila broj telefona pa neka joj se javimo.

HALOOOOOO :? Tko su oni? Od kuda im moji podaci? Ne moji, nego podaci mog 18-mjesecnog djeteta? Od bolnice u Klaicevoj?
    Pa je li se to smije? Je li to legalno lesinarenje?
    U soku smo jos od te nesrece i onda me ovo izbacilo iz takta, ne znam je li bi je nazvala pa joj svasta izgovorila ili da je ne zovem ... ima li netko slicno iskustvo? Mislim kome da se zalim ako policija ili Hitna dila okolo podatke mene i mog djeteta?

mamma san editirala osobne podatke

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znam odgovor na pitanje,
    naježelia sam se na priču.

drago mi je da je sve dobro prošlo

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sva sreća da je dobro prošlo

a podatke....eeeeeeeehhhhhh
    mm je imao prometnu, otišao na hitnu, pokrpali ga. nakon sat vremena zove njega gospodin odvjetnik taj i taj da bi ga on zastupao :shock:

od koga je dobio podatke? od liječnika s hitne. to je jako dobro uhodan biznis. ja tei ti meni i svi sretni

a koliko je etično...o tome bi se dalo razgovarat. a možda i ne bi. nije etično

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    od koga je dobio podatke? od liječnika s hitne. to je jako dobro uhodan biznis. ja tei ti meni i svi sretni
    Mislim jasno mi je da je to sve 'matrix' i da podaci kolaju okolo, ali ovo su podaci male djece, beba, maloljetnika ... nije ona zvala za mene jer je znala ?!?! da ja nemam medicinsku dokumentaciju jer nisam bila u Traumi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mene su eki dan zvali iz jednog osiguravajućeg društva, na mobitel. kod operatera sam registrirana pod djevojačko prezime a oni su me oslovili novim prezimenom (akle, podatke nisu dobili od operatera). znali su moju adresu, da imam dijete od 10 mjeseci koje je nedavno imalo upalu uha :shock:
    pitala sam ih od kd im moji podaci, rekli su da eto, uzmu telefonski imenik pa slučajnim odabirom. dali u imeniku piše da imam dijete koje je imalo upalu uha?!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Isto su tako i MM zvali poslije prometne. Bio je na traumi. Kontaktirali su ga na staru adresu (kod roditelja). Mislim da oni osobne podatke dobivaju preko prijave na hzzo jer je MM sve dokumente promijenio jedino mu je na hzzo-u ostala stara adresa (i njima je javio promjenu, ali su malo spori).
    Mi nismo uopće razmišljali o privatnosti, mislili smo da im je policija dala podatke, tj. odvjetnik je rekao da on ode na policiju i pregleda zapisnike o prometnim nesrećama i da se to tako može.
    Pa postoji li kakav zakon protiv davanja podataka, pogotovo podataka o maloljetnicima?! Može li se to prijaviti policiji?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U novine s tim

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Bonus grupa - od kuda im podaci mog djeteta?

srecica- drago mi je da maloj nije ništa i da je sve dobro prošlo .

Što se tiče pak dijeljenja podataka i informacija o tvojoj maloj nazovi policiju i provjeri da li oni proslijeđuju kome te podatke ili je to moralo izaći iz Klaićeve, pa ovisno o odgovoru kontaktiraj ravnatelja Klaićeve i nek on istraži gdje mu cure podaci .

puntica
    pitala sam ih od kd im moji podaci, rekli su da eto, uzmu telefonski imenik pa slučajnim odabirom. dali u imeniku piše da imam dijete koje je imalo upalu uha?!

:shock: ovo je prestrašno ( pa kaj idu i pedijatrima). Sad me već strah otići ginekologu da me ne bi netko nazavao i rekao: čujem da imate gljivice, mi vam nudimo odličnu policu osiguranja .

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Bonus grupa - od kuda im podaci mog djeteta?

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    :shock: ovo je prestrašno ( pa kaj idu i pedijatrima). Sad me već strah otići ginekologu da me ne bi netko nazavao i rekao: čujem da imate gljivice, mi vam nudimo odličnu policu osiguranja .

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je možda za dječju pravobraniteljicu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je palo na pamet:
    možda su podatke dobili od osiguravajuće kuće - ako je auto koji vas je udario bio osiguran, onda policijski zapisnik ide i u njegovu osiguravajuću kuću

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da nije iz osiguravajuće kuće, policijski zapisnik ne dođe do njih tako brzo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i nas je kontaktirao čovjek sa prijema na hitnu s kratkim uputama kako uz dobrog odvjetnika možemo dobiti dobru odštetu,zaboravili na njega,hvala Bogu svi dobro i bez dobre odštete

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sad mi je palo na pamet:
    možda su podatke dobili od osiguravajuće kuće - ako je auto koji vas je udario bio osiguran, onda policijski zapisnik ide i u njegovu osiguravajuću kuću
    E vidis tu je kvaka ... covjek koji nas je udario nije produzio registraciju, dakle nema registriran auto a time ni osiguranje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

bilo, kako bilo distribucija osobnih podataka je zajamčena zakonom.
    predlažem da pročitaš zakon
    ili da se informiraš o svojim pravima ovdje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    distribucija osobnih podataka je zajamčena zakonom.
    zaštićena ne zajamčena

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Mislim da nije iz osiguravajuće kuće, policijski zapisnik ne dođe do njih tako brzo.
    Varaš se. Čim se sastavi policijski zapisnik se faksira na osigravajuću kuću.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Slično temi, ja sam se nedavno začudila kad me zvala žena iz neke osig. kuće i pita me pošto sam rodila dijete, želim li ga osigurati i tako vezano s tim životnim osiguranjem me zvala još nekoliko puta, slala dopise itd pa se mislim otkud im ti podaci o novorođenom djetetu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kikic prvotno napisa
    Slično temi, ja sam se nedavno začudila kad me zvala žena iz neke osig. kuće i pita me pošto sam rodila dijete, želim li ga osigurati i tako vezano s tim životnim osiguranjem me zvala još nekoliko puta, slala dopise itd pa se mislim otkud im ti podaci o novorođenom djetetu?
    Paket 'Sretna beba' ili Paketic za trudnice

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Varaš se. Čim se sastavi policijski zapisnik se faksira na osigravajuću kuću.
    Da, čim se sastavi, ali ne sastavi se isti dan. Zapravo je tehnički i moguće da je došao do njih od subote do utorka, ali samo tehnički. Najvjerojatnije je podatke dao netko iz bolnice, ne mora biti liječnik, mogao je biti bilo tko, sestra, radiolog ako ste nešto slikali, to je već uhodani sistem.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Ja nisam ništa ispunjavala, nisam nigdje dala podatke?!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

da, to se i meni dogodilo. odbila sretnu bebu i dobila x ponuda za dječju štednju i osiguranje. telefonom i poštom.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj,Srecice kako si me šokirala s pričom o nesreći,hvala Bogu da ste dobro.

...što se tiče ostatka priče,niš čudno,pa sa takvim podacima se oduvijek trguje.Znaš ono:ti meni,ja tebi.Uvijek je netko s nekim,negdje dobar i tako dolazi do ovakvih situacija.
    Sjećam se dok se moj brat bavio pogrebničkim poslom šta je sve pričao kako se radi i "operira" po bolnicama i staračkim domovima.On je radio po ugovoru sa gradom,ali bilo je masu pogrebnika koji se bez ikakvih ugovora uletavali u bolnice i doslovno otimali pokojnike,praktički su znali prije obitelji preminulog da je ta osoba preminula,ma užas živi,zamisli tek tako nešto.
    Ono što eventualno možeš napraviti je da pošalješ mail ministru Milinoviću na njegov kabinet i izneseš mu svoje sumnje da su podaci tvoje maloljetne curice izcurili iz bolnice,jer očito jesu i da sada trpiš telefonska maltretiranja od kojekakvih lešinara odvjetnika.Vjeruj mi,ministar će reagirati,sigurno.Ovo je ujedno i uputa za sve ostale koji imaju ikakvu primjedbu na rad po medicinskim ustanovama.Govorim iz iskustva,ministar pročita svaki mail i javi vam se,te problem istraži i riješi.Moj suprug je imao takvo iskustvo,ne bi o tome javno,a tebi ću Srecice ispričati detalje o tome kad se vidimo.U svakom slučaju isplati se upoznati ministra s tim problemom. Evo i adrese darko.milinovic@mzss.hr'
    Srecice ljubi Šmizlu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa
    da, to se i meni dogodilo. odbila sretnu bebu i dobila x ponuda za dječju štednju i osiguranje. telefonom i poštom.

Anamar to su umjesto tebe ispunile sestre u rodilistu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Anamar to su umjesto tebe ispunile sestre u rodilistu.
    :shock: nevjerojatno
    a što one time dobiju? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paket?
    Nemam pojma sto dobiju Ali to je jedino objasnjenje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

marta to je vjerojatno to. ja dosada uopće nisam pomislila na to!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nedavno sam bila na testiranju u jednoj osiguravajućoj kući za rad u kontakt centru, sjediš na telefonu i zoveš okolo ljude kad ono ugledam jednu od stavaka (tj. uputa za rad): ako Vas pitaju od kuda Vam podaci-kažete slučajni odabir-telefonski imenik (pitam se kako slučajan ako su ispisani podaci po kvartovima: tj: ime i prezime, adresa, telefon, dalje slijedi ime i prezime, ista ulica samo drugi broj, dakle cijeli kvart.

I još jedna uputa: ako Vas pitaju od kuda Vam podaci o djetetu kažete da li ste nam podatke u rodilištu kada ste dobili paket Sretna beba.... užas!

Digla sam se i otišla....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne kužim zašto mislite da sestre iz rodilišta odaju podatke o novorođenim bebama?Meni je logičnije da takvi podaci izcure iz matičnog ureda,a ne zaboravite da i sve dnevne novine objavljuju ko je i gjde rodio te spol novorođenčadi.Kad sam ja rodila,2000. je bio običaj da se to telefonski dojavljuje novinama,dakle sestru netko nazove,predstavi se ko novinar i lijepo sve sazna,a da sestra nema pojma da ta osoba nije novinar.Da ne bi bilo zabune,nisam sestra i ne branim ih,ali priča da to rade isključivo sestre i to još da bi uzele paket u kojem i tak nema ništa vrijednoga,samo hrpa reklama mi je najblaže rečeno-bedasta.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti to s novinama vise nije tek tako - u Ri rodilistu moras potpisati pristanak da objave rodjenje u novinama (svi,, naravno, bili zacudjeni, kada sam ja odbila potpisati 8) )

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tanči, zašto misliš da je logičnije da iscuri iz matičnog?

kod nas se u novinama ne objavljuju podaci o rođenima.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vrlo jednostavno.Evo,npr. moja susjeda je matičarka i iako nismo prijateljice,već samo poznanice koje se slučajno susreću na hodniku ili u liftu,ja znam kad god se neka "faca" ženi ili udaje,odnosno kad god neka "faca" postane roditelj.Puno puta se dogodilo da nisam ni skopčala o kome ona priča,ali sam je čisto pristojnosti radi saslušala i isti tren zaboravila na to.Sad si zamisli šta bi bilo da sam ja kojim slučajem novinarka ili da radim u osiguranju,banci .....

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da je uz lajavog matičara, podjednako moguće da su podaci iscurili iz bolnice.

no to je sada nebitno. bitnije je svaku sumnju o distribuciji podataka iz medicinskih ustanova prijaviti ministartsvu, a ozbiljniju zlouporabu osobnih podataka i policiji.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za policiju nisam baš sigurna da bi se previše angažirala oko toga,ali za ministra,odnosno njegov kabinet garantiram da će reagirati,samo ga treba upoznati s problemom.Adresu sam napisala u nekom od prijašnjih postova.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

policija mora reagirati, jer je riječ o kršenju zakona.
    ja sam link na zakon stavila u svom prvom postu na ovoj temi.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo iz zakona
    Novčanom kaznom od 20.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj:

1. izvršitelj obrade koji prekorači granice svojih ovlasti ili osobne podatke prikuplja i obrađuje za drugu namjenu osim ugovorene ili ih daje na korištenje drugim korisnicima ili ne osigura provođenje ugovorenih mjera zaštite osobnih podataka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo da se nadovežem na temu o "curenju osobnih podataka".
    Bila sam na komplikacijama, dakle bolovanju te sam svoj status posredstvom poslodavca (doznakama) uredno regulirala kod HZZO-a od kojeg sam i primala naknadu za komplikacije. Prestankom komplikacija i odlaskom na porodiljni, rukovodeći se uputama djelatnica iz HZZO-a da sve ide kontinuirano i automatizmom, doznake o zatvaranju komplikacija i otvaranju porodiljnog istovremeno sam dostavila poslodavcu smatrajući da je time stvar riješena i da ću kao i do tada redovito primati naknadu. E nisam.
    Kako mi je izostala naknada za jedan mjesec nazvala sam HZZO i na svoju veliku žalost shvatila da ću se načekati i to ne samo da ću čekati naknadu za jedan već za dva mjeseca. Tamo su mi prodali priču da nisam dostavila doznake na vrijeme, tj. da je poslodavac zakasnio jedan dan i da je moje papire dostavio 6. umjesto 5. u mjesecu. Ok, dozvoljavam tu mogućnost, ali što se onda događa?! Stiže meni pismo od HPB-a u kojem stoji da sam ostvarila pravo na rodiljnu naknadu, ali kako HZZO-u navodno nisam dostavila i broj tekućeg računa :? na koji ću istu primati, oni su meni otvorili račun u HPB-u.
    Mooolim???? Pa kako je to moguće????
    Kao jučer se sjećam svoje prepirke sa djelatnicom te iste banke kojom prilikom sam pokušala otvoriti punomoć po jednom tekućem računu, a sa sobom, ali i uopće nisam imala niti jedan jedini dokument na kojem se nalazio moj JMBG. Da ga nisam znala napamet, punomoć ne bih mogla dobiti. Slijedeći je šok bio taj da je kompjuter HPB-a, nakon što je djelatnica u njega utipkala moj JMBG, izbacio moje podatke!!! Nekad sam bila njihov klijent i oni su moje podatke, naravno, sačuvali.
    E sad, da se vratim na temu.
    Kako je moguće da je tamo netko iz HZZO-a HPB-u ustupio moje ID podatke bez pitanja, moje suglasnosti i prisutnosti i otvorio mi u HPB-u tekući račun, a nakon što ja niti osobno na šalteru banke uz predočenje OI nisam mogla dobiti punomoć?!!?!
    Nije li ovo očito kršenje zakona?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako jos netko ima slicnih iskustava (cula sam da ima), molimo nek se javi agenciji za zastitu osobnih podataka i uredu pravobraniteljice za djecu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vodite racuna da od dogadaja do prijave ne smije proci vise od 3 mjeseca, jer je prijava tada gotovo nevazeca, odnosno prosao je neki zakonski rok.

I prijavite svakako, neda mi se, nemam vremena, ma kud cu sad jos i to ... to nikamo ne vodi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •