Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: čuvanje mjesta u jaslicama?!?!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno čuvanje mjesta u jaslicama?!?!

Koliko dugo se može čuvati mjesto u jaslicama?

Situacija je ovakva, K je često bolestan po mišljenju doktorice i rekla je da ga ne šaljemo u jaslice do proljeća. MM je danas išao tamo da im to kaže i da bi htjeli čuvati mjesto do 1.4. a oni su njemu rekli da ne mogu tako dugo čuvati mjesto :?

Ja sam mislila da ti možeš mjesto čuvati koliko hoćeš :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj M.je isto zbog bolesti morao uzeti bolovanje od vrtića, ali ja sam ga ispisala, bilo mi je bezveze "čuvati" mu mjesto, a dok nekom drugom djetetu baš to mjesto jako treba.
    Znaći, ispisala ga i nakon godinu dana ponovno predala zahtjev na upisima i upisali su ga bez ijednog problema.
    Ja igram na kartu poštenja i nisam se opekla, a zbog toga mi je jako drago.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas uopće ne postoji opcija čuvanja: možeš ili ispisati dijete ili plaćati puni iznos cijelo vrijeme "čuvanja".

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a glupo mi je da ga sad ispišem a u 4 mj da ga ne prime :/

a jooooooj ne znam ni sama više, kad nađemo neku tetu da ga čuva valjda ću bit pametnija

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ni ja nisam znala da se ne može čuvat koliko hoćeš. u našem vrtiću, ako redovito plaćaš onu paušalnu cijenu, možeš od jaslica do škole čuvat mjesto. znam konkretno jedne roditelje koji to rade 2 godine. to mi već nije pravedno prema onima koji su na čekanju - ali par mjeseci mislim da bi stvarno mogli :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

žena pita jel može, bez moralnih dilema..

u našem vrtiću nije bilo liste čekanja i mi smo čuvali mjesto u jaslicama cijelu godinu, odnosno plaćali 80 kn mjesečno paušala (40% od pune cijene tj. 200 kn)

očito ovisi od vrtića do vrtića

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sofke ,tako se moglo prije
    ove godine su postrožili i zovu te navodno nakon nekog vremena da dijete ili krene ili da ga ispišeš

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cure hvala, danas mm ide do ravnateljice pa će vidjeti s njom

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u naš vrtić ide i od frendice malac (u istoj su grupi)...oni imaju čuvalicu i do daljnjega ne namjeravajhu ići u vrtić.
    Njima su rekli da ne postoji čuvanje mjesta...samo nek plaćaju uplatnice (80 kn/mj) i kad budu htjeli počet će dolazit u vrtić.....

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ako dijete ne ide niti jedan dan u mjesecu u vrtić plaća se 40% cijene.
    U ugovoru koji se sklopi s vrtićem su točno navedene sve opcije - tipa kad se mora donijeti pisana obavijest o tome zašto dijete ne ide, nakon koliko dana izostanka treba nova potvrda od doktora....
    Ne znam sve napamet a ugovor mi je doma.
    U svakom slučaju nitko ne brani da je dijete doma, a eventualno ga odvedeš na jedan dan svakih x dana da izbjegneš papirologiju.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Još da nadodam - ja svoju ne bi ispisivala (da imam opciju da mi je netko čuva) jer se kod nas u kvartu jako teško dobije mjesto u gradskom vrtiću. I šta onda ako je sljedeće godine ne prime?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, nije to neka oficijelna opcija 'čuvanja' mjesta, jednostavno dijete ne dovodiš i plaćaš paušalnu cijenu

u našem vrtiću nije gužva pa nitko ništa nije pitao, tete imaju manje klinaca u grupi i svi zadovoljni

mi smo je odmah čim je navršila godinu dana bili upisali u jaslice, ali prvu godinu nije išla jer je bila premala i nije se baš snašla, a i ja sam pukla pa smo plaćali tetu..kad je navršila dvije godine krenula je redovno, a kako smo je upisali s navršenih godinu dana više nismo morali raditi nikakvu papirologiju

ak su se pravila promijenila ili ima puno djece na čekanju, pitaj ravnateljicu vrtića

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    Još da nadodam - ja svoju ne bi ispisivala (da imam opciju da mi je netko čuva) jer se kod nas u kvartu jako teško dobije mjesto u gradskom vrtiću. I šta onda ako je sljedeće godine ne prime?
    U tom slučaju bila sam spremna napraviti Seljačku bunu br.2, ali eto sve je išlo onako kako bi trebalo.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja je upisana ,ali ne ide u vrtic. Od 9 mj. placamo 80 kn i nitko nista nije pitao. Rekla sam tetama da ona jos nece ici i one su rekle da samo javim ranije kada ona krece. Ne mislim je ispisivati, jer nema sanse da je ponovo prime, guzve su uzasne. A krece u 3-4 mj, kada produ prehlade i gripe.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa
    A krece u 3-4 mj, kada produ prehlade i gripe.
    Mi smo krenuli u vrtić od 1.4. i bili doma radi bolesti dva tjedna u 4., dva tjedna u 5., u 6. ja bila na g.o. pa je bila zdrava, a u 7. mjesecu bili 4 tjedna doma.
    Tako da mislim da nema nikakvog pravila - kad ima prehlada a kad nema.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

naša pedica je isto rekla da bi za Luku bilo najbolje da sad preko zime pauzira od vrtića jer je jadan u 3,5 mjeseca popio 5 antibiotika. ja nazvala ravnateljicu, privatni vrtić je u pitanju, i objasnila situaciju, a ona sama je potvrdila pedičino mišljenje i rekla da stvarno nema smisla da se muči pa smo ga ispisali. a dogovor je taj da će oni sad Luku imati u tzv. rezervaciji, i kad ćemo ga opet htjeti upisati, za kojih 3-4 mjeseca, samo joj mjesec prije javimo, i to je to. ponovo će ga upisati. ne trebamo plaćati nikakvo čuvanje mjesta.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    naša pedica je isto rekla da bi za Luku bilo najbolje da sad preko zime pauzira od vrtića jer je jadan u 3,5 mjeseca popio 5 antibiotika. ja nazvala ravnateljicu, privatni vrtić je u pitanju, i objasnila situaciju, a ona sama je potvrdila pedičino mišljenje i rekla da stvarno nema smisla da se muči pa smo ga ispisali. a dogovor je taj da će oni sad Luku imati u tzv. rezervaciji, i kad ćemo ga opet htjeti upisati, za kojih 3-4 mjeseca, samo joj mjesec prije javimo, i to je to. ponovo će ga upisati. ne trebamo plaćati nikakvo čuvanje mjesta.
    U privatnom vrtiću ravnateljica to može obećati. I mi smo prije nego smo krenuli u privatni vrtić samo nazvali ravnateljicu, ona nam je rekla koja dokumente da donesemo, platili smo akontaciju i to je bilo to. U gradskim vrtićima je malo drugačija situacija s obzirom na cijelu proceduru oko upisa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •