Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Kako odbijete ako netko nudi ''junk food" vasem djetetu

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svaka čast za 'iskopavanje' ovog topica!

Mene muče ove teme upravo zbog alergije (lješnjaci, konzervansi) tako da sam više u strahu od alergijske reakcije nego od dugoročnijih posljedica :/

Pokušavam S. učiti da ništa ne uzima od druge djece dok mama ili baka (koja ga čuva) ne vide je li ok, svima govorimo da je alergičan, ali užasno puno mama sam srela koje me 'blijedo' gledaju kad spomenem alergiju (kao da je to neka egzotična bolest)
    Najgore mi je kad S. nešto želi i onda dođe meni i unaprijed govori 'mama, nema oraha ni lješnjaka ni ništa, evo tu piše'

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi ima 3 godine (skoro) i nedavno je otkrio sladoled, torte i kolace jede kad je prilika, a ostalog junka smo bili liseni jer nije isao u vrtic, a na rodjendanima ga je ineresovala samo torta.
    Posto je sad vec svestan i veliki, mi smo napravili podelu hrane na dve kategorije:
    1. hrana za zdravlje
    2. hrana za gu*icu
    Njemu je to skroz razumljivo, i tacno zna sta je za gu*icu, a ako ne zna pita me
    Naravno, kad trazi sladoled, mora prvo da pojede za zdravlje, pa onda tek ovo drugo.
    Meni je nekako cilj da i njemu bude jasno zasto nekad nesto ne a nekad nesto da i zasto je nesto bolje od neceg drugog, pa polako to i uzimo, kao i bilo sta drugo.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a kako objasnit nekome tko je uporan davati sve i svašta mom djetetu!!????NE DA MI SE STALNO NATEZAT SA MAMOM, SVEKI, STRINOM, TETOM...stvarno sam više na rubu snaga!pa isprid mene joj svašta uvale, a i skriomice!!
    a i prija koja ima malog od 2god. mi se čudi šta joj ne dam smoki, šta joj ne dam ovo ono..., a kad kažem da meni nije jasno kako nka njena može djetetu od godinu ipo davat burek, ona mi kaže da svako ima svoj izbor i da se u to ne trebam mješat i da ne mogu reć da ona s tim ne radi dobro svom djetetu isl.
    Pa šta onda mene svi forsiraju!!!uhuhuf

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tako dođe jedna prija kod nas i pita D koji drži 2 kune u rukici ' šta ćeš kupiti Doki, bombone, žvake, lizu??' . D se misli, misli i ko iz topa odjednom provali 'mesa!!'

Kažem da nejede i gotovo. još mi je ok flips, ali lizelice, bombone..ježim se. tako šeta s nonom i teta na pazaru mu da jednu jagodu noni iza leđa. nije pojeo, a šta da je i da je alergičan??!! Uopće nerazmišljaju. A u korist mi idu sve češće emisije o štetnim slatkišima punim bojama i umjetnih okusa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasto ne jede jagode? Mislim, to mi nikako ne ide u isti kos sa smokijem. Osim ako je dijete alergicno, ali i sama kazes da nije.

V je par dana mladji od D-a i davi se u jagodama. Dala sam mu ih js prosle godine.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, fakat sporo palim, ja sam skuzila da mu nona daje jagode, pa si mislim, zasto bi to bilo lose.... Sorry.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poznanici i ne nude znaju nase stajaliste. Mejra obicno u gostima prvo mene upita dali moze nesto pojesti. Neki dan smo bili na rodjendanu i djeca su u djecijoj papala cips. Ona je izasla i bojazljivo me upitala bili mogla i ona...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a jagode su kao pune pesticida!!
    i ja sam svojoj već dala a sad će godinu za par dana i onda su mi rekli da to ne valja, ah šta sad...po tablici može jest jagode, a ja se pesticida nisam ni sjetila...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa sve je puno pesicida - više manje :/

Kako ih otkantam? Kažem da to ne jede jer je tata alergičar pa je ona osjetljivija. (bobi flips) (hihi)
    Za linove ubacim protupitanje: a zašto to tvoje dijete jede? Što je dobro u tome? Skuhaj joj/mu nešto pametnije.
    Za nejedenje mesa: jer sam ja tako rekla
    Ovisno na kojem je stupnju shvaćanja objasnim svoje razloge.
    I svi su zadovoljni

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sa mojima (tu je i sveki) nemam problema. Čokolade mu dam malo, malo svaki tjedan. Al mi je problem kad dođemo kod sveki na posao da ju pozdravimo. Svi se sjate sa lizama,čipsevima i ostalim. Pa guraju malom. Ništa od toga ne uzmem, uz veliki i "on vam ne jede te gluposti". Posebno uporan vlasnik malog dućana nakon svih montea, pudinga i Svih slatkiša što je imao u dućanu me na kraju pitao "a šta on jede"?? Ja počela nabrajat voće, a frajer ostao :shock: . Sad kad navratimo, taj čovjek skoči preko do štanda s voćem i vrati se sa bananom, jabukom ili čim već za malog

NINA80 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jede raznovrsne namirnice,dan obavezno počinje s doručkom-iz kreveta za stol,ne preskaču se glavni obroci,međuobroci su obavezno voće...jede se kruh,žitarice,krumpir,voće,povrće,mlijeko sir,meso perad,riba,jaja na kraju masti i šećeri,puno vode sokovi rijetko, kao na tablici zdrave prehrane,uz sve to jede flips i kiki bombone te male slatke užitke mu ne namjeravam uskratiti jela sam i ja kao klinka sve to što sadrži pojačivač okusa, nevidim ništa loše u umjerenim količnama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj i ja muku mučim s nekim nuditeljima nezdrave hrane. Ako su relativno nepoznati, kažem ne jede to i gotovo, ali problem je opet s sveki.
    Evo danas se je zgražala kad sam slučajno spomenula da malom ne solim hranu. Pa zašto? Pa bude rađe jeo,..., pa mora mu se soliti, pa zašto mu dajem žgance, pa nije ni čudo da slabo jede,..., a koje tek čuđenje kad ne smije lizalicu. Misli si, snaha zrela za ludnicu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod nas se rijetko dogodi da ga netko ponudi bobijem ili nečim sličnim pa mu to ne uskratim iako mu flips nikada ne kupujem niti nudim. On se uglavnom zaleti i počne žicati hranu od drugih kada vidi da netko jede pa mu ljudi daju, a ja se onda zahvalim i ako je baš nešto bljak bacim ili sama pojedem, a bonbone uvijek odbijem jer to još ni ne jede. Ne uzrujavam se ako mi pojede 5 bobi flipseva na mjesec dana.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ono sto mu ni ja ne dajem ne uzima ako mu neko ponudi. jednom mu je poznanica pola sata vrtila s mozart kuglom ispred nosa i nagovarala da uzme, a on ni da bi

ili uzme, pa da meni

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj klaris prvotno napisa
    a jagode su kao pune pesticida!!
    i ja sam svojoj već dala a sad će godinu za par dana i onda su mi rekli da to ne valja, ah šta sad...po tablici može jest jagode, a ja se pesticida nisam ni sjetila...
    Ni ja..
    Doduse..mi smo jagode prvi puta probali eto bas danas..dala sam joj jednu i po..totalno me strah alergijske reakcije (imamo u obitelji jedan slucaj alergije na jagode, pa panicarim jelte).

Do nedavno sam se savrseno borila protiv nutkanja bedastoca i smeca..a ovog puta kad sam bila u Cro..poprilicno puno toga je oslo u kupus..
    Smoki jos doduse nije probala..al zato su joj uvalili komada proklete hrenovke..

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj klaris prvotno napisa
    a kako objasnit nekome tko je uporan davati sve i svašta mom djetetu!!????NE DA MI SE STALNO NATEZAT SA MAMOM, SVEKI, STRINOM, TETOM...stvarno sam više na rubu snaga!pa isprid mene joj svašta uvale, a i skriomice!!
    a i prija koja ima malog od 2god. mi se čudi šta joj ne dam smoki, šta joj ne dam ovo ono..., a kad kažem da meni nije jasno kako nka njena može djetetu od godinu ipo davat burek, ona mi kaže da svako ima svoj izbor i da se u to ne trebam mješat i da ne mogu reć da ona s tim ne radi dobro svom djetetu isl.
    Pa šta onda mene svi forsiraju!!!uhuhuf
    Ne daji djetetu niti za boga, znam o čemu pričam jer kao mala nisam voljela niti čokoladu, niti colu, ali sam se u jednom trenutku života toliko na to navikla da sa jela i pila u stravičnim količinama. Čips ista stvar. Bilo je toliko loše da sam se budila sa jednom jedinom misli - kupiti čokoladu i kolu i čips i smazati. Sad već dugo ne jedem i uopće mi niti pada na pamet, niti fali.
    OT, pogledaj dokumentarac Supersize me o McDonaldsovoj hrani, ali isto vrijedi i za svu brzu i masnu hranu. U svakom slučaju lik je odlučio 1 mjesec jesti samo u McDonaldsu (hamburgere, sendviče, kole, ponfrit, kolače i sladoled). Prije nego je u to krenuo napravio je sve pretrage i sve je bilo super, nakon 20 dana doktor mu je rekao da su mu jetrene probe jako loše i da ima jetru alkoholičara i da mora stati sa time jer će umrijeti. Ja sam ostala :shock: , znala sam da nije zdravo, ali toliko. Oni ti vabe djecu da se naviknu na ta sranja u kojima su pojačivači okusa i tko zna što sve ne - zakaj misliš da ima čips sa ninja kornjačama i da u kutijama happy meal dijele sve te igračkice i onda još i park za igru za klince - sigurno ne zbog dobrote duše.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zavisi od situacije. recimo u zadnjih godinu dana zxuja je imala jednom prilike susresti se sa smokijem. na rođendanu, i sama mi je rekla: ovo je ono što ti ne voliš da ja jedem. i ja sam klimnula glavom. ne znam na kraju ni jel je uzela nekoliko njih, i da je - ne pravim od toga toliku halabuku. smetalo bi mi da joj se to svakodnevno kupuje tj. da je svakodnevno s tim u kontaktu, al ovako, doslovce jednom u godinu, dvije. nije vrijedno uzrujavanja, niti dovoljan razlog da joj kvarim (nečiji) rođendan.

ako se dogodi da smo u gostima, i recimo bude počašćena nečim što mi inače ne jedemo (hrenovke, razne -line, čipse i sl) il prihvatimo ili ne prihvatimo. sve zavisi od situacije, ne mislim u tuđoj kući mijenjati tuđe načine prehrane. na svu sreću najbliža rodbina ne kupuje niti jede ono što ja smatram velikim shitom (recimo ti smoki).

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

oprostite mi svi na OT, ali od silnog spominjanja smokija na ovom topicu mene u zadnje vrijeme spopala velika zelja za istim! a ne pamtim kad sam si ga kupila do prije par tjedana (ili kad se vec ovi topic aktualizirao)
    bez brige nikog osim sebe ne trujem

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    oprostite mi svi na OT, ali od silnog spominjanja smokija na ovom topicu mene u zadnje vrijeme spopala velika zelja za istim! a ne pamtim kad sam si ga kupila do prije par tjedana (ili kad se vec ovi topic aktualizirao)
    Znaš da i mene
    Kupila sam, ali još stoji (u slučaju krize).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Znaš da i mene
    Kupila sam, ali još stoji (u slučaju krize).
    I ja jučer u pola12 navečer smazala jednu vrećicu.Ali ja sam u posebnom stanju pa imam posebne želje pa mi je za oprostiti

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad smo kod nuđenja meni je isto muka svaki put kad trebam objašnjavati i ispričavati se nekome jer ne želim da I. to pojede!

Prošli vikend mi je bilo najbolje kad mu je jedan tip u gradu nudio pivo iz svoje čaše, a kad ja nisam dala da I. proba, tip se stao objašnjavati: zašto mu ne daš da proba, pa nisam ja bolestan! Kao, nije uopće problem da mali pije pivo, ali ne iz tuđe čaše!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo ja baš na pola topica razmišljam kako si idem odma otvoriti jedan cmoki!!! I onda naiđem na ovaj post . Kontraproduktivno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nikad nisam voljela smoki, meni je to tako smrdilo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    zavisi od situacije. recimo u zadnjih godinu dana zxuja je imala jednom prilike susresti se sa smokijem. na rođendanu, i sama mi je rekla: ovo je ono što ti ne voliš da ja jedem. i ja sam klimnula glavom. ne znam na kraju ni jel je uzela nekoliko njih, i da je - ne pravim od toga toliku halabuku. smetalo bi mi da joj se to svakodnevno kupuje tj. da je svakodnevno s tim u kontaktu, al ovako, doslovce jednom u godinu, dvije. nije vrijedno uzrujavanja, niti dovoljan razlog da joj kvarim (nečiji) rođendan.
    Ovako je i kod nas
    Pojela je jedan dan lizalicu i kaže mi: Rekla sam ja njima da ti to ne voliš!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ja nikad nisam voljela smoki, meni je to tako smrdilo
    x

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

neki dan mi u konzumu, nakon što sam mu odbila kupiti vrećicu smokija moj juraj kaže - jedva čekam kad budem mogao ići sam u dućan i imao svoj đeparac, kupiti ću si takvo brdo smokija i sve pojesti. :/
    i to, da se razumijemo, ja mu nikad nisam branila jesti te grickale, nego ih samo nismo nikad kupovali (osim za rođendan i poneki put štapiće).
    e sad, kad je dijete malo, čini vam se ok da jede smoki s nekih 8-9 godina, ali kad dođe u te godine, opet mi se ne sviđa da se pretrpava tim s..njima. i opet je osjećaj isti kao da ima 3 godine.
    tako da nisam sigurna više u ovo branjenje pod svaku cijenu. :/

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni se cini manje zlo tu i tamo kupit klincu malo pakiranje smokija (ali zbilja samo tu i tamo) od toga da on poslije "kompenzirava" što mu mama nije htjela kupit smoki
    ja bih kupila, ali uz objasnjenje da to i nije bas zdravo i da to zato inače ne kupujemo. nije kraj svijeta ako se tu i tamo popapa nesto sto nije skroz zdravo.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi se na svu sreću još uvijek "švercamo" s junkom jer patrik rijetko kad traži - eventualno ako nešto snimi kad smo u dućanu i što je najbolje ja kupim i onda se povlači po kući tjednima, ali kad/ako mu netko ponudi nema šanse da odbije.................zato kod nas još uvijek stoji ono da mu se treba što manje učiniti dostupnim i onda ni ne pita

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    neki dan mi u konzumu, nakon što sam mu odbila kupiti vrećicu smokija moj juraj kaže - jedva čekam kad budem mogao ići sam u dućan i imao svoj đeparac, kupiti ću si takvo brdo smokija i sve pojesti. :/
    i to, da se razumijemo, ja mu nikad nisam branila jesti te grickale, nego ih samo nismo nikad kupovali (osim za rođendan i poneki put štapiće).
    e sad, kad je dijete malo, čini vam se ok da jede smoki s nekih 8-9 godina, ali kad dođe u te godine, opet mi se ne sviđa da se pretrpava tim s..njima. i opet je osjećaj isti kao da ima 3 godine.

da me trazi da mu kupim, kupila bi mu. protiv teskih zabrana sam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zabranjujem, ali niti ne kupujem. nikad. znaju me zicat u ducanu zvake ili neku od onih gluposti na blagajni, ali im kazem da JA to ne kupujem. zacudo, nikad im ne padne napamet izvaditi svoje novce iz dzepa i kupit si.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lijepo kažem hvala ja joj to ne dajem, a onda nek se čudi tko god hoće.
    Nedavno smo bili na 3. rođendanu kod sestrične i na stolu su bili smokići, čips i one suhe ribice. Ja sam joj rekla ovo nećemo jesti (smoki i čips), a ovo može (ribice). Nekako mi se to činilo najprihvatljivije, ne mogu joj zabraniti baš sve što je ponuđeno. I na moje veliko iznenađenje stvarno nije jela ni smoki ni čips ( bila je stara 20 mjeseci).

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Anonymous prvotno napisa
    ni na kraj pameti mi nije dati mu da to jede, jer savrseno dobro jede mrkvice i ostale fine stvari, i mislim da ga ne moram uciti jesti "junk food" - doci ce i taj period kad ce to otkriti sam, bez mog nutkanja
    Sama si našla tu rečenicu...ponovi im ovo i na kraju ih zamoli da poštuju tvoj način odgoja kao što ti poštujeh njihove odluke u svakom slučaju.
    ja svojoj djeci nisam davala kroki, čips, štapiće, colu, fantu...toga nikad nije bilo u našoj kući, ali su to otkrile u vrtiću na dječjim rođendanima . Mislim, kakvi su to roditelji koji takve stvari donose u vrtić i to u vrtić gdje su djeca od 18 mj??!! Srećom, moje su već imale oko 4-5 god, ali svejedno. Za rođendane uvijek kupim brdo Pago sokova i to gledam da nisu od citrusa (obično kupim jabuku i neki gusti), ispečem brdo različitih keksića, kupim puno balona i to je to.

A ni u McDonalds moja mlađa još nije nogom kročila (sad će 5 godina). Starijoj smo popuštali jer su prilike bile drugačije (rođena je vani, dijete otkrilo neke stvari pa eto, ali jede samo piletinu) i to joj dozvolimo 2-3 puta na godinu.

Ancie, tvoje je dijete i tvoja je zadnja, nemaš se što drugima opravdavati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

ne zabranjujem, ali niti ne kupujem. nikad. znaju me zicat u ducanu zvake ili neku od onih gluposti na blagajni, ali im kazem da JA to ne kupujem. zacudo, nikad im ne padne napamet izvaditi svoje novce iz dzepa i kupit si.
    Ako me traži u dućanu, ponekad kupim, ponekad ne. Ponekad uspijem ponuditi kompromis
    Ni ja ne želim da mi se sa 8-9 god kad će imati par kuna svog đeparca prežderava s nečim samo zato što može, jer je ja ne vidim

Starija (5 g) je sad bila s dedom i bakom sama na moru. Rekla mi je da pila Fantu i jela hrenovke. I kaj da sad radim? Niš. Onda je doma tražila Fantu, ali sam joj rekla da odsad to više nećemo piti i da doma ne jedmo hrenovke. MOžda 2 puta godišnje

Mlađa (21 mj) je neki dan bila na roćkasu gdje je tamanila čips. I ja sam gledala jer nije bilo šanse da je spriječim. Ona je puno ranije probala takve gluposti radi starije seke

Ali doma nema šanse da kupujemo i nudimo takve stvari. Ali ako ih proba u ovakvim izuzetnim prilikama, mislim da ne treba raditi preveliki pressing jer upravo tako stavljamote stvari u centar pažnje
    ALI; uvijek kad ih jedemo, objasnim da nisu dobre, ali da si ih možda možemo povremeno priuštiti, ali što manje

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Starija (5 g) je sad bila s dedom i bakom sama na moru. Rekla mi je da pila Fantu i jela hrenovke. I kaj da sad radim?
    Super mi je kad klinci kuze kaj roditelji ne toleriraju i onda prijave "prekrsaj".
    Moja za sada isto sve prijavljuje i nadam se da ce tako i ostati.
    Kad joj netko uvali nesto sto ja ne zelim da ona jede..nakon pocetnog soka..pokusavam joj objasniti da nisam ljuta na nju nego na onog tko joj je to dao..a znao je da ne smije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja kuzi sve sto je na policama.

posto je sama isla kupiti par puta, sad ju pitam jel ima novaca?

jos uvijek je shou kad vidi junk food. neki dan nam se izlet u zoo pretvorio u nocnu moru jer su sva djeca jela smokije, cokolade, sladolede...nije fermala zivotinje ni 5%.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a dorian uopce ne ferma junk food. osim stapica, kokica i kiselog zelja

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ni moj F. bas ne ferma junk food.
    mozda bas zato sto ga nismo nudili, ali nikad nismo ni branili kad ga netko ponudi. nekoliko puta je u ducanu trazio smoki i ja sam mu ga uvijek kupila. sad se vise ni ne sjecam kad je zadnji put trazio da mu kupim smoki. ista stvar je s bombonima i cokoladicama.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e pa da. I ja mislim ako na nešto stavljaš poseban naglasak, pogotovo negativan, da tek onda to stavljaš u centar pažnje

Alinisu ni sva djeca ista. Neka baš zbog toga što ništa nije zabranjeno jedu sve, sav junk, takoda ipak treba postojati nekakvo doziranje i edukacija

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa i ja sam protiv teških zabrana, nikad mu nisam zabranila da jede na rođendanima, kad mu netko ponudi i sl - to mi je skroz bezveze.
    ali kad me traži, da mu kupim - to bi bilo valjda svaki put kad smo zajedno u dućanu. znači cca 2-3 vrećice smokija dnevno.
    nego, od nedjeljnog rođendana imamo zalihu grickala - pa sad nek gušta. sve će pojesti u tjedan dana i onda smo mirni, do slijedećeg rođendana.
    a pri većoj nabavci, u centrima, jednostavno nemamo tu naviku kupovanja grickalica, čak niti "za kad netko dođe" (još od mog djetinjstva - kod nas je uvijek bilo samo keksa, a bombona, grickalica, čokolada - nikad; i moram priznati da sam uvijek zavidjela prijateljicama, kad bi otvorile onaj svoj kućni bar, a unutra uvijek sva ta čuda). za goste uvijek imamo dobar sir, masline i sl - što ti je odgoj...

a ovo kad kažete da ne vole junk - sjećam se kako nikad nismo imali niti nutelu kući, jer kao mi to ne volimo. ne znam odakle mojoj mami ta ideja. koju i dan danas spominje - vi niste voljele nutelu kao djeca .

nego, marta, kažeš ti - ne vataju se za svoje novce, ha? to i mene tješi, da samo baca prazne prijetnje ne bi li štogod ušićario...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo klincu objasnili što ne jedemo i zašto pa se sam bori za svoju dobrobit. Evo jučer na bazenu, jedan klinac je dijelio gumene bombone, a moj ti ispali: "Ja sam vegetarijanac i ne jedem bombone od mesa!" :umišljeni smajlić nosom dere po plafonu:

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cvijeta, ja mu ne bi svaki put kupila, nikako, ali ako bi trazio cesto kupila bi, ne znam sad, mozda jednom tjedno ili mejsecno, ovisi sto i ovisi koliko bi bio star. i to bi bilo na osnovu dogovora.

al dorian za sad stvarno nije lud za junkom, nikad mu nisam branila, naravno, do prve godine nije bilo prilike da mu branim, ali nakon toga je par puta dosao do cokolade i ispljunuo ju je, ili nije uopce stavio u usta, a ja sam ju pored njega jela, znaci vidio je da je za jesti. ili napolitanke koje moja mama jede. ako i uzme koju svakih 15 dana, pojede jedan griz i da meni.

kokica pojede isto par, a onda ih pocne razbacivati.

al zato cica, za nju je uvijek raspolozen

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E sama kaze, "Hvala, ja to ne jedem!".

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    kad ce moja.....

dodje mi da joj kupim 30 kinder jaja i da se prezdere i zbljuje i zgadi...

juce kod doktora, cekaonica, i kiosk. naravno uz izlog vojska smokica i cipsa, cokolada, keksa...i L. koja vristi njaaaaaaaaaaam njaaaaaaaaaaaaaam

a nikad doma vidla smoki nije. cokoladu smo skrivali ko zmije noge i jeli kad bi spavalia. al djaba ti to..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj Elly prvotno napisa
    kad ce moja.....

dodje mi da joj kupim 30 kinder jaja i da se prezdere i zbljuje i zgadi...
    i onda kad se zbljuje, i dodje k sebi pitat ce jel moze doruckovat malo nutele namazane na cokoladu i posute smokijem uz salatu od gumenih bombona.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moj trazi kinder jaja ali ih nikad ne pojede. zanima ga samo igracka.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    moj trazi kinder jaja ali ih nikad ne pojede. zanima ga samo igracka.
    mmmmmmmmm, onda kinder jaje je samo za tebe
    i ja bi takvog klinca

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

a nikad doma vidla smoki nije. cokoladu smo skrivali ko zmije noge i jeli kad bi spavalia. al djaba ti to..
    Ovo je meni nevjerojatno. Imamo slikovnicu s oblicima i između ostalog je tamo pravokutnik predstavljen čokoladom. On stalno na tu sličicu viče "am" i "mmmm", već mjesecima, iako nikad nije ni vidio, a kamoli probao čokoladu (osim na sladoledu prije dva tjedna, ali to tako ne izgleda). Uopće ne razumijem kako zna da je to nešto ukusno?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možda nije okusio, ali je vidio reklamu.

Zamisli da ti netko pjeva hvalospjeve o tamarindu: super je, mljac, prodao/la bi se za griz... Kad se dočepaš (nakon nekoliko godina potrage) tog vražjeg tamarinda, a ono kiselooooo :shock: Potom ti pjevaš hvalospjeve jer si ne možeš objasniti što je to u njemu tako fino.
    To je moć marketinga 8)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

MM je naše dijete neučio da na sve reklame za paštete, hrenovke, monte, dukatina i ostali junk kaže da je to fuuuuuuuuuuuj
    i dijete stvarno na svaku takvu reklamu kaže: mama to je fuuuuuuuuuuuuj! (iako ga je mama lijepo naučila da hrana nije fuj, ali ajde recimo da je to onako dosta daleko od nekakve hrane)

međutim, onda dođe nekamo gdje sva djeca to jedu i što da jadno dijete misli :?

mislim, moje dijete ne jede ni čokolino jer mu ga doma ne dajemo, ali zato kad dođe u vrtić trpaju ga smokijima i čipsom.........

i mene ta situacija silno nervira upravo zato jer si ne mogu pomoći

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •