Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Kako odbijete ako netko nudi ''junk food" vasem djetetu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako odbijete ako netko nudi ''junk food" vasem djetetu

Evo mi smo dosli u famoznu dob kad svi pokusavaju mom djetetu dati bobi flips

Mislim... ni na kraj pameti mi nije dati mu da to jede, jer savrseno dobro jede mrkvice i ostale fine stvari, i mislim da ga ne moram uciti jesti "junk food" - doci ce i taj period kad ce to otkriti sam, bez mog nutkanja 8)

E sad... svi bi mu silom dali nesto - uglavnom je to bobi flips, i onda ja "ne jede to", a onda muk, pa pogled na deklaraciju pa " ali tu nema sastojaka koje on ne bi smio jesti", a ja "znam, ali mi mu ne dajemo da to jede", pa onda " zasto?" i tako uglavnom prica zavrsi tako nekako da ja mislim da oni nas (mene i MMa) dozivljavaju totalnim psihopatima koji muce svoje dijete jer mu ne zele dati bobi flips A onda ubrzo poslije slijedi recenica "joj bila ta i ta kod nas, njihova mala jede londonerice!"

E sad, ja bih rado skratila taj cijeli paragraf objasnjavanja, i jednom recenicom ih usutkala, a da ipak to ne znaci prekid svih odnosa s tim ljudima :D

Da li netko od vas ima takvu famoznu recenicu :D

Početno

ni na kraj pameti mi nije dati mu da to jede, jer savrseno dobro jede mrkvice i ostale fine stvari, i mislim da ga ne moram uciti jesti "junk food" - doci ce i taj period kad ce to otkriti sam, bez mog nutkanja
    Sama si našla tu rečenicu...ponovi im ovo i na kraju ih zamoli da poštuju tvoj način odgoja kao što ti poštujeh njihove odluke u svakom slučaju.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek mozes reci da u bobi flipsu ima glutena, a to se bas i ne preporuca maloj djeci. a savrsena je ona recenica koju je ponovila anči i mislim da ce im to biti dovoljno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Reci da je bobi flips s kikirikijem a poznato je da puno puno djece ima alergiju na kikiriki.Reci da si mu već dala i da se sav osuo.
    I mene takve stvari užasno nerviraju.Imam dijete kojemu su totalno pokvarili dobre prehrambene navike,npr.pošaljem ga u svekrve na čuvanje(2 su mu godine) i kad se vrati govori ona meni lijepo ti je ručao,pojeo je keksa domaćice :shock: :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih tu domacicu (na kekse mislim) momentalno ukinula s lica zemlje.

Ja obicno kazem, mi to jos ne dajemo jer ima soli i przeno je (to uglavnom vrijedi za sve grickalice). Ako su keksi u pitanju, onda mi to jos ne dajemo jer ima secera koji je los za zube i konzervansa koji su losi za sve. Ako trebas dodatno onda kazes da ti uopce ne kupujes te najjeftinije kekse nego peces sama.
    Mozes to i malo zakamuflirati u pristojniju izjavu, ako je za nekoga kome ne mozes reci NE KUPUJ MU TO VISE!!!

I usput nabacis sto dijete smije jesti. Npr integralne kekse cak i ako mu ih ne dajes, bar da se osiguras za slijedeci put.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala digresija.. što su londonerice? :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma tocno sta, ali neki kolaci

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Kako odbijete ako netko nudi ''junk food" vasem dje

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    onda muk, pa pogled na deklaraciju pa " ali tu nema sastojaka koje on ne bi smio jesti"
    Kako to misle??? :shock: :shock: :shock:

Ja inače jako volim smoki, ali to je najgori junk koji postoji.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kazem Hvala ali NE mi to ne jedemo i nista ne objasnjavam...onda oni sute, a ja kao kraljica ignoriranja isto sutim i bubnem - Jel su rekli kisu sutra? i nastavimo pricu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da se pridružim- ajme što smo se nadobivali smeća od slatkiša ove godine!!!
    osjećam se kao neki policajac, a fakat nisam vrlo striktna što se tiče hrane, ali sam se svačeg nabacala u smeće!
    Lako za prolazne ljude, ja još muku mučim sa sveki!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie76,moram ti prvo reci koliko mi je tvoja prica poznata i koliko mi je bilo lakse uvidjevsi da jos nekog muci apsolutno isti problem kao i mene.S vremena na vrijeme moja me netolerantna okolina uspije uvjeriti u to da sam sama na svijetu sa nebuloznim idejama o tome sto je zdravo za moje dijete a sto ne.To su, na srecu, kratki trenuci slabosti jer nisu rijetke ni ovakve potvrde o tome kako je to vazno i kako ima roditelja koji na isti nacin razmisljaju kao i ja.
    A sada,neki primjeri "famoznih recenica", u stvari jedina rijec koja bi se mogla nazvati famoznom je :ALERGIJA, to vrlo cesto pali bez puno objasnjavanja, naravno kod ljudi koji vas ne poznaju jako dobro.Najteze je sa onima s kojima se dobro poznajes i cesto pitaju i prigovaraju, koliko god objasnjavas samo ih jos vise nerviras jer vremenom ulazis sve detaljnije u cijelu spiku, oni sve manje razumiju od toga sto objasnjavas i misle da si izvukla sve to iz nekog suludog filma o vanzemaljcima i njihovim prehrambenim navikama.
    Kad sve saberes i oduzmes, ne preostaje bas puno opcija, alergija, objasnjavanje sta i kako i malo strpljenja do dana kada ce i neke zvanicne preporuke o tome sto je stvarno zdravo biti pametnije i glasnije.
    Skoro sam u domovima zdravlja vidjela novi plakat HZJZ-a sa preporukama o pravilnoj prehrani koji je prilicno ispravan i prilicno nespojiv sa onim sto vecina ljudi kod nas svakodnevno jede, pa se mislim kako nece proci tako puno vremena dok takve stvari konacno dopru do obicnog puka i prosvijetle ga.
    Ili sam samo u zabludi!?
    Eto, ja se sada znam pozvati i na taj plakat u nekim diskusijama, kao- nisam samo ja budala vec i cijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a to znaci i ministarstvo zdravstva i ministar i predsjednik vlade, pa tako dodjem i do samog predsjednika drzave, a kako je nemoguce da u jednoj drzavi postoji toliko ociglednih budala u samom vrhu(?), onda je jedino moguce da je sve to nemoguce, sto neizostavno vodi tome da je istina moja i da je ja govorim!
    (malo sam vec pospana pa se ispricavam na nejasnocama ako ih ima)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja cura ima 2 godine i samo je jednom probala smoki 2-3 komadića i to Franckov jer Bobi flips je i meni odvratan.
    Ja se na takve upite zašto joj ne davam smoki i ostale gluposti (osim čokolade) samo nasmijem i pitam ih a zašto bi ih davala, niti joj trebaju niti su zdravi. Također dodam da to nije zdravo ni za odrasle, a kamoli za djecu.
    Naravno da to ne znači da sam mom djetetu ukinula sve slatkiše, ali sve joj davam s mjerom.
    Ovog ljeta sam slučajno u kafiću načula razgovor nekih ljudi koji su raspravljali o tome da je smoki kancerogen i da otkad su to čuli ne pada im napamet davati ga djeci (navodno su to čuli na tv).

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ja se na takve upite zašto joj ne davam smoki i ostale gluposti (osim čokolade) samo nasmijem i pitam ih a zašto bi ih davala, niti joj trebaju niti su zdravi. Također dodam da to nije zdravo ni za odrasle, a kamoli za djecu.
    Mislim da je ovo pravi i sasvim dovoljan odgovor :wink: .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad krene papat sve, ja odlučila nosit u torbi kekasa zdravih pa poturit domacici nek ponudi dijete AKO BAS MORA!
    i mislim da ce mi vise ici na zivce oni koji ce djetetu nuditi sok... sve ne znam koji je bolji - cedevita, kola ili onaj za razrijedjivanje...
    mislim da ce flasica Jane bit u torbi...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja dozvolim sok ("prirodni") jednom tjedno. To mi je podnosljivo.
    Kad pijemo vodu iz gusterne onda cesto radimo one sokove na razrjedjivanje jer nam je kisnica bas ruzna za piti.
    Ipak se trudim da najvise pijemo vodu svi skupa.

Imam listu omrazenih proizvoda na kojoj definitivno vode lizalice. Nikad mi nece biti jasno zasto to ljudi kupuju i poklanjaju tudjoj djeci. Zatim su mi tu Bananko, pudingici, Monte, pingui i ostala gov...

Onda gazirana pica pa krafne i buhtle i ostali pekarski proizvodi i smoki.

Tek na kraju su mi keksi jer se medju njima moze naci i kakti integralnih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alergija je zaista magična riječ! Samo zašute i sažaljivo pogledaju dijete.

Mi smo nažalost imali obrnutu situaciju, jer nikola nije smio jesti ništa što je iz tvornice izašlo (zbog aditiva i konzervansa), pa sam uvijek tugaljivo gledala tu djecu koja mažu te štapiće, lizalice, čokolade, a nikola je jadničak imao samo neke ultratvrde kekse od heljde sa maslinovim uljem koje smo mu sami pekli.
    A sada kada može - neće. Steklo dijete zdrave prehrambene navike. :wink: :D

Ali inače, mislim da uopće ne treba ikome objašnjavati zašto djetetu nešto dajemo ili ne dajemo. "Ja mu to ne dajem" i točka.
    Dobro pali i protupitanje: A zašto mu vi to dajete?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da napomenem da sam dugo dugo bila dosljedna i borila se (bez puno objasnjavanja) protiv slatkisa i jednom kad sam popustila stvar je izmakla kontroli... sad nema dana da me klinci ne zicaju bombone, a ja skrecem temu, vec mi ponestaje ideja... A tako sam zalosna zbog toga jer mi starije dijete do 3. godine nije znalo da bomboni postoje. Nemoj popustiti pritiscima jer ce ti poslije biti puno teze kontrolirati stvar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjela bi samo postaviti dodatno pitanje. A kako se ponašate kad je vaš stav da to nije dobro za dijete a vaš M se s tim ne slaže i misli da dijete treba i to treba????

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Misliš kad ti misliš da to nije zdravo, a muž tvrdi da to treba djetetu??
    Naravno da djeci trebaju slatkiši, ali između svog smeća na tržištu, treba odabrati ono najmanje. Mislim da nijednom djetetu ne treba Bobi Flips, fuj.
    Ja mojoj curici recimo dam puding od čokolade koji obožava, jer sadrži kukuruzni škrob, mlijeko i čokoladu i naravno malo šećera. Tu i tamo pojede Milku punjenu mlijekom, one Kinder čokoladice s integralnim žitaricama itd... Sve to mi se čini manje loše od ostalog, ali ni s tim ne treba pretjerivati.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Naravno da djeci trebaju slatkiši...
    Zasto to mislis? :D

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne mislim TREBAJU kao ne mogu živjeti bez toga, ali nekako mi se čini da ipak tu i tamo se može dati koji komadić čokolade ili nešto slično u jako malim količinama. Mislim da nema baš od toga velike štete.
    A možda to govorim zato što sam ja čokoladomanka .??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mala će sigurno klopati slatkiše na veliko jer smo MM i ja ovisnici o čokoladama, keksima, sladoledima.... ali joj to ne mislim davati dok ne bude dovoljno velika da ih sama zatraži jer vidi da mi to jedemo.

inače, evo zgodne priče: poznanica ima bebu od 7 mjeseci i nedavno joj je dala jesti POLI :shock: a znate što je rekla kao razlog: pa ja sam jela, a mala me gledala i vidjela sam da želi i ona! to me podsjetilo na mog svekija koji je očajan što zara nema dudu, jer "pa zar mi ne vidimo da dijete želi dudu?" pa kak mala beba može željeti nešto što nikad nije probala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako riješavate situaciju kad se nađete u društvu ili u nekoj posjeti gdej ima gomilu TE hrane i druga djeca to klopaju a vašem djetetu niš nije jasno, što napravite , da li skočite i kažete klincu to new jedi ili što radite tada. Ja se tek moram naći u tim situacijama ali me zanima što vi radite???

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjica, moja cura ipak ima 2 godine i zna što "vrijedi"!!!

Sarasabina, ja baš i nemam takvih problema jer joj rečem da je to bljakavo i ona povjeruje. Torte inače ne voli, odnosno nije ih nikad ni provala, pa čak ni one koje sam joj ja odobrila, a koje su rađene od prihvatljivih sastojaka.
    Bombone isto nije nikad okusila jer me strah zagrcavanja, a njih pored smokija, štapića, čipsa i ostalih "gadosti" izbjegavamo maksimalno, tako da joj ni to ne nedostaje i uopće je ne interesira zašto to druga djeca jedu.

LedinaMama

Početno

Sarasabina, zbog takvih situacija moja curica i jede smoki, meni nikad ne bi palo na pamet da to kupim (ja ga bas i ne volim) i ponudim joj.

Jedno sam joj vrijeme ogranicavala (i tako nije bas puno ni trazila nista od hrane osim sike), onda je nastupio period kad je to izmaklo kontroli i kad vise nisam znala sto da poduzmem.

Sada jede grickalice, ali tu i tamo, ne previse. Vjerojatno su joj dosadile.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U situaciji gdje dijete dođe na rođendan vrlo je teško poštivati ista pravila kao i kod kuće.Možeš ponijeti svoje grickalice sa sobom,ali opet djeca vole dijeliti slatkiše i onda je malo nezgodno otimati joj iz ruku.Za rođendan moj sin može jesti skoro sve,ja tu ne pravim scene,to je ionako jedan sat,a stvarno se ne želim potpuno izolirati od drugih mama i biti čudakinja koju svi izbjegavaju.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Andromedu i dodajem:

Jutros sam ostavila dijete od 2 godine u jaslicama. Na stolu je bio smoki ili neka slicna gadarija koju je teta (ili ko vec) donijela djeci. Kate je naravno (prije dorucka!) uzela i svoj dio. Toj sam teti vec prije rekla da mojoj Kati ne stavlja secer na kruh s margarinom da bi ga "sladje pojela" (njena definicija!). Vec sam imala i prije nekih primjedbi, a ne zelim biti dezurna vjestica.
    Cini mi se da je manja steta da mi dijete pojede smoki nego da se zakacim s tetom.................. NA ZALOST

Iskreno, moram priznati da me ovakve situacije izbacuju iz takta i da sam zbog njih tuzna, a zelim reagirati samo trezveno, pametno i svrsishodno. Drugacije ne, zato radije prespavam svoju ljutnju. A jutros sam bila zbilja ljuta.

Ali evo, ukljucila sam se u projekt VRTICI i pisanje apela koji svi tako zeljno iscekujemo gdje medju ostalim trazimo da se postuju smjernice HDP o prehrani......

U nasem drustvu je, na zalost, jos uvijek vecina roditelja potpuno nesvjesna vaznosti zdrave prehrane i needucirana o tome uopce...

Zato moramo svi na tome poraditi...
    Zato ljudi - pilajte svoje prijatelje, rodjake, znance... to i ja radim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijanam,
    sto su to HDP smjernice o prehrani, tj. od cega dolazi ta skracenica i ako moze ukratko sto te smjernice kazu?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

HPD je hrvatsko pedijatrijsko drustvo.
    Da ti budem iskrena ne znam tocno sto kazu smjernice jer nisam imala uvid u dokument, ali bitno je da medicinski voditelji u vrticima to znaju
    Pokusat cu dobiti neke informacije pa ti postenije odgovoriti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dizem iz prasine ali trebam help!

kako L. ide dva puta tjedno na bebe ribe tako dva puta tjedno jede smokice.
    moj stav prema smokiju je da je on na dnu liste proizvoda i namirnica.
    da se to radio o jednom mjesecno, pregrmila bi, ali dva puta tjedno....
    ja joj za poslje bazena spremim jabuku, bananu....no to ne prolazi kad svi imaju grickalice i kekse.
    pa joj spremim stapice, pecivo....
    ne ide vise ni to.
    jedno vrijeme ju je to zadovoljavalo dok se nisu pojavili smokici.
    u zivotu ih prije nije probala.
    sada ne ferma nista drugo i trci na smokice, kao i sva djeca.
    cak sam joj kupila i kviki ribice, misleci da cu je tom forom dobiti dalje od smokica.
    no kaze MM da kad se pojave smokici da svi polude i trce i grabe.
    ja ne znam ko to nosi smokije, ali prvo mi je strrasno da ih jede, drugo mi je bed da mjesecima (odnosno od kad je to pocelo) jede tudje. kad pitam MMa da li nudi ono sto ona ima, kaze da da, ali da to nitko ne ferma.

to me kopka vec neko vrijeme. ne znam kako se postaviti, ne mogu zabranom, jer tamo nije samnom, mogu jedino pitati da li postoje "zdravi" smokici (vidjela sam neke u zrnu pa ne znam koja je fora sa njima....)
    vrhunac je bio jucerasnji dan, mi na cvjetnom trgu a L. se zaleti na curicu koja jede kokice i uzme si iz kutije. a curici oci ispale.

ili cu je slati sa cokoladom....uzas.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hmmmmm bebe ribe i svlacionice.
    muska svlacionica puna junk food, sve navedeno i jos cokoldada koju djete s ocem pojede u tren . zenska svlacioncia plasticne posudice s vocem, banane, eventualno peciva i jogurti .
    iskreno ovo je bilo moje opazanje, dok sam BC-a vodila ja na bazen jeli smo tako nesto zdravo, a onda sam ja ztrudnila i to je postao ritual izmedju njega i MM. tad je krenulo pa mi bi cokoladicu, pa mi bi.....
    uglavnom ja pakiram stapice, rizino, kozije i kravlje mlijeko, te kekse Grancereale. obicno se vrate bez stapica i rizinog i kozijeg mlijeka koje pije MM, a od 2-3 tzv. bara vrate se 1-2. ne znam gdje idete na bebe ribe, ja pricam o Mladosti na savi. bitno je da imate nesto drugacije . tako sam ja BC-u kupovala neke debele stapice koji su drugaciji od ovih i njih su htjeli svi klinci.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nažalost, i to moju jako veliku , dok nije krenuo u jaslice uvijek sam uspijevala s onim - "on je još mali, on to ne jede" - i to za sve vrste bombona, meke, tvrde i ine, čipseve, flipse, pa čak i većinu keksa.................aliiiiiiiiiiiiiiiiii kad je krenuo, više nije bilo načina zaustaviti lavinu.
    Koje smeće oni tamo njima daju :shock: . Unatoč mojim zamolbama da ne jede bar slatko, ako već svaki dan za užinu jedu smokiće :shock: Mislim neću više komentirati to da su me tete prošle godine tražile da donosim grickalice jer da su oni popodne gladni :shock: :shock: . Naravno da ih ja osobno nikada nisam donijela, ali to nažalost nije zaustavilo druge roditelje da ih donose, a još manje tete da to daju svoj djeci.

Ove pak godine, irzričito sam zabranila da mu se daju slatkiši jer je davanje bombona svaki dan prevršilo svaku mjeru, da bih jučer od tete čula da ona njemu ne može ne dati ako daje svima (zašto uopće daje svima?) jer on nju tako tužno gleda. Haaaaaaloooooooooooooo????????????'. OK, ja prva znam kako mi je kad me tužno pogleda, ali tko će njega tužno gledati kad će ga boljeti zubi i kad će ga trebati voditi zubaru?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako odbijem
    teško, računam da ta 2-3 smoklića ili štapiča neće napraviti puno štete, s obzirom na udio dobre prave hrane

za bobmbone nemam brige - ne voli ih
    čokoladu dopuštam
    za gumene bombone, mala ionako misli da je plastelin, pa ih pokušava ugurati u kalupe
    a to i jesu u biti: jestivi plastelin

pije vodu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, pa gdje si iskopala ovo

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam htjela da mi frida loka topik (:coolpa sam isla u pretraznik.
    na rijec smoki* ovaj je bio zadnji zadnji

i eto, naslov je odgovarao mojem problemu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    inače, evo zgodne priče: poznanica ima bebu od 7 mjeseci i nedavno joj je dala jesti POLI :shock: a znate što je rekla kao razlog: pa ja sam jela, a mala me gledala i vidjela sam da želi i ona!
    Joooj, kak je meni ovo glupo...Izluđuje me rečenica "pa daj joj malo, vidiš kak te gleda" koju obavezno čujem 10-ak puta na svakom ručku kod MM-ovih staraca. Mene P. najviše gleda kad si perem zube, po toj logici bi joj trebala natrpati pastu u usta

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

inace, kao veliki ovisnik o cigaretama, cokoladi, cipsu, jako slanim i masnim kokicama, kavi i salati, uspijela sam ostati samo na kavi i salati.
    pusenja sam se rijesila cim sam saznala da sam trudna, a cokolade, cipsa i kokica kad je pocela kuziti sta jedem.
    tako da takvih stvari u nasoj kuci nema.

no onda se pitam cemu sve to kad se ona na ulici zaleti i "ukrade" kokice ili smokije.....ili u praku vidi kako klinci jedu sladoled i vice da oce i ona to. prije nego je uopce i probala, jer vidi da to jedu.
    sjajan papir na svim junk cokoladama (uredno postavljeni kraj blagajni na kojima se ceka po nekoliko minuta), poznanici koji ne fermaju da joj ne dajem slatko, pa joj daju, jer izvade dok ja govorim da je bolje da joj ne daju, a tad je kasno jer je ona vidjela sta drze u ruci pa krecu jahaci
    apokalipse ako joj nedamo....uf. kako se nositi s time? a jos ni ne ide u vrtic.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    inače, evo zgodne priče: poznanica ima bebu od 7 mjeseci i nedavno joj je dala jesti POLI :shock: a znate što je rekla kao razlog: pa ja sam jela, a mala me gledala i vidjela sam da želi i ona!
    Joooj, kak je meni ovo glupo...Izluđuje me rečenica "pa daj joj malo, vidiš kak te gleda" koju obavezno čujem 10-ak puta na svakom ručku kod MM-ovih staraca. Mene P. najviše gleda kad si perem zube, po toj logici bi joj trebala natrpati pastu u usta
    ne vec joj dati cetkicu da se navikava i uci

i nemoj jos dugo dugo dugo davati pastu.

L. je od prvih zubica (ok, njoj je 5 komada izraslo u 1,5mj.) "prala" zube. pa je presla i na prave cetkice. i sve je bilo divno i krasdno. dok joj MM nije kupi djecju pastu za zube. od tada samo cucla pastu a trljamo zube uz nagovaranje i negodovanje.

malo je OT, ali daj joj cetkicu (zavisi koliko je stara, pa da li je za one gumene ili je vec dovoljno velika za "PRAVE")

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    nisam htjela da mi frida loka topik (:coolpa sam isla u pretraznik.
    na rijec smoki* ovaj je bio zadnji zadnji

i eto, naslov je odgovarao mojem problemu
    a ja sam baš htjela anchie jedan kak joj je uspjelo da 5 godina u datim "društvenim situacijama" drži dijete podalje od smokija

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, ja ne bih dozvolila taj smoki.

Nije da sam totalna vjestica, ali to nije situcaija u kojoj ti nisi blizu, pa ne mozes reagirati. Kad su mi djeca u vrticu (trenutno je doduse samo L i to povremeno) onda ne mogu utjecati na te smokije. Objasnila sma mu da ne zelim da to jede, ali pravu kontrolu u tom slucaju nemam. U slucajevima kad sam prisutna, reagirat cu micanjem drekeca iz vidokruga. Ili micanjem djeteta.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

marta, kad sam ja s njom, reagiram tako. micem izvor ili micem nju, pricam joj da to nije zdravo, fino...bla bla ili je zasprehavam dok paznju ne usmjeri na nesto drugo.

no ova prica sa smokijima je na bazenu u svlacionici, a na bazen ide sa tatom. mene nema i ja nemam kontrolu. MM nije toliko rigorozan, odnosno, njemu je lakse dopustiti da to jede i da joj moze u miru osusiti kosu nego da place.
    ja joj mogu zabraniti. i da sam tamo, mogla bi na glas reci zasto i mozda "educirati" donosioce, ali nisam.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    micem izvor ili micem nju, pricam joj da to nije zdravo, fino...bla bla ili je zasprehavam dok paznju ne usmjeri na nesto drugo.
    fini su i meni i jela bih ih stalno ............daj zamisli da ga mogu uvjerit da to nije fino ......................ali znam da je junk i da nije ni za mene, a kamoli za dijete........po meni je jedino efikasno ne dovodit dijete u doticaj s junkom, što je doma moguće, ali vani očito nije i tu je glavni problem, i to koliko vidim, ne samo moj :/
    ako sam ja u blizini nema toga koji će mu nešto dati ako ja ne odobravam, ali ove situacije gdje roditelj nije prisutan............ne vidim neke pomoći jer nije čudno da djeci alternativva smokiju nije jabuka ili banana..........taj dio mi je normalan............... nije mi normalno da ako sam ja nekome rekla da mi djetetu to ne daje, on ipak radi po svom

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Stijena
    pa kaj je normalno da im daju grickalice u vrtićima? a mi taaako jaaako želimo u vrtić.....možda se i predomslim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakav je to raspasoj nastao na Mladosti, u naše vrijeme nije bilo smokića 8) u svlacionicama

prijedlog za izbjegavanje, neka malo duze ostane u bazenu, malo duze se tusira i gle sami su u svlacionici

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakav je to raspasoj nastao na Mladosti, u naše vrijeme nije bilo smokića 8) u svlacionicama

prijedlog za izbjegavanje, neka malo duze ostane u bazenu, malo duze se tusira i gle sami su u svlacionici

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Stijena
    pa kaj je normalno da im daju grickalice u vrtićima? a mi taaako jaaako želimo u vrtić.....možda se i predomslim
    O, da...

Jučer me starija kćer pita: A zašto ti ne kupuješ smoki za vrtić?

Ja si mislim, ne kupujem ti ga ni za doma

Mlađa još ne zna da to postoji. I ona će najesen u vrtić pa nas to sve čeka...
    Poznavajući nju (jede što joj daš ), svidjet će joj se.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Stijena
    meni nije normalno, al njima očito i nažalost da...........možda ovisi o vrtiću, možda ovisi o tetama - ne znam, al najžalosnije mi je da najmanje ovisi o roditeljima..................

čak bih možda u nekoj situaciji te grickalice i pregrizla ( ), ali svaki dan za rastanak bomboni :shock: :shock: :shock: to mi je malo tooooooooo much!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa

da to je i moj bio....inace, na utrinama su a tamo je jedna zajednicka svlacionica.

i dok je bila manja i dok sam ja isla, jela je suseno voce....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stijena
    Roditelji to uporno donose, bar tu kod nas.

Leonisa, ti zapravo treba s muzem razgovarat, a ne tu s nama drvit po tome kak smokiji ne valjaju.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ustrelila bi nekog

nakon toliko pažnje doma da mi to netko uništi
    i ovako se borim 2xtjedno sa svekrvom i njenim dijabetskim keksima (jer kao nemaju šećera) i raznoraznim čokoladicama i bombonima...

Hana još dok nije govorila čim bi došla kod nje rekla bi ~Kika...bona~ (prevedeno: crtić na Kiki-po meni jednaki junk kao i smoki i bomboni)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •