Citiraj marta prvotno napisa
Citiraj meda prvotno napisa
Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
neki dan mi u konzumu, nakon što sam mu odbila kupiti vrećicu smokija moj juraj kaže - jedva čekam kad budem mogao ići sam u dućan i imao svoj đeparac, kupiti ću si takvo brdo smokija i sve pojesti. :/
i to, da se razumijemo, ja mu nikad nisam branila jesti te grickale, nego ih samo nismo nikad kupovali (osim za rođendan i poneki put štapiće).
e sad, kad je dijete malo, čini vam se ok da jede smoki s nekih 8-9 godina, ali kad dođe u te godine, opet mi se ne sviđa da se pretrpava tim s..njima. i opet je osjećaj isti kao da ima 3 godine.
tako da nisam sigurna više u ovo branjenje pod svaku cijenu. :/

da me trazi da mu kupim, kupila bi mu. protiv teskih zabrana sam.
ne zabranjujem, ali niti ne kupujem. nikad. znaju me zicat u ducanu zvake ili neku od onih gluposti na blagajni, ali im kazem da JA to ne kupujem. zacudo, nikad im ne padne napamet izvaditi svoje novce iz dzepa i kupit si.
Ako me traži u dućanu, ponekad kupim, ponekad ne. Ponekad uspijem ponuditi kompromis
Ni ja ne želim da mi se sa 8-9 god kad će imati par kuna svog đeparca prežderava s nečim samo zato što može, jer je ja ne vidim

Starija (5 g) je sad bila s dedom i bakom sama na moru. Rekla mi je da pila Fantu i jela hrenovke. I kaj da sad radim? Niš. Onda je doma tražila Fantu, ali sam joj rekla da odsad to više nećemo piti i da doma ne jedmo hrenovke. MOžda 2 puta godišnje

Mlađa (21 mj) je neki dan bila na roćkasu gdje je tamanila čips. I ja sam gledala jer nije bilo šanse da je spriječim. Ona je puno ranije probala takve gluposti radi starije seke

Ali doma nema šanse da kupujemo i nudimo takve stvari. Ali ako ih proba u ovakvim izuzetnim prilikama, mislim da ne treba raditi preveliki pressing jer upravo tako stavljamote stvari u centar pažnje
ALI; uvijek kad ih jedemo, objasnim da nisu dobre, ali da si ih možda možemo povremeno priuštiti, ali što manje