Citiraj meda prvotno napisa
Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
neki dan mi u konzumu, nakon što sam mu odbila kupiti vrećicu smokija moj juraj kaže - jedva čekam kad budem mogao ići sam u dućan i imao svoj đeparac, kupiti ću si takvo brdo smokija i sve pojesti. :/
i to, da se razumijemo, ja mu nikad nisam branila jesti te grickale, nego ih samo nismo nikad kupovali (osim za rođendan i poneki put štapiće).
e sad, kad je dijete malo, čini vam se ok da jede smoki s nekih 8-9 godina, ali kad dođe u te godine, opet mi se ne sviđa da se pretrpava tim s..njima. i opet je osjećaj isti kao da ima 3 godine.
tako da nisam sigurna više u ovo branjenje pod svaku cijenu. :/

da me trazi da mu kupim, kupila bi mu. protiv teskih zabrana sam.
pa i ja sam protiv teških zabrana, nikad mu nisam zabranila da jede na rođendanima, kad mu netko ponudi i sl - to mi je skroz bezveze.
ali kad me traži, da mu kupim - to bi bilo valjda svaki put kad smo zajedno u dućanu. znači cca 2-3 vrećice smokija dnevno.
nego, od nedjeljnog rođendana imamo zalihu grickala - pa sad nek gušta. sve će pojesti u tjedan dana i onda smo mirni, do slijedećeg rođendana.
a pri većoj nabavci, u centrima, jednostavno nemamo tu naviku kupovanja grickalica, čak niti "za kad netko dođe" (još od mog djetinjstva - kod nas je uvijek bilo samo keksa, a bombona, grickalica, čokolada - nikad; i moram priznati da sam uvijek zavidjela prijateljicama, kad bi otvorile onaj svoj kućni bar, a unutra uvijek sva ta čuda). za goste uvijek imamo dobar sir, masline i sl - što ti je odgoj...

a ovo kad kažete da ne vole junk - sjećam se kako nikad nismo imali niti nutelu kući, jer kao mi to ne volimo. ne znam odakle mojoj mami ta ideja. koju i dan danas spominje - vi niste voljele nutelu kao djeca .

nego, marta, kažeš ti - ne vataju se za svoje novce, ha? to i mene tješi, da samo baca prazne prijetnje ne bi li štogod ušićario...