Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: osjećam se kao kreten

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno osjećam se kao kreten

naime, zara se navečer uspavljuje dojenjem i to obično traje oko 20tak minuta.
    danas je cicala sat vremena - pola sata jednu cicu, pa pola sata drugu. i onda se ustala i zatražila me da joj donesem SOKA. i fakat ga je dosta popila i još je zagrlila bocu i tak krenula dalje dojiti.
    mislim, znam da vjerojatno nije bila žedna nego se zaželjela okusa soka. ili, još vjerojatnije - cijelo popodne smo bile odvojene jer sam ja doma štrebala, a ona se kupala s tatom na mrežnici, pa pretpostavljam da je htjela što više vremena provesti sa mnom i prolongirati spavanje (nakon soka bi vjerojatno tražila vode, pa nakon toga kruha i tako unedogled).

ali se ja svejedno osjećam kao zadnji kreten kad me dijete nakon sat vremena dojenja zatraži soka.

ne znam, jel se to često dešava kad narastu? jel se to vama dešavalo, jel vam smetalo?
    u ovakvim situacijama se počnem pitati je li stvarno potrebno da i dalje dojimo...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi vec dugo ne dojimo ali svejedno idemo, odnosno klinci idu, pet put popit vode, pa pet put na WC, pa pet put jos jedan zagrljaj, pa.... prije nego se konacno predaju cinjenici da je vrijeme za spavanje.

Nemoj se osjecati kao kreten, faza je normalna, dojila ti jos ili ne. Ako ste oboje jos sretni u dojenju, nemoj da te ovo odgadanje spavanja omete. Ako prestanes s dojenjem, nesto drugo ce ga zamijeniti kao izgovor odgadanja sna. Tak da ti to ne igra nikakvu ulogu. Al tjesi se da ce i ta faza proci. Kad postanes baka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mene uopće ne muči to što ona traži soka ili vode da bi odgodila spavanje ili usred noći, to mi je jasno da je faza i uopće mi ne smeta...

nego se glupo osjećam što nakon sat vremena dojenja (znači popila je puuuuno mlijeka) ona mene traži još i soka jer je kao jadna žedna...

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se osjećam slično, po treći put
    bruna je taman u onoj fazi kad doji, pa se baca nogama lijevo desno razvlačeći moje male cice pola metra, što naravno boli, ili čupka drugu bradavicu...uglavnom radi sto stvari a doji usput. to je tako naporan period, i znam da će proći i da je to početak kraja, no svejedno me umara, ali kad se sjetim da nam je to zadnje...onda šutim i trpim

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, kad je meni Leo to prvi put napravila i ja sam ostala s vilicom do poda i osjecala se bas kao i ti...ali sam to shvatila kao jos jednu djecju, samo njoj shvatljivu "hirovitost" ;o) jer kad vidim s koliko neopisive radosti se ona baca na ciku, ne ostaje mi nikakvog prostora sumnji da je "cici" kraljica, a ostali rekviziti, za sad, imaju samo nevazne sporedne uloge

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to jakov napravio neki dan ujutro.... cica skoro cijelu noc i cijelo jutro, pa gleda crtic i cica, pa trazi vode.... ja mu dam, popije finu kolicinu, i opet trazi CICU, MALO. ja kazem pa nema vise nis u cici, sve si popio.
    na to mi filip kaze PA KAJ TI PRICAS, U CICI UVIJEK IMA, BAREM MALO

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni to pocne ici i na zivce, ali onda je fajrunat i to jasan. Mislim malo respekta prema sisama ipak treba imati. Ne dozvoljavam zafrkanciju na sisama, naravno ak se sjetim i ne vodim nekakav vazan razgovor 8) .
    Ovo da traze jos soka nakon punog drinka to mi je poznato i cure skroz ok, mozda je krenula masna frakcija pa da razvodne, a nakon pol sata sisanja i krene, zar ne. Moj Karlo doduse trazi vodu medutim to je za mene razvodnjavanje, a pred noc produzivanje odlaska na spavanje. Onda padne zabrana sise, pa nakon njegovog kratkog moljakanja se ipak bez pogovora zaspe na sisi.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

heheh meni je to isto jednom Sami napravio ali preko dana. doji doji i onda pusti kaže ne, ne, kao neće više i kaže: daj soka!
    isto sam pala. "pa šta će ti sad si pio". KOKA!!!, nemilosrdno i šta ću dam mu sok.
    malo sam se glupavo osjećala, točno te kužim, više mu to i nije uvijek najvažnije na svjetu.

ista stvar se desila kad sam jednom ja njemu ponudila (uglavnom nikada ne nudim jer sam traži kad hoće) a on je rekao: Ne!
    Pa zar je moguće i to da odbije! Bila sam u šoku.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas, ista stvar... uz to što petsto puta prešaltava cice, nagurava se oko njih i beskonačno je na cici (dobro, beskonačno znači - dulje od 20 minuta :smajlić onda još i nakon sveg traži vode...pa nakon vode opet cicu... pa onda traži moju kosu... jel nešto divlje u zraku možda?? :zbunjeni smajlić:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha ajde lakše mi je sad
    a nakon tog sinoćnjeg natezanja, probudila se samo dvaput radi cicanja, što je kod nas nenormalno malen broj puta...

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Možda je stvarno nešto u zraku. Moj Mislav ne sisa, ali u posljednje vrijeme uspavljivanje traje sat vremena. Prvo popije mljeko, onda maženje, pa ajde spavaj, pa kao spava, pa se okrene, pa mama uho (daj uho), pa dugo, pa pupi (ljubi pupu), pa ljubi stopalo, pa drugo, onda on mene ljubi i uspavljuje (mama ajaaaa), pa se popentra na mene pa se spusti, onda nema slona, onda pokri slona, pa njega, pa vuc (vruće) pa ga otkrijem.... To su igre bez granica.
    A možda mu je jučer dan bio preljep, jer je jučer tata bio slobodan i nisam ništa po kući radila samo smo se družili i igrali cijeli dan, čak smo svi išli i na popodnevno spavanje zajedno. Možda djete nije htjelo da dan završi... Ko bi ga krivio...

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: osjećam se kao kreten

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ne znam, jel se to često dešava kad narastu? jel se to vama dešavalo, jel vam smetalo?
    Kod nas redovno, ali je voda u igri (nema soka nakon pranja zubića). Nije me smetalo, nek pije dijete ako hoće.

imia

Početno

Zadnja 2-3 mjeseca dojenja je to kod nas bilo uobičajeno ( a dojila sam do 2 god i 3 mjeseca, prestala je sama od sebe). Podoji prije spavanja (ali trajalo je svega 5-10 minuta) i onda kaže: a sad malo vodiceee!
    Dojiti je prestala, ali malo vodice još uvijek traži čim legne u krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmmm... jel bi to onda značilo da se i mi bližimo kraju??

imia

Početno

A čuj... 2 godine su tu. Sve je moguće. Moja kćer je stvarno prestala sama. Ja sam s godinu i pol počela sa sistemom ne nudi, ne uskraćuj. I stvarno je dobila dojiti svaki put kad je tražila. I da je htjela dojiti do 3 godine ja bih ju pustila, jer je dojila samo 2 puta na dan i koji put jednom noću. Ali eto, jednostavno joj više nije bilo potrebno.
    Možda je i Zari pomalo dosta. Vidjet ćeš uskoro da li će početi preskakati podoje.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hmmm... jel bi to onda značilo da se i mi bližimo kraju??
    A čuj, svakim danom ste sve bliže, definitivno . Kod nas traženje vode traje već dulje vrijeme, ali sumnjam da će skoro kraj :još jedan smajl:.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidjet ćeš uskoro da li će početi preskakati podoje.
    pa evo, jučer mi je baš bila specifična situacija - prvo je tražila cicu prije spavanja, a onda je zaključila da radije ne bi cicu, nego bi gledala "Nema" (to mi se još nije desilo)... pa je onda nakon crtića ipak htjela cicu - pa je dojila sat vremena i tražila vodu (ni to mi se još nije desilo)...
    i onda ju je po noći tražila samo 2 puta, i brzo bi je ispustila, a inače je traži 6-7 puta i cucla satima...

vidjet ćemo... možda je samo neka faza, a možda fakat prestaje...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda je čisto zbog vrućine?? Moj je počeo češće noću žicati cicu, a ja ga obično prije svakog podoja pitam hoće li vode i on veli da neće, nego hoće cicu... a onda se ipak predomisli ponekad i traži još i vode...

Neki dan smo oborili rekord u uspavljivanju (koje je prije trajalo od 15 minuta do pol sata) - sat i četrdeset minuta!!!! I zaspao je sat vremena kasnije no obično (u pol deset - u životu nije tak kasno zaspao) :skroz zbunjeni smajlić:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nama je to postalo sasvim normalna situacija. doji neko vrijeme i onda traži vode. I to po nekoliko puta. Kad si popije, onda kaže- mama, ja bi titu. Samo mene to uopće nije uzbuđivalo. Nisam razmišljala na taj način. Jedino što ona nekad traži i soka, ali navečer i noću joj dajem isključivo vodu. Uvijek imamo čašu pored kreveta. I uopće nisam razmišljala da bi to mogao biti početak kraja jer ponekad imam osjećaj da doji češće nego dok je bila mala. A onda prođe cijeli dan da se ne sjeti. ne znam.
    inače, mi se još uvijek isključivo uspavljujemo dojeći. Nekad par minuta, nekad po sat vremena. Maximum je bio sat i pol i onda sam stvarno već luda. MM točno zna - kad me nema tak dugo, dolje dolazim živčana. Grozno se osjećam radi toga što me to zna iznervirati, ali valjda je normalno da nekad malo puknemo.i naravno, stoput promijeni stranu.
    Ali ne mogu si zamisliti da joj uskratim titu jer kad sam znala reći - pa sad si papala titu, kaj opet hoćeš - ona počne - titaaaaaaaaaa - i tu je kraj svim pokušajima. Inače, radimo isto po principu - ne nudi, ne odbij. Valjda će i ona jednog dana sama odlučiti prestati.
    jedino, smiješno mi je, prije bi uvijek ujutro ili kad dođem doma vikala - mama, ja bi titu - a sad ponekad zna reći - mama, ja bi Simbu (jer on je trenutno zaaaaakon). Pa zar me će zamijeniti jedan lav?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala Sirena i meni se cini da je u pitanju koristenje sposobnosti izjasnjavanja, razvodnjavanje i vrucina. Kad oni nece dojku, vise je i ne spominju i ne uzimaju kao alternativu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne dojim vise al posto su nam dica vrsnjaci samo da ti recem da ovaj moj toliko pije vode da sam jucer tokom dana sacuvala njegove mokre pelene ( od prve jutarnje do zadnje prije spavanja) i navecer izvagala= tocno 2 ipo kila
    znaci da stavarno jako puno tekucine popije ( stalno vuce sportsku bocu od pola litre ili casu na kljun) a i naglo je zatoplilo kod nas pa pretpostavljam da je i sa tvojom malom tako

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fortuna ovo ti je jasno ko dan. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •