Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kako očistiti fleke s mikrofibre?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kako očistiti fleke s mikrofibre?

Ne dajem savjet, nego ga tražim.

I ne prihvaćam odgovor "teško", nego: uzmi xy, napravi z i - voila!

Naime, na garnituru boje kave Dječak mi je prolijao - o, ironije - kavu! I sad je fleka, naravno, grozna.
    Upila sam kavu spužvom, osušila brzo fenom i ne vidi se iz daljine, ali iz bliza - osjeti se da je sasušeno. K tome ima još i par fleka od čokolade i tako... od svega pomalo.

Ideje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Kako očistiti fleke s mikrofibre?

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ne dajem savjet, nego ga tražim.

I ne prihvaćam odgovor "teško", nego: uzmi xy, napravi z i - voila!

Naime, na garnituru boje kave Dječak mi je prolijao - o, ironije - kavu! I sad je fleka, naravno, grozna.
    Upila sam kavu spužvom, osušila brzo fenom i ne vidi se iz daljine, ali iz bliza - osjeti se da je sasušeno. K tome ima još i par fleka od čokolade i tako... od svega pomalo.

Ideje?
    Vanish za namještaj? Onaj kojim se to očisti, pa se poslije "iskefa" kad se osuši... S tim sam uspješno očistila auto nakon jednog dječjeg povraćanja kad je kompletno stražnje sjedalo "plivalo" a i nismo mogli odmah čistiti. Imam i jednu fotelju terakota boje od mikrofibre, nju uspješno čistim tim istim Vanishom, ali nije jako svijetla pa... mhm... probaj.

Za garniture u stanu to isto koristim 1-2x godišnje, ali ne znam 100% kako djeluje na flekove. Od prvog povrata poreza nakon porodiljnog kupili smo garnituru koja je flekavo šarena pa flekovi te vrste ne dolaze do izražaja.

Eh, da... Ima taj vrag gadan miris, pa kad to radim, gledam da odemo nekamo van dok se namještaj suši. Poslije okefamo i usisavačem očistimo do kraja. Dost je dobro, ali ipak nakon 6-7 godina raubanja, vide se tragovi... nije to više ko novo. I imam osjećaj da je zmazanije sad nego kad su klinci bili skroz mali pa ih se dalo urazumiti i tjerati da jedu samo u kuhinji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tragala sam i za zelenom alternativom (jer Vanish je dobar, ali sigurno nije "zelen") pa naletjela na ovo:

http://www.juricasavjetuje.com/2007/...svagdanje.html

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nasa je takvom stanju da jos vizuelno dobro i izgleda (crvena mikrofibra), fleke sam skidala vlaznim maramicama i tim Vanishom, ali s obzirom da znam da je na par mjesta zapisana i na jednom zakakana (ne pitajte) - narucili smo jednog barbu za dubinsko ciscenje u srijedu. Kaze da bude kao nova, mislim da je cijena 300 kn, ovisi o velicini. Pa javim rezultate.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    narucili smo jednog barbu za dubinsko ciscenje u srijedu.
    Može li to?
    Mislim da je netko napisao da je naručio dubinsko čišćenje garniture i da su mu majstori rekli (kad su vidjeli da je od mikrofibre) da ne žele preuzeti rizik čišćenja :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo narandžastu garnituru staru niti dvije godine.
    Dubinski ju očistili prije cca mjesec dana.
    Razlika očita i golema. Sušilo se cca 10-12 sati.
    Ima nekih flekova (drvene bojice ) koji se nisu očistili, ali mi to ne smeta.
    Inače sam ju ja čistila sa najobičnijim Opalom.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj summer prvotno napisa
    narucili smo jednog barbu za dubinsko ciscenje u srijedu.
    Može li to?
    Mislim da je netko napisao da je naručio dubinsko čišćenje garniture i da su mu majstori rekli (kad su vidjeli da je od mikrofibre) da ne žele preuzeti rizik čišćenja :/
    Procitala taj topic prije zvanja
    Pa rekla muzu da obavezno napomene da je mikrofibra - tip mu je rekao da je to odlicno, da s nje najbolje ide i da ce biti ko nova. I sestra mi je cistila mikrofibru (al u Zadru) i bila je jako zadovoljna.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, i dečki koji su nama čistili su jako hvalili mikrofibru.
    Vele da je super za čistiti i održavati.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ovako....probala sam puuuuuno toga a najbolje je uzet neku pjenu bilo koje marke za prat garniture i pazi sad CAROBNU KRPICU da da nije sala tih carobnih krpica ima od 10kn na dalje e pa nije vazno koju kupite glavno da je u stilu te carobne krpice pa ju namocite i ocijedite i udri lijevo,desno,gore,dole.......em szto ne bude mokro i stvarno skida prljavstinu.......... :D

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    Imamo narandžastu garnituru staru niti dvije godine.
    Dubinski ju očistili prije cca mjesec dana.
    Razlika očita i golema. Sušilo se cca 10-12 sati.
    Ima nekih flekova (drvene bojice ) koji se nisu očistili, ali mi to ne smeta.
    Inače sam ju ja čistila sa najobičnijim Opalom.
    Molim informaciju koga ste zvali za dubinsko čišćenje jer moja garnitura još uvijek vapi za dubinskim zahvatom, može i na pp da ne reklamiramo.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moj trosjed i dvosjed ociscen i osusen. Momci uzeli i tepih, sve skupa 250 kn, dva i nesto sata su cistili, MM kaze da su strasno temeljiti. Ocisceno fantasticno - sve mrlje su otisle, izgleda kao nova. Jedino sto je jos na dodir malo kao gruba od ciscenja, ali kad na nekom mjestu duze sjedimo, opet se omeksa. Ja prezadovoljna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •