Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: UTZ CISTOGAFIJA

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno UTZ CISTOGAFIJA

Molim sve cure koju su prošle sa svojim klncima ovu pretragu, da mi malo približe preragu, kako su djeca reagirala, da li boli isl?
    Mi smo naručeni u heleni za taj pregled, a jučer sam saznala da i taj pregled mogu raditi na Kantridi( iz Rijeke smo) i ne plaća se, ali "samo" nemaju kontraste( naša predraga država ne daje lovu za tako nešto -katastrofa )!Ali ono u stilu ako ga možeš nabaviti, doneseš im i naprave ti!
    E sad, gdje i kako nabaviti taj kontrast?!

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kontrast ti je levovist (ali provjeri sa tim lijecnicima da li taj koriste) i mislim da ga mozes nabaviti u ljekarni, medutim objasnjenje je da je pretraga tako skupa upravo zbog kontrasta (mozes provjeriti). Druga stvar koju bi ja samo napomenula je da ukoliko lijecnici na kantridi to bas ne rade tu pretragu precesto pitanje je koliko strucno to rade pa ti je u tom slucaju helena bolja opcija.
    Pretraga spada u bezbolne pretrage iako nakon sto ultrazvuzno pregledaju bubrege uvedu kroz mokracnu cijev kateter kroz koji uspricaju kontrast pod tlakom u mokracni mjehur i prate vraca li se taj kontrast prema bubrezima (u pravilu ne bi trebao te ukoliko se vraca radi se o refluksu).

Znaci pretraga ne bi trebala biti bolna jer na taj kateter koji uvode stavljaju anestetik, medutim iz iskustva to mogu reci da dijecu ipak malo boli odnosno im zna biti nelagodno, a zna i boliti kad anestetik popusti prilikom prvog druog do najvise treceg mokrenja.

Jos jedan savijet: provjeri pasu li ti uvijeti privatnog djecjeg Croatia zdravstvenog osiguranja (ugovor je na 3 godine) jer time pokrivas veliki dio cijene pretrage u heleni.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja mala je užasno teško podnjela tu pretragu, praktiči izgubila je povjerenje u sve ljude, a i nas... mi smo je tamo tiskali pola sata a ona urlala... kao nikad uživotu

sad se malo oporavila i morali bi ponovo... ali NEMA ŠANSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

međutim neka djeca ti navodno to prihvaćaju kao igru, zavisi kakvo ti je psihički dijete i o starosti...
    ako je beba... nema problema

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bili na mcug sto je isto navodno tj razlika je samo sto se mcug gleda rtg a ova tvoja valjda uzv. dakle samo u zracenju valjda.. mcug je bio vise traumatican meni nego njoj iako se i ona derala cijelo vrijeme i jedva smo ju drzali.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    mi smo bili na mcug sto je isto navodno tj razlika je samo sto se mcug gleda rtg a ova tvoja valjda uzv. dakle samo u zracenju valjda.. mcug je bio vise traumatican meni nego njoj iako se i ona derala cijelo vrijeme i jedva smo ju drzali.
    baš tako je bilo i kod nas, tri osobe su je morale držati jer se toliko derala iako nije bolno, prinički nije jednostavo ni za roditelje ni za dijete, posebno i zbog toga što je bila hospitalizirana 10 dana i već sva u nepovjerenju od doktora i sestara

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Grozim se već sada nad takvom pretragom, ne znam kako je reagirao kad su mu radili mikciju sa 20-tak dana, nisam bila uz njega, na sreću ili na žalost, ne znam...nisam ni znala da mu to idu raditi,..

Uf, sve me u trbuhu steže od takvih pretraga, kako obajsniti tako malom djetetu da potrpi i da će sve biiti u redu,..tko će liječiti njihove traume,..ma grozno,...ne znam što učiniti,...

i ja si razmišljam da je ipak možda bolje u helenu, ne znam nadam se da su nježniji, nije mi bitna cijena, zaista, jedino sam mislila da bi možda bilo bolje izbjegnuti put do Zg i natrag nakon takve teške pretrage, bit će jadan sav u komi,...

najradije bi odustala od svega i cijeli život mu kontrolirala urin, bez tih pretraga,...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moras ako moras, jer tom se pretragom otkriva refluks a tu ti nece pomoci kontrole urina. nemoj se zezat, bez obzira na put ja bih isla i jesam u zg iako mi zg nije blizu, jer po lokalnim bolnicama imaju manje iskustva i manje takvih pretraga. ako ti nije hitno i nije problem novac otidji svakako u helenu , ljubaznost naravno nije za usporedbu sa bilo kojojm bolnicom. mi se isto tamo lijecimo od otvaranja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja mogu i vinogradsku bolnicu pohvalit, ljubazni, stručni, radili cint. tamo i ležala u toj bolnici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •