Citiraj emily prvotno napisa
Bolest se treba "preboli" i to je to, u najkraću ruku...
mozes malo pojasniti sto si mislila s ovim gore?
pustiti tijelo da se samo izbori od bolesti?
Da, nekada treba pustiti tijelo jer ono ima najbolje izgrađeni prirodni obrambeni mehanizam....ali ja ne želim biti isključiva...ne znači da ću gledati dijete kako danima kašlje i/ili povraća i/ili ima vrućicu...itd., itd., itd.....pokušat ću pomoći njezinom tijelu prirodnom podrškom...oblozima, pripravcima, čajevima, masažama....ali sve to ako je bolest virusna....dakako, jake upale pluća, meningitisi, infekcije kosti i neke ekstremne bolesti zahtjevaju antibiotike, ali danas se isti davaju preolako! Što nikako ne može pomoći djetetu već mu samo odmoći pa mi, stoga, nije jasno gdje je tu odgovorna uloga liječnika....možda se, zapravo, davanjem i pripisivanjem antibiotikom "pere", stvar "alibi" ukoliko se situacija zakomplicira pa može reći da je sve poduzeo....ALI, osobno smatram kako se situacija može zakomplicirati upravo korištenjem antibiotika....jer samanjuju prirodni imunitet kojega tijelo dugo i sustavno gradi....(kao što je to bio slučaj kod nas s Nilinim povraćanjem).....
Neumnjivo je da antibiotici danas spašavaju živote (usprkos njihovoj izvedenici) ali i ako unište infekciju, ne mogu vratiti prirodnu ravnotežu tijelu...

U knjizi: "Za bebe i djecu" Jadranke B.Pejić nabrojano je nekoliko popratnih pojava uzimanja antibiotika:

1. oštećenja jetre (imam primjer kod maloga susjeda. Jadan, nema niti tri godine, a antibiotici i vrtičke alergije koje uopće nisu trebala biti tretirane anti-biosima, uništile su ga... )
2. alergije (ja sam tipičan primjer roditeljske tadašnje neobrazovanosti te kljukanjem svega i svačega uslijed napada panike da neću umrijeti od šmrcanja i obične prehlade )
3. uništavanje vrijednih crijevnih bakterija (Lactobacillus achidophillus i L.bifidus o kojima je naše tijelo ovisno)
4. nedostatak vitamina K
5. Utjecaj na apsorpciju hranjivih sastojaka
6. Proljev kao posljedica djelovanja na vrijedne crijevne bakterije
7.Kožni osip...

+ još neke, dugoročno gledano, mnogo opasnije posljedice koje, čisto zbog marketinških razloga, vjerojatno nije smjela navoditi jer bi je pozivali na raport i izopćavanje.... :/