Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Riba iz rerne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iskusne domaćice pomozite! Imamo danas goste pa sam u nedoumici. Kupila sam orade i pekla bih ih u pečnici s krumpirom na ploške. Prvo što se dvoumim peći u komadu ili filetirati a drugo je podlijevati vinom ili ne. I da li ružmarin nasjeckati pa s limunom i maslinovim uljem preliti ili staviti grančice?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Iskusne domaćice pomozite! Imamo danas goste pa sam u nedoumici. Kupila sam orade i pekla bih ih u pečnici s krumpirom na ploške. Prvo što se dvoumim peći u komadu ili filetirati a drugo je podlijevati vinom ili ne. I da li ružmarin nasjeckati pa s limunom i maslinovim uljem preliti ili staviti grančice?
    Nemoj se zamarati s filetiranjem. Nije to za pećnicu. Koža na ribi čuva meso od pretjeranog isušivanja.
    Samo ribu nasoli već sada, izvana i iznutra da sol prodre do kralješnice. Oprezno s ružmarinom - on daje gorkast okus ako ga je previše, a osim toga ima i laksativni učinak.
    Daklem, ribu nasoliš, možeš lagano zarezati kožu (bez pretjerivanja), a u utrobu možeš staviti samo vršak grančice ružmarina sa 5-6 iglica. Pečeš na suncokretovom ulju, a pred kraj možeš podliti sa malo vina (2-3 jušne žlice). Umjesto vina možeš na ribu položiti 2-3 tanka koluta limuna. Maslinovim uljem zaliješ pred kraj, da se ulje dugo ne podvrgava termičkoj obradi.

Uz ribu serviraš pesto: 1 režanj češnjaka i 2 jušne žlice sitno kosanog zelenog peršina preliješ s maslinovim uljem. Ja to obično malo ugrijem u mikrovalnoj (vrlo kratko, tek da češnjak pusti miris) i to stavim na stol.

Ako ribu pečeš samu, gotova ti je za dvadesetak minuta - najdulje pola sata (pretpostavljam da pečeš 3 kom za vas troje). Uz to krumpir salata.

Ako pak hoćeš peći ribu odmah s krumpirom, postupak je drugačiji, jer krumpiru dulje treba. Tu nemoj stavljati vino, jer će se krumpir stvrdnuti i izgubiti na kvaliteti. Vinom podliješ nakon jela

Daklem, za ovo bih ja uzela kikiri (posudu s poklopcem - ovo https://www.lonciipoklopci.hr/UserDo...eset=thumb-350) i u nju ubacila suncokretovo ulje, pa onda štajaznam 3/4 kg krumpira narezanog na ploške i začinjenog (sol, papar, malo crvene paprike, pa još malo maaaalo sjeckanog ružmarina). Gore frkneš ribe i ubaciš u pećnicu. Treba dodati oko 1 dl vode da se krumpir jednoliko ispeče/skuha. Za ovo ti treba najmanje 45 minuta da se peče pokriveno + kad je gotovo, skineš poklopac i nagariš 10 min na grill, da uhvati koricu, ali stražariš da ti ne zagori. Ne stavljaš limun na ribu, ali možeš na kraju namazati na ribu malo onog pesta od češnjaka i peršina, pa natrag u ISKLJUČENU pećnicu, da ti češnjak ne zagori. Maslinovim uljem zaliješ u istom trenutku, kad isključiš grijanje pećnice.

Kako god bilo - dobru zabavu i dobar tek!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo malo tuđe pameti - orada s krumpirima iz pećnice: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka/201...z-pecnice.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •