Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: povišeni leukociti

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno povišeni leukociti

u 10 dana sam 2 puta radila krvne pretrage i pretrage urina i u oba slučaja su mi leukociti 13.5 X10 na 9.dr mi nije dao neko objasnjenje za isto ali vidim da je podvukao vrijednosti.

imate li neko objasnjenje ?nisam uoznata jel su inače u trudnoći povećane vrijednosti ili se trebam zabrinjavati :?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko mi je poznato, leukociti su uobicajeno poviseni u trudnoci

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni su bili povećani u urinu i to jedno 10x u odnosu na normalu.
    tako je ostalo i nakon poroda... :/ ali nemam nikakvih problema niti je ustanovljeno da se radi o upali.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A opet u mom konkretnom slučaju kod povišenih leukocita se radilo o upali, pa ti to radije provjeri.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kod mene nisu leukociti u mokraći .dr me zbunio jer je to podvukao kao povišeno pa sam :?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    kod mene nisu leukociti u mokraći .dr me zbunio jer je to podvukao kao povišeno pa sam :?
    imam 13.5 x10 na 9 leukocita i
    5,2 x 10 na 12 eritrocita(to je normalno)

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Laky, vidi ovo:

The numbers of leukocytes changes with age and during pregnancy.

* On the day of birth, a newborn has a high white blood cell count, ranging from 9,000 to 30,000 leukocytes. This number falls to adult levels within two weeks.
    * The percentage of neutrophils is high for the first few weeks after birth, but then lymphocyte predominance is seen.
    * Until about 8 years of age, lymphocytes are more predominant than neutrophils.
    * In the elderly, the total WBC decreases slightly.
    * Pregnancy results in a leukocytosis, primarily due to an increase in neutrophils with a slight increase in lymphocytes.
    Izvor: http://www.rnceus.com/cbc/cbcwbc.html

pa pokazi i dr-u, da ne bi opet podvlacio...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja imam leukocita u urinu, rekao je samo da napravim još neke testove koje naravno nisam stigla
    Budeš li imala kakvu informaciju još javi nam

ANA K avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Pa vjerojatno bi ti doktor rekao da nešto nije u redu, a kao što su cure i napisale,povećanje leukocita tokom trudnoće je normalno

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam stalno imala vise leukocita (oko 6.5-7 ali kod mene je normalno 4, nekad i manje) i bas je bio povecan udeo granulocita.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ја иmam leukocite u urinu i uvek jedan krizic-sad moram da uradim proteinski status krvi,zato sto je doktor rekao da ako gubim proteine moram da primim plazmu.Javicu vam rezultate-znaci ipak nije kod svakog naivna stvar,bolje ispitati :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

u pravu si molnja, ipak je to samo jedan podatak.

storiatriste avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Laky, meni su ti leukociti bili povišeni, ali 11.8 i doc mi je rekao da se u trudnoći tolerira vrijednost leukocita do 12 ( a inače je normalno do 10)....
    možda je to bilo radi one bebice koja je odustala
    držim fige da sve prođe u redu!!!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pitala sam dr radončića i kaze da je do 15 x10 an 9 u trudnoći ok

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trudna sam 24 tjedna. U sklopu OGT testa napravljena je i kvalitativna analiza mokraće koja je pokazala u sedimentu urina leukocite u količini 12-15 (ref. interval 0-2). U sedimentu je također dosta bakterija.
    Dok ne dođem do doca, ima li tko kakva iskustva? Što bi mogao biti sljedeći korak? Urinokultura?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, Superman, urinokultura je podrobnija pretraga urina i ona ti obično sve kaže. Napravi urinokulturu, ona je pouzdanija od sedimenta...

vidi i ovu temu Gljivice u urinu

EYES

Početno

Evo ja sam nova na forumu, pa da se i ja uključim.Mislim da ti leukociti upućuju na neku upalu ili???

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, da prijavim da unatoč povišenim leukocitima, urinokultura se pokazala sterilna. Tako da EYES, ne mora biti.
    Bitno je pri "prikupljanju" uzorka paziti da to zaista bude srednji mlaz urina.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u pravilu poviseni leukociti ukazuju na neku upalu u organizmu.medjutim,u trudnoci su oni poviseni,a kod nekih trudnica znaju biti i znatno poviseni da se ne radi o upali.ja sam do pocetka 7 mj trudnoce imala leukocite izmedju 13-16,u sedimentu mokrace bi mi uvijek bila masa leukocita a urinokult sterilan.ponekad je bakterija prisutna al ju je teze izolirati tako da sam ja u dva navrata pila antib. bez obzira na sterilan urinokult.moja gin. je nakon svih pretraga zakljucila da moj organizam tako reagira na trudnocu,a veli da je imala i trudnicu s leuk. 17,a nisu joj mogli naci nikakvu upalu.moji su se napokon spustili na solidnih 10,8 i s tim sam prezadovoljna.i to bez ikakvog antibiotika.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ove vrijednosti leukocita koje sam navela su leukociti u krvi ne u mokraci.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kod mene su leukociti u krvi na pocetku trudnoce bili 12 sada su 14 a ja sam 21 tjedan, moj doktor kaze a je to u trudnoci normalno, mada mene brine po malo

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Na poslednjem nalazu krvi sam imala toliko povišene leukocite i još nešto, ne sećam se šta, da sam upala u totalnu paniku.
    Počela da guglam i :shock: imam šta da vidim...
    Međutim, srećom pa sam sutradan imala kontrolu kod ginićke, koja mi je rekla da mi je krvna slika odlična i da je to normalno u trudnoći.
    A bila sam ubeđena da sam dobila neku tešku boleštinu

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

majena,takav je slucaj bio i samnom.stalno su rasli s tim da sam ja imala i konstantne bolove pa me to jos vise brinulo.kad su dosli na 16.6 uhvatila me panika pa sam inzistirala da mi radi briseve cerviksa.ako nemas nikakve bolove i smetnje nemoj brinuti. vanesax meni se poremetila cijela krvna slika i amilaze pocele svikat i rezerve zeljeza(UIBC I TIUBC) i leukociti .eritrociti poceli padat,ma katastrofa.inace sam med.struke pa sam vrtila sve neke horor filmove sto se tice svih tih vrijednosti..znam da se u trudnoci sve poremeti al bas toliko...sad sam full cool pa sto Bog da..a imam i jos malo do kraja..

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Danas radila opet i opet leukociti visoki sada su 15.5 lepo cu poludeti, sada sam 25 tjedan, a baska sto su eritrociti zbog niskog hemoglobina otisli dole, ali ajde za to pijem gvozdje.Videcu sta ce mi sutra dr reci

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

majena,probaj traziti od gin. da ti napravi CRP pa ako je kakva upala on ce to zasigurno pokazati...znam da brines ali vec sam ti pisala da je istotako bilo i kod mene pa se nakraju sve dobro zavrsilo...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je CRP bio 15,6 i kutija zolofta je to riješila

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Evo, da prijavim da unatoč povišenim leukocitima, urinokultura se pokazala sterilna. Tako da EYES, ne mora biti.
    Bitno je pri "prikupljanju" uzorka paziti da to zaista bude srednji mlaz urina.
    E baš me ovo zanima mislim kak ću ja znat odmjerit kad sam otprilike na sredini mokrenja? hahahaha
    A sad ozbiljno, danas sam bila na redovitom pregledu i dr. mi kaže pa imaš stalno povišen _nešto_nisam čula šta Hajde da ja tebe pošaljem da napraviš mikrobiološki nalaz urina i da mi uputnicu. Pitam je o čemu se radi?jel to može biti nešto štetno po dijete? (zaista sam ostala u šoku,zatečena jer je do sad sve bilo odlično) a ona (vjerojatno me neželeći uzrujati) kad mi doneseš nalaz ćemo odlučivati za dalje i tako ja ostadoh zbunjena........... Kao ak je sterilan sve ok. a ak nešto dr. piše nek joj se odmah javim
    BTW u 27. tjednu sam
    Jel me itko može umiriti? ili je ovo ipak nešto ozbiljnije

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    meni je CRP bio 15,6 i kutija zolofta je to riješila
    uh koju glupost izvali.umjesto zinnat napisala zoloft(antidepresiv) .s frendicom pričala o njemu i mahinalno napisala

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u 38tj sam trudnoće i nalaz urina pokazuje dosta bakterija i pločastih epitela, te leukocita 10 do 15.
    Sutra idem raditi urinokulturu.
    Recite kako ide s antibioticima na kraju trudnoće. Da li se smiju piti? Nekako mislim da ih je bolje popiti pa se riješiti te upale jer sam čula da se beba prilikom izgona može zaraziti?! :?

I da da li bi antibiotici uzrokovali neke smetnje prirodnim trudovima, mislim da ih ubrzaju ili odgode?

Sve ću to pitat doktora, al me sad baš zanima

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

cao svima moze li neko da mi pomogne i spasi me ovog straha trudna sam 5 nedelja i radila sam nalaze krvna slika super sve ok sem urina imam povisene leukocite i eritrocite i masu bakterija da li neko zna nesto o tome ... molim vas odgovorite mi .. PS.bila sam kod ginekologa rekla mi je da pijem caj od brusnice i persunovog lista jel to dovoljno ?

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdrav curke...danas sam išla na wc i imam doma trakice za kontroliranje urina...na njima se pokazalo da imam jako visoke leukocite u urinu...na pregled sam naručena tek u srijedu... kaj da radimmmmm

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj kokoloko prvotno napisa Vidi poruku
    cao svima moze li neko da mi pomogne i spasi me ovog straha trudna sam 5 nedelja i radila sam nalaze krvna slika super sve ok sem urina imam povisene leukocite i eritrocite i masu bakterija da li neko zna nesto o tome ... molim vas odgovorite mi .. PS.bila sam kod ginekologa rekla mi je da pijem caj od brusnice i persunovog lista jel to dovoljno ?

Umjesto čaja od peršina pij čaj od koprive i brusnicu jer peršin može (i ne mora) izazvati blage kontrakcije ako se pije u prevelikim količinama.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tamarisa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav curke...danas sam išla na wc i imam doma trakice za kontroliranje urina...na njima se pokazalo da imam jako visoke leukocite u urinu...na pregled sam naručena tek u srijedu... kaj da radimmmmm
    Odi izvadi urinokulturu. Privatno ti košta oko 130kn, prvi jutarnji urin, srednji mlaz popiškiš u sterilnu posudicu ( oko 2,5kn košta u ljekarni)-a prije toga operi pišku ,spremi nalaz za srijedu, jer će te slat na UK sigurno ako imaš povišene leukocite. Do onda pij brusnicu, čaj,sok što ti bolje paše ( mene od soka ubila žgaravica) i koprivu da što više mokriš ili bilo koju tekućinu, izbjegavaj tešku slanu hranu i svaki put kad osjetiš da moraš piškit-odi....ako nemaš temperaturu ne zabrinjavaj se, jer su urinarne infekcije česte u trudnoći. Ovo ne govorim na pamet, već iz iskustva i ovo su savjeti moje doktorice.

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj nanimira prvotno napisa Vidi poruku
    Odi izvadi urinokulturu. Privatno ti košta oko 130kn, prvi jutarnji urin, srednji mlaz popiškiš u sterilnu posudicu ( oko 2,5kn košta u ljekarni)-a prije toga operi pišku ,spremi nalaz za srijedu, jer će te slat na UK sigurno ako imaš povišene leukocite. Do onda pij brusnicu, čaj,sok što ti bolje paše ( mene od soka ubila žgaravica) i koprivu da što više mokriš ili bilo koju tekućinu, izbjegavaj tešku slanu hranu i svaki put kad osjetiš da moraš piškit-odi....ako nemaš temperaturu ne zabrinjavaj se, jer su urinarne infekcije česte u trudnoći. Ovo ne govorim na pamet, već iz iskustva i ovo su savjeti moje doktorice.
    Hvala ti puno, nažalost danas bi ja išla već kod privatnika ali nemam kako...
    tako da moram izdržati do srijede bar....
    jako sam se prestrašila jer sam stvarno imala uredan urin dao sada...koma....
    probat ću ga sama riješiti....do srijede... Hvala ti na savjetu..upravo sam skuhala litru čaja od brusnice

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga tamarisa, meni se u 2 tjedna urin toliko izmjenio a ništa ja nisam drugačije radila u ta 2 tjedna,dapače malo više sam ležala jer me ubijala zdjelica. Urinkolutura uredna,sterila, 2 tjedna iza bakterije u urinu i povišeni leukociti I dok.kaže-ništa to, to prođe samo od sebe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tamarisa, odnesi urin na urinokulturu, ne trebaš čekati srijedu.

tamarisa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Imam male veze u zdravstvu pa sam jutros poslala urin na analizu i došao nalaz uredan ....
    ja najsretnija na svijetu... uhhh..jedna briga manje...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super!!!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jee!! Daj mi reci di si nabavila trakice za urin?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i ja imam leukocite i bakterije u urinu. Koliko se čekaju nalazi urinokulture kad se ide preko socijalnog, a ne privatno?

Radit ću urinokulturu valjda idući tjedan, rekla je dr da nije ništa jako hitno, ali da to odradim

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Privatno i preko uputnice mora se čekati minimalno oko 3 dana .
    da li si dobila terapiju? Ili nisu u velikom broju pa ne treba?
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.07.2013. at 08:46

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mislim da sam čekala i tjedan dana,al to samo zato jer moja doktorica u ordinaciji i vadi krv i mokraću itd.pa kad one to zapakiraju,pošalju pa dok dođu nalazi,pa dok ih mi podignemo...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja ni ne znam gdje to u svom gradu radim... imamo laboratorij, ali sam načula da to nosim na higijenski. Bude mi sestra rekla što trebam...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vrci urin za urinokulturu ide u mikrobiološki lab.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, ovo nase je medicinsko-biokemijski lab, mikrobiolosko je na drugom mjestu.
    Pitat cu sestru u dz kad cu ici po uputnicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •