Prije svega prvo bih sve ovdje srdačno pozdravila...jako me zanima o hipofizi i prolaktinu sve....jer meni je prije osam mjeseci ustanovljeno da 2760 prolaktin tj. hiperprolaktin....
Prije svega prvo bih sve ovdje srdačno pozdravila...jako me zanima o hipofizi i prolaktinu sve....jer meni je prije osam mjeseci ustanovljeno da 2760 prolaktin tj. hiperprolaktin....
Najprije da ti poželim dobrodošlicu![]()
Meni je prije dva mjeseca ustanovljeno da mi je prl dosta visok i bila sam na bromergonu, danas sam ponovno išla vadit krv i sljedeći tjedan će biti nalazi gotovi.
Zanima me jesi imala kakve simptome hiperprolaktinemije kao npr. kao knedla u grlu što ja osjećam već neko vrijeme....
... i ja (nažalost) imam hiperprolaktinemiju nepoznata uzroka. Tumor hipofize smo isključili, preostalo je 'stres'. Nekoliko godina konstantno sam bila na bromergonu, pokušavala smanjiti i prestati ali bezuspješno. Uvijek bi porasao do famoznih 2600-2700. Dobro reagiram na bromergon pa sam uspješno zanijela i sada imam sina 3 god. Budući još uvijek dojim trenutno nisam na terapiji ali bojim se da ću morati. M. nisam dobila 4 god, 'osjećam' da mi je prolaktin probio plafon i čekam da skinem malog sa sise pa se uhvatim se u koštac sa problemom. To mi je jedna od new years resoultionsa. Bojim se da bez bromergona neće ići![]()
moji simptomi:
izostanak menzesa - mlijeko u grudima - pad libida - pojačana dlakavost. Ma sve redom klasični simptomi hormonalnog poremećaja.
Nuspojeve bromergona (moje):
mučnina, bljutavost, knedla u grlu, mantalo mi se (kao pripita), začepljen nos
Nakon mjesec-dva bi se privikla i nije bilo problema. Treba neko vrijeme da se čovjek navikne. Navodno, nekima ide puno teže.
meni je povisen prl bio otkriven kad sam bila u postupcima mpo. nikad nikakvih simptoma.
tri god sam bila na bromergonu. moje subjektivno misljenje je da mi je radio lose jajne stanice, cetiri IVF-a bezuspjesno. isto, cim prestanem piti, prl jako naraste, dok pijem, pod kontrolom je (a meni muukaaa).
onda sam presla, samoinicijativno, uz blagoslov dr, na dostinex...spontano zatrudnila u tom prvom ciklusu...
al ono sto sam htjela reci...kad je jednom doslo do trudnoce...poslije se sve sredilo. dugo dugo sam dojila, pa sam tek prije 5 mj ponovo vadila prl...prvi put mi je normalan!!!