drago mi je da ima i svijetlih primjera.
i ja u široj obitelji imam rođaka koji je liječeni alkoholičar. ne pije već više od 30 godina. u njihovoj se kući ne koristi ni vinski ocat.

alga, dobro kaže bubica da se alkoholizam ne mjeri samo količinom popijenog već i posljedicama koje ostavlja u svim segmentima života.
nekada je teško procijeniti koliko netko pije jer, kao mm, pije skrivećki. redovno se snabdijevao pivom i nalazio joj skrovišta, ali nije mogao prikriti da na pivo troši pola svoje plaće. :shock:
dakle, za tu količinu novca su djeca bila zakinuta.
to je financijski aspekt, a najmanje je važan.
zdravlje mu je načeto. ustanovljeno mu je oštećenje jetre ali obzirom da nije htio ići na daljnje pretrage ne zna se u kojoj mjeri.
obiteljske obaveze je sasvim zanemario. prestao je sudjelovati u odgoju, ali daje si za pravo kritizirati.
na poslu je degradiran jer ulaže minimalno truda.

on jeste alkoholičar ali ne poduzima ništa kako bi si stvorio bolji život jer ga vjerojatno ni ne vidi od alkoholnih isparenja.
sve mu je isprazno pa je pomislio da će spas naći u nekoj drugoj emotivnoj vezi, a njegova je najveća emotivna veza ona s alkoholom.
ljubav njegovog života se ne zove ni mojim imenom ni imenom druge žene ni imenom naše djece već se zove - žuja. ona ga je opčinila, a za nas nije otavila nimalo mjesta.
ja mu nisam znala pomoći da se othrve zagrljaju te kučke.