Evo o čemu se radi:

Za nekoliko dana imaću u gostima, tj na ručku roditelje mm (tj md) i moje, koji bi tom prilikom trebali zvanično da se upoznaju.
Napominjem da smo mi sad u novom stanu i da je ovo prva poseta tog tipa.

Ja sam zamislila da napravim malo svečaniji ručak u kojem ću pokazati svoju umešnost i smislila sam da napravim:

Teleću ragu čorbicu
Punjena teleća prsa

Desert: voćne korpice (ono fino prhko testo pečeno u kalupu za muffine i napunjeno voćem, zaliveno prelivom za kolače i ukrašeno šlagom)

E sad, problem mi je šta da napravim za prilog.

Mislila sam da pred kraj pečenja uvalim pole krompira, ali ne bih volela da se sve to peče kad mi gosti dođu (a ako ranije ispečem, krompir će se ohladiti pa neće biti lep), jer mi nisu odvojene kuhinja i trpezarija, već je sve to zajedno u 15 kvadrata.
Isto sam bila planirala grilovano povrće - tikvice, praziluk, paprika...(u grill tavi), ali i to moram spremiti neposredno pred služenje, što u mom slučaju nije baš moguće.
A ne znam kako bi se ponašalo tako spremljeno povrće koje bi odstajalo pod alu.folijom u toploj rerni :?

Napominjem da su svo četvoro "tradicionalnog" ukusa, tako da ne dolaze u obzir nikakvi eksperimenti niti neke neobične namirnice/začini.

Znači, čista klasika

Btw. I čorbu i kolač ću spremiti dan ranije, a meso ću da pečem prepodne, tako da stigne da se prohladi, da bih ga narezala na šnite i stigla dekorisati na pladnju.

Očekujem vaše predloge i savete