jela sam ju kod sestre,super je![]()
ja ću napraviti za Božić
evo recept:
http://www.coolinarika.com/recept/725986
jela sam ju kod sestre,super je![]()
ja ću napraviti za Božić
evo recept:
http://www.coolinarika.com/recept/725986
Izgleda savršeno...mmmm...
Mislim da ću se potrudit napravit ju.
čini se fino a jednostavno, javi kakva je torta
![]()
moja sestra tvrdi da je super jednostavna za napraviti (vjerujem joj jer ne radi ništa komplicirano)
ispala joj je super,jako lijepo je izgledala i zbilja je jako fina![]()
nije ni sličnog okusa,totalno drukčijenenaa prvotno napisa
![]()
Kaj imamo istu sestru??MIJA 32 prvotno napisa
![]()
I moja je pekla tortu, a ne zna inače ispeći više od 2 kolača tako da mora biti jednostavna. Dobila sam 1/4-kao za sve nas doma. MM i mala su bili na izletu. Zatajila sam im njihov dio i sama smazala tu četvrtinu torte u 2 sata. Prefina je!!!
Čekaj mim, jel i tvoja sestra radila ovu s višnjama?
Jel ako je, to su četverostruke preporuke, nema šanse ne raditi je za NG kad bude dosta ovih orašastih kolača...
Ili, rekla bih ja da je tvom dupetu u ovom, još uvijek deficitarnom (kolačima) dijelu godine, dobrodošla svaka torta, haaaa?
Da, moja, kolačima nevična, sestra uspjela je napraviti tu tortu još pred barem 2 mjeseca (ok, zahebala je glazuru jer je stavila kristal-šećer koji joj se nije rastopio, ali....).AdioMare prvotno napisa
A moje dupe je jako izbirljivo kaj se kolača tiče tak da, ako sam ovu tortu oduzela od usta jedinom djetetu i jedinom mužu, onda znaš kak je fiiiina. Tješim se time da oni baš ne vole višnje 8) .
Dakle-preporučujem. I nemojte zvati goste na tu tortu: ostat će premalo vama za doma.
Ček, ček!! A "cestarina"??? Zadovoljna sam s 1/4 8) .AdioMare prvotno napisa
ma neeemim prvotno napisa
nemojte sad da ispadne da moja sestra ne zna peći kolače
ona zna (fakat zna) al neće,ne želi peći ništa komplicirano jer je to gubljenje vremena
kad sam bila trudna i mirovala došla je u posjetu i taman veš bio opran;ona ga razvjesila,a kad je stigla do čarapa veli meni "Nemoj sad očekivat po bojama,paru,veličini...ne,ne ja to stavljam kak dohvatim,nisam bolesna ko ti![]()
ajme! ja bi sad to pravila, ali ne posjedujem kalup za tortu! ali kad se dočepam maminog kalupa... to će bit moja prva torta :D
MIJA 32 prvotno napisa
moja sestra to samo misli, ali rijetko kaže
još samo da MD naučim da je to normalno!
Meni to izgleda![]()
Samo, ja bi to voljela napraviti kao kolač. Što mislite, kako bi to ispalo, ne bi baš da bude previsoko, a ni prenisko, uf što sam jednostavna? Ako je uopće to itko ovdje prisutan pekao, koliko sam shvatila vi ste sve samo kušači. Blago vama, moja sestra ima 13 godina i sad je počela praviti neke kolače, a ono sve najednostavniji, uglavnom biskviti od jabuka, mislim fino, nijedan kolač nije za hititi, alisuho.
Obećajem!!AdioMare prvotno napisa
![]()
( Di je smajli koji poskrivečki drži prekrižene prstiće iza leđa??)
Sto bih ja trebala reci, ja cak niti nemam sestrulucij@ prvotno napisa
, a ova torta mi izgleda komplicirano za napraviti.
Ipak cu je probati napraviti jer predobro izgleda.
Jel treba bas toliko maslaca, koliko je on presudan u svim tim kremama, za pijesak torte i slicne? Da li je netko probao smanjiti tu kolicinu?
Drage moje, dužna sam vam ispriku. Naime, kad sam bolje pogledala fotku recepta skužila sam da ja pričam o nekoj sasvim drugoj torti. Ipak je od konzumacije prošlo više od 2 mjeseca pa sam zaboravila kako je izgledala u presjeku, a obje autorice recepata imaju CH u nicku.![]()
Naime, kad pričam o toj nestretnoj četvrtini torte koju sam umlatila ustvari mislim na ovu, a ne onu s početka teme.
http://www.coolinarika.com/recept/to...snjama-i-sirom
... s visnjama I SIROM, kazes?moze, moze...
Hm.
Možda mi je ova druga prihvatljivija iz razloga što ne moram peći kore dva puta (nemam 2 kalupa) i što ne moram prtljati s vrhnjem koje mi redovito ne uspije, pa me bude strah.
Sinoć sam je prepisivala i slatko vrhnje se zagrije do vrenja, pa se preliju kockice čokolade i miješa dok se čoksa ne rastopi. Onda se drži u fridžu i kad se dobro ohladi, lupa u pjenu.
I pomislila sam kako to da Mim jede tučeno slatko vrhnje i ne buni se.
Majke mi sam to pomislila![]()
HALO!! Mim jede tučeno slatko vrhnje, ali ne jede biljnu varijantu tj. Hole, Hople i ostale điđe. Pročitala sam ponovo ovaj prvi recept i čim sam skužila puding-kremu nekaj mi je zazvonilo jer Mim NE JEDE puding-kremeAdioMare prvotno napisa
.
(jesam ti rekla da sam fina guza kaj se kolača tiče)
I to, i to sam pomislila, jesam, majke mi!![]()
Koje je to drugo vrhnje? Imenom i prezimenom.
Z' Bregov, vrhnje za šlag. To radim i jedem. Ustvari, svako slatko vrhnje osim Meggle i Dukat jedem. Sve ono kaj stoji na policama izvan frižidera, a deklarira se ko vrhnje za šlagAdioMare prvotno napisa
.
Dakle, ova torta od sira kriva je kaj mi je dijete ostalo bez slatkog. I sad mi pada na pamet da baš nju napravim za blagdane.
super izgleda i ova od tvoje sestre![]()
eto cure sad imate kaj radititreba se samo baciti na posao
ja ću ipak raditi ovu koju je i moja sestra![]()
Men9i se sviđa prva verzija...al nek mi stručniji prevedu
"maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu" :?![]()
uzmes posudu, ubacis maslac, ubacis secer i miksas s mikserom dok nije pjenasto."maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu![]()
sutra ću ju probati napraviti. naglasak na "probati".
I ja cu probati. Znate li mozda bez vaganja koliko je 50 g brasna?
Mija, sta mislis, moze li se ispeci jedna kora pa presjeci?
torta mi je uspjela!
jako je fina, čak se i MM-u sviđa ( višnje čupka van, ne voli slatko s voćem ).
možda je već kasno,no ja nisam probala :/Poli prvotno napisa
ma nije ti problem ispeći na dva puta![]()
Evo ubacujem i ja jos jedan recept torte s cokolodom i visnjama. Radila ju za docek, MM (inace jaaako izbirljiv po pitanju kolaca) odusevljen, slistili je sami u 1 dan;
http://www.coolinarika.com/recept/bo...rta-s-visnjama
Samo sto sam ja u kremu ubacila 2,3 zlice ruma i zlicu orahovca (a la onoj "cokoladnoj torti iz restorana" sto sam svojevremeno stavila na recepte) , a biskvit namocila sokom iz kompota od visanja i malo ruma.
Super je ispalo!
Jednom riječju, predobre su obje torte. Kombinacija višnje, čokolade i vanilije nikako ne može biti loše. Prvom prilikom isprobavam!
To ti je oko 3-4 u vrh pune kašike (ili oko pola šolje)Poli prvotno napisa
pekla sam ovu Mijinu tortu, prefina je i nije komplicirana za napraviti :D
sad bi malo,sline mi cureemily prvotno napisa
![]()
meni se jelo nesto s visnjama pa poslala mm u butigu, a ja bila previse nestrpljiva za procitati receptuMum2Be prvotno napisa
sad mi se pece biskvit u kojem se nisu posebno batila bjelanca, kako ce to ispasti?
ja pojela samo jedan komad, ne znam za sudbinu ostatka
donji biskvit je toliko sladak da sam se naježila dok sam ga jela i jos me nije proslo
a ova gornja krema mi je masna i slatka i nista vise (dodala ruma pa sad ne smijem nudit djeci)
ne znam sto je sa mnom u zadnje vrijeme, ili mi recepti ne ispadnu dobro, ili kad mi i ispadnu, ne da mi se jesti :/
ja sam radila za NG tortu koja je ovdje navedena kao "turbo jednostavna" i "svima uspijeva"
pa sam na kraju pekla dva biskvita jer mi se prvi nije dovoljno digao da bih ga mogla prerezat (i drugi pokusaj je bio iste debljine)
mislim, fina je torta ispalavisnje i sir - ne moze bit lose!
iako ne znam je li teoretski moguce onaj sloj glazure u sredini izvest kako treba, majstorice sta vi kazete??
i koji je tajni trik za biskvit, a koji ne pise u receptu nego se podrazumijeva da kuvarica zna? mama kaze da od tolko jaja ni ne moze ispast veci...
koryanshea nisam pekla, samo sam preletila preko recepta i mislim da je ono što ne piše a što se kao "zna", to da se
jaja razdvoje žumanjak/bjelanjak.
Od bjelanjaka izradiš čvrsti snijeg, a u žumanjcima izmješaš sve ostale sastojke osim brašna
i na kraju naizmjence dodaješ žlicu snijega od bjelanjaka pa žlicu dvije brašna.
kahna prvotno napisa
super, hvala
to definitivno ne pise!
moram reć da je iskustvo bilo korisno jer sam, osim što sam napravila finu tortu, shvatila da nije tragedija ispeći dva biskvita
![]()
A jel ima netko recept za onu čokoladnu tortu s višnjama iz Torte i to!?
Ajme, sad bi ja najradije okrivila bjelanjca, al ipak je problem u seceru..ivarica prvotno napisa
Ne znam, meni nije bilo preslatko, bas taman.
A sto se tice kreme, takve (od vrhnja i cok.) ili volis il ne volis. Ja obozavam taj mekani okus.
Zao mi je sto ti se nije svidila![]()
ma nema veze, pa nisi ti kriva![]()
ja nazalost, prije nego je kolac gotov, ne mogu uopce zamisliti njegov okus, to je vjerojatno problem
ja znam sto sam napravila - tek kad to probam
inace bi mi bilo vec unaprijed jasno kakav okus mozes dobiti ako mijesas slatko vrhnje i cokoladu
moramo je veceras baciti u smece, nakon sto su se svi dobro nasalili na moj racun :/
tortu sam radila tri puta do sada, i svi koji su ju probali su oduševljeni (čak i svekrva).
prvi put sam radila sa višnjama, a druga dva su to bile varijacije na temu -
sitno narezani bananko i čokolada.
mljac.
mene zanima kad se odmrznu one smrznute visnje koliko dugo smiju biti u frizideru a da su i dalje upotrebljive?
mislim da te zamrznute visnje ne bi smjela odmrzavat prije termicke obrade
al ne pitaj me zasto, ja sam samo negdi procitala da to ne valja
kupi visnje u kompotu...
ja cu opet radit ovu tortu, ovaj put pametnija! :D