Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
Molila bih savjet i malo podrške..ima 4 mj, isključivo dojena osim prvih dana malo dohrane dok nije krenulo.
Do prije 3 dana dojenje super išlo, u razmacima po cca 3h, da bi od jednom u nedjelju ujutro nakon uobičajeno ispražnjene pune cice sve kao stalo. Kao da su se prestale punit ..
Mlohave su od tad,stalno ju stavljam na cicu čim počne njurgat ali kao da nista ne ide i ona se brzo razljuti ..
Kad sam išla izdojit pred jedan obrok, cisto da vidim koliko ce bit, bilo je samo 90ml i to iz obadvije i to jedva navuceno i to je posrkala iz bočice samo tako..
Sto sad Napravit?
Dali joj davat samo cicu stalno iako se ljuti?strah me da je gladna...
Stvarno ne bi htjela sad sa dohranom jer nam je super išlo.
Da li se izdajat svakih 2h pa da se potakne? Tako sam na početku i nakon 15 dana se pokrenulo.
Molim savjet jer sam u šoku sto se odjednom dogodilo!
Kad prstima stisnem bradavicu vidim da izlazi mlijeko, ali totalno su mekane i mlohave i to tako naglo a beba kao da je nezadovoljna cicom
Ima cetiri mjeseca; dugo vam je i trebalo da se uspostavi proizvodnja i potraznja (nekima se dojke 'isprazne' i puno ranije).

Meke, mlohave grudi znace da je sve ok, ako dijete normalno sisa i puni pelene. Pune, ili jos gore prepune grudi, znak su da nesto ne valja (nakon pocetnih tjedana ili mjeseci, dok se jos dogadja cijelo uhodavanje). Prazne dojke daju tijelu signal da proizvodi mlijeko jer je netko ono proizvedeno popio ili izdojio. Pune grudi daju tijelu signal da prestane proizvoditi mlijeko jer ono proizvedeno nikome ne treba.

Ono sto trebas napraviti je prestati izdajati i 'mjeriti proizvodnju' izdajanjem, a jos manje kolicinom mlijeka koje dijete moze popiti iz boce -- sto je veca rupa i sto brze curi, to ce vise popiti (osim u prilicno rijetkim slucajevima kad dijete u potpunosti odbija bocu).

Ako natjeravas dijete na dojenje ili si opcenito nervozna, dijete cita nervozu kao knjigu i postaje i samo nervozno pa, izmedju ostalog, ne zeli dojiti. Druga stvar bitna za dob je to da je beba od cetiri mjeseca super svjesna okoline i da joj je dojenje vrlo cesto zadnja rupa na svirali ako se oko vas bilo sto dogadja. Znaci, hvataj je snenu, u polusnu. Nudi podoj u mirnoj, tihoj, ako treba i zamraceoj sobi. Ugasi TV i radio, odmakni se od zidova sa sarenim slikama. Smisli neki umirujuci ritual prije podoja. Ne cekaj dok pregladni jer ce tad biti nervozna sama po sebi, vec nudi podoj prije toga (znaci nudi podoj, mirno i stalozeno, prije tog njurganja, a ako nece - nece. Pravi se kao da se nista nije dogodilo pa probajte ponovno nakon nekog vremena.)

No najvaznije od svega je da prestanes brinuti o mlijeku koje je nestalo preko noci jer preko noci sigurno nije moglo nestati. Ono, nikud nije otislo od subote do nedjelje.

Beba je nezadovoljna tvojim nezadovoljstvom. Ako stimaju pelene, sve stima.