Citiraj fritulica1 prvotno napisa
Citiraj magriz prvotno napisa
ali istovremeno ubiti x malih nerođenih beba, koje nisu odgovarale - meni je nepojmljivo i licemjerno. i niti iz kojeg razloga ne mogu to prihvatiti i ne bih mogla živjeti s tim.
Pa neće se svaki embrio razviti u bebu ni kod najzdravijeg mladog para. Reprodukcijska sposobnost čovjeka je nesavršena, a to znači da mnogi embriji jednostavno nemaju predispozicije za postati čovjekom. I kako u tom slučaju nazvati (prirodnu) selekciju embrija? Tko je tu nepojmljiv i licemjeran? Priroda?

Ukoliko se promatra sudbina stotinu jajnih stanica u idealnim uvjetima kod zdravog bračnog para, dobit ćemo sljedeće oplodne rezultate:

15% jajnih stanica neće se oploditi

15% jajnih stanica koje se oplode neće se implantirati (ugnijezditi) na sluznici maternice

70% oplođenih jajnih stanica (zametaka) se implantira, ali se oko 40% njih pobaci
samo 30% završi porođajem

izvor:http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=185&Show=1146
ako si već boldala, mogla si zapaziti da sam naglasila da
meni je nepojmljivo i licemjerno
što se tiče prirode i njene selekcije - tu ja nemam utjecaja i ne biram. da li to određuje bog ili nešto drugo?
meni, naglašavam meni, je to neprihvatljivo

i opet ponavljam - tko nema takvih dilema, kome to ne predstavlja zapreku, raditi će i ponašati se drugačije od mene i neće puno razmišljati

i uopće ne sumnjam da je u tom slučaju vodilja ljubav, i da to drugo dijete nije stvoreno iz ljubavi, niti da neće biti voljeno...
samo je način za mene neprihvatljiv