Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Nakon HSG-a

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Nakon HSG-a

Imam jedno pitanje. :?

U 10. mj. 2007. imala sam prvi IVF, u 2.mj. ove godine - 2. IVF, te sam nakon toga u 10. mjesecu bila na HSG-u.

Od kad sam obavila taj HSG imam bolove u predjelu ispod pupka, par centimetara niže npr. kad dignem nešto ili sjedim na drvenoj stolici i sl.

Da li je to normalno ili ??

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mene cudi sto si bila prvo na IVFovima i to u razmaku od 3 mjeseca (pretpostavljam da nisu bili stimulirani postupci) i tek nakon toga na HSGu. HSG se radi PRIJE bilo koji ulazak u postupke.

Bila sam prije nekoliko godina privatno na ultrazvucnom HSGu, popodne i vecer nakon zahvata me malo bolilo ali nakon toga sam normalno funkcionirala.

Filipah tko ti je strucnjak za MPO?!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U principu je HSG pretraga koja se radi prije AIH i IVF. Kad si već krenula u IVF postupak onda više jajovodi nisu ni bitni, jer se ionako postupkom zaobilaze.
    Svakako bi se javila ginekologu zbog tih bolova, pogotovo što je HSG rađen u listopadu.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Svakako bi se javila ginekologu zbog tih bolova, pogotovo što je HSG rađen u listopadu.
    Potpisujem Pepitu i ističem kako mene moj MPO ginekolog nije slao na pretragu iako sam bila na stimuliranom i spremam se na prirodni (uz blagu stimulaciju).
    Moje frendice koje su obavile taj postupak nisu male bolove koje opisuješ.
    Ja sam pitala da li je potrebno da napravim dodatne pretrage ali on ih nije tražio.
    Nadam se da je sve ok.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam isto bila na hsg-u i boljelo me malo dva dana i to je to.
    A da se javiš doktoru :?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da si friško radila HSG vjerojatno bi ti rekla da odmaraš, ali listopad... :/ možda nije ništa, možda je neka sitnica, ali sveisto otiđi radi sebe i svog zdravlja...
    HSG se radi prije IVF-a upravo da se vidi može li se izbjeći IVF i odraditi AIH (za koji su potrebni jajovodi).
    Kad si već u IVF postupku ne treba ti ništa, osim dobrog MPO doktora.

Primjera radi: ja sam odbila raditi i HSG i laparo i AIH. Odmah sam krenula u IVF postupak. Eto na moju sreću desila mi se Laura u prirodnjaku i kućnoj radinosti. Nije bilo svijeća i romantike, ali smo se mm i ja taman mirili nakon svađe

gaggy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ja sam radila sada 3.12. HSG i malo me još dva dana boljelo (tupa lagana bol) poslije pretrage i sada me više ništa ne boli.....a i čudi me što si tek poslije ovih postupaka išla na HSG jer meni je dr. rekao da se prvo ove neke osnovne pretrage trebaju obaviti da se vidi da li je to uredu pa da se ide dalje. Evo npr. meni je sve Ok. kao i MM ali mi je gin. rekao da ako do proljeća ne dodje do T da me šalje onda na AIH (ali i da opet prije toga treba napraviti ponovno kontrolne briseve jer žena mora biti čista za sve te postupke). Možda je stvarno najbolje da podješ do gin. pa popričaš sa njim.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, ide se uvijek korak po korak...mnogo cura je prošlo HSG, pa laparo, pa tako dalje i tako bliže
    Ipak, mi možemo birati na neki način slijed naših postupaka. Ja sam bila jedna od nestrpljivijih.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala Vam drage moje

Ja sam u postupku na Svetom Duhu kod dr.B. Suprugov nalaz je bio jako loš, pa mi je bilo rečeno da mene ne muče, da ne trebam obaviti HSG. A šta da Vam kažem, meni je tako odgovaralo jer sam se HSG-a strašno bojala 8)

Bila sam u stimuliranim IVF postupcima. Prvi put sa klomifenima i injekcijama Gonala, a drugi put sa injekcijama Gonala. A onda mi je primarni ginekolog preporučio da napravim HSG i da se kao to trebalo obaviti prije postupaka, ali sad šta je tu je.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zašto primarni ginekolog...? :? Ako ideš samo na IVF, onda ti HSG stvarno ni ne treba. :/

A gdje si radila HSG?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

HSG sam obavila u svom mjestu. Suprugovi nalazi su bili dosta loši, pa onda mene nisu slali u početku na HSG, a sad kad su mi dva IVF-a bila neuspješna, mislila sam riješiti i to, pa da vidimo što će priroda napraviti.

U međuvremenu se suprugov nalaz dosta popravio, iako i dalje muku muči sa e. colli.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Filipah prvotno napisa
    HSG sam obavila u svom mjestu. Suprugovi nalazi su bili dosta loši, pa onda mene nisu slali u početku na HSG, a sad kad su mi dva IVF-a bila neuspješna, mislila sam riješiti i to, pa da vidimo što će priroda napraviti.

U međuvremenu se suprugov nalaz dosta popravio, iako i dalje muku muči sa e. colli.
    S obzirom da se spermiogram popravio i da si obavila HSG, ja bi se nadala trudnoci u prirodnom ciklusu, a to ti i od srca zelim

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tikice hvala lijepa,

A ja bih produžila, da nam to svima u Novoj godini želim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •