bilo je točno 24 oboljela horinzontalnim prijenosom u godinu dana!
Priorix kao zamjena u pedijatrijske ordinacije dolazi iza NG.
bilo je točno 24 oboljela horinzontalnim prijenosom u godinu dana!
Priorix kao zamjena u pedijatrijske ordinacije dolazi iza NG.
Ah, nismo mi te srećemujica prvotno napisa
![]()
Nego, kad si već podvukao crtu, imenovao ekipu koja tebe sirotog kamenuje, pozvao se na pripadnost krdu, za nedaće imenovao krivce i s njima i sve simpatizere, navodiš na zaključak kako su ti namjere dobre. Pa... fakat prosipaš bisere, a nije ti ni prvi put da nas zoveš svinjama.
Činjenica je da se toksični otpad zvan MoPaRu povlači jer ne valja, kao što nije valjao sve ove godine, kao što ne valja cijelo vrijeme što ga zastupaš na ovom forumu, a jedan znalac tvog kalibra je toga cijelo vrijeme svjestan. Pretpostavljam da nam ne kaniš objasniti zašto ti je tako drag, a cijeli ovaj vatromet je samo dimna zavjesa. Slobodno i dalje izbjegavaj konkretne odgovore - većina tvojih odgovora već ionako piše u tablicama cijepljenja.
Čime implicira da je Priorix nešto dobro (potražnja), što zapravo baš ništa ne govori o njegovoj kvaliteti. Osim u marketinškom smislu.anamar prvotno napisa
A za njega je bitno da dijete proba jaje prije cjepljenja?
K. je s Priorixom cijepljen s 2 godine. Išao u vrtić, nitko nije bio nervozan zbog necijepljenja - niti pedijatrica, niti vrtić kao institucija.
a ovaj diteper koji slijedi još nije dobio. i ne zna se kad će.
za obaroby prvotno napisa
oba su rađena sa pilećim embrijem
E baš ti hvala, mislila sam da Priorix nije.MGrubi prvotno napisa
![]()
MGrubi prvotno napisa
Baš sam to pitala pedijatricu pa ona kaže da dijete ne smije biti alergično na žumanjak.
Zna li netko pozdano? Mujice?
jer iz žumanjka nastaje embrio na kojem se razvija cjepivo
alergija na jaja zna (često) izazvati anfilaktički šok (gušejne) potrebna je brza intervencija sa inekciom adrealina
http://www.cybermed.hr/index.php/pbl...je_za_mo_pa_ru
Richter kaže i bjeljanjak i žumanjak.
Moja pišuljica nije još jela bjeljanjak, a idemo skoro na cijepljenje pa ne znam.. Nisam joj dala još jer sam ja bila alergična na jaje (ne znam na b il ž) dok sam bila mala.
Možda da joj ipak dam prije da proba i bjeljenjak :/
Ja ne zastupam niti jedno cjepivo, već ispravljam gluposti i laži koje ovdje pročitam.Majuška prvotno napisa
Pa obzriom da se na cjepiva koja se masovno koriste u programu cijiepljenja iznosi najviše laži, i gluposti, češće moram pisati o tim cjepivima nego o cjepivu protiv japanskog encefalitisa ili kolere.
no dobro, mujica molim te ovaj put bez zezancije; zasto povlace cjepivo protiv moparu i koja nam je alternativa ?
Pa, već sam napisao.....
Večina (od ranije poznatih) nuspojava se događa nakon prve doze.
Nakon druge doze se to jako rijetko događa jer djeca već imaju protutijela od prvog cijepljenja.
Ali uz sve to od ranije poznato, ove godine se desio neočekivano velik broj prijenosa cjepnog virusa mumpsa s cijepljene djece (također kod djece koja su prvi put cijepljena) na bliske kontakte. Uglavnom na roditelje. Pa su roditelji obolijevali od mumpsa. Kao što je nelicath napisala, preko 20 slučajeva ove godine.
Da se uklone te nuspojave, koje u pravilu nastaju nakon prve doze, odlučeno je da se u prvoj dozi koristi drugo cjepivo. Tj. cjepivo za koje se ne zna da može uzrokovati prijenos na roditelje i bolest kod njih.
(Za sada se vjeruje da ne može to uzrokovati. Kako će stvarno biti, vrijeme će pokazati)
Da se malo vratim na jaja. Meni je isto pedijatrica rekla da prije cjepljenja dijete treba probati jaja. Igrom slučaja mi smo vegani pa će jaja probati na sveto nigdarjevo. Odlučili smo ne cijepiti se. A što je sa djecom vegana koji odluče cijepiti? :?
Mi se trebali cijepiti prošli tjedan i ja pročitam ovo u novinama nazovem pedicu i pitam šta ćemo, a sestra mi odgovori da se možemo cijepiti jer oni nisu ništa još dobili službeno :? a onda se malo i naljutila kad sam rekla da neću dok ne vidimo što će biti??? mi sad imamo 14 mj.
alergija na jaje nije sitnicaanchi prvotno napisa
napomeni kod cjepljenja i traži neka pripremu inekciju u slučaju alergiijske reakcije na jaje (tj. na bazu cjepiva)
jer je alergijska reakcija špok gušenjem
to ti govorim jer moja pedica nikad nije imala dodatnu inekciju pored .. zlu ne trebalo
pričekaj priorix do poslin Nove
Nikad nisam čuo za opravdanje ideje da dijete moa probati jesti jaje prije cijepljenja protiv ospica, rubele i mumpsa.
To je skroz besmisleno.
Jer, ako dijete nikada nije bilo u kontaktu s bjelančevinama jajeta, ne može niti biti alergično. tako da se ne može davanjem jajeta djetetu ništa saznati, ali ga se može senzibilizirati.
A ako nije bilo u kontaktu s bjelančevinama jajeta, pa ga se cijepi, neće biti alergično na taj sastojaqk cjepiva, jer je to djetetu prvi kontakt s time.
Na stranu sva ta filozofiranja o alergiji na bjelanjke i žumanjke,...... slušao sam predavanje jednog alergologa koji kaže da alergija na jaje nije kontraindikacija za cijepljenje protiv zaušnjaka, rubele i mumpsa.
Također, ni u uputi od cjepiva ne piše da je to kontraindikacija.
I naravno, ima dosta članaka koji opisuju cijepljenje djece alergične na jaja, pa je sve bilo u redu.