Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Višednevna visoka temperatura kod dvogodišnjaka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Višednevna visoka temperatura kod dvogodišnjaka

U petak su nas zvali iz jaslica da T. ima konjuktivits i temperaturu 38,5. Došli smo po njega i otišli odmah kod doktorice jer je počinjao vikend i jer moramo ići zbog potvrde za jaslice. Prije, dok nije išao tamo, zbog takve temperature ne bi ni išli nigdje, tim više što mi se čini da je teta to malo napuhala, uopće mi se nije činio vruć. Doktorica ga je poslušala, pogledala uši i grlo i rekla da je sve ok, prehlada, prepisala Tobrex i Operil p. I inače je T. dosta sklon temperaturi, dobije 38 kad se malo više naljuti, zubi su nam redovito bili praćeni temperaturom, čak i onom "to ne može biti od zuba" 40. U petak navečer je zakurio na 39,5, dali smo mu čepić... u subotu je cijeli dan rasla, skidali smo čepićima preko 39, u nedjelju isto. Već smo odlučili u ponedjeljak ujutro ići kod doktorice i pitati vađenje krvi, ali konačno je u nedjelju oko 23 zaspao i spavao mirno, u komadu do 7 ujutro, bez temperature. Otišli smo dok doktorice, rekli kako je bilo, nismo pitali za vađenje krvi, ona je rekla da je to bila neka viroza i da je prošla. Uho, grlo, pluća u redu. No oko podneva je to opet odletjelo na 39, dala sam mu Panadol, a sad navecer je imao 39,9 (sve ispod ruke). Kaže da ga ništa ne boli, osim što se jučer kratko žalio da ga boli trbuh, to je bilo popraceno s jako puno glasnog i smrdljivog prduckanja i onda se prestao žaliti. Danas popodne opet puno prducka (strašan eufemizam, ali ipak je tako mali ). Jučer je imao dvije stolice, jednu poslije tog žaljenja na bol u trbuhu, danas ništa. I dalje ga ništa ne boli. Čini mi se da u ustima ima aftu, ali ne žali se na to, samo vidim nešto bijelo na unutrašnjoj strani obraza. Stalno nešto premeće po ustima.

Opširna sam, ali i zabrinuta. Nismo još nikad stvarno bili bolesni, najgori nam je bio šmrkavi nos i kašalj, temperature bi mu prošle u roku dana. MM misli da previše paničarim i da je normalno da dijete ponekad ima visoku temperaturu, ali meni se to čini previsoko i predugo bez znanog uzroka. Ako je viroza, zašto i mi nešto nemamo? Najgore mi je što smo prestali s dojenjem prije desetak dana na moju inicijativu, prilično bezbolno i sad mi je strašno krivo jer bi, da dojimo, barem cicao, a ovako gotovo ništa ne jede, samo pije vodu. Jel' paničarim ili da probam sutra ujutro dobiti uputnicu za vađenje krvi od suprotne smjene?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se slazem s tvojim suprugom, ne valja pretjrivati, i da uobicajeno je da djeca imaju temperaturu i tvoj opis ne zvuci uopce zabrinjavajuce sto se tice vaseg djeteta.

kod djeteta je najvaznije opce stanje, ako imas dijete koje ima temperaturu i lezi samo i jedva da imas kontakt s njime i malaksalo je, naravno da treba kontaktirati lijecnika.

ali ako je dijete relativno zivahno, kod nas su lokalne preporuke da temperature do tjedan dana su ok, i ne valja pretjerivati sa snizavanjem temperature buduci da je to nacin organizma da se rijesi bolesti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma ja se isto nadam da je ok, tim više što ste bili kod doktorice. možeš je nazvati još danas na telefon pa pitati.
    nisam vidjela da ti je T. bolestan. vidim da ste dobili isto što i mi prije dva tjedna
    rekla mi je kuma za neku biljku koja se zove vidac, oni su svi skloni konjuktivitisima i da ih je to spasilo pa možda da i to probaš.
    i S. čini mi se ima aftu u ustima i uopće mi nije jasno odakle i šta se dogodilo.
    on, naravno, nije prduckao i kakao, nego povratio neki dan.

valjda ovo glupo vrijeme i južina i na njih utiče. držim fige da brzo prođe. samo mu daj tekućine, vjerojatno mu ništa ne paše. i ako hoće jogurt/mlijeko, tek toliko da se ne brineš.

neće ni mandarinke? nama je frka ako se mandarinkice odbijaju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod nas je ta neka jako čudna viroza trajala 8 dana... a konjuktivitis je imao dva tjedna prije toga.. počeo je s temperaturom oko 38, 39, pa bi skroz pala na 37. Pa jedan dan ne bi imao temparaturu, a sljedeći opet 39. Peti dan smo ga ipak odveli na vađenje krvi - viroza. Šesti dan je navečer zakurio i cijelu noć imao preko 40, nema šta nismo radili, i tek je pred jutro pala temperatura do 38.
    Jedini razlog što nismo otišli u bolnicu je što osim kod jaaako temperature nije pokazivao nikakve druge znakove lošeg općeg stanja, jeo je relativno normalno i bio dobre volje. Tek osmi dan je temp skroz pala i nakon toga sve ok.
    I kad smo zvali doktoricu, rekla je da ima još djece s virozama tog čudnog tipa...totalno neuobičajeni tijek bolesti...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa

neće ni mandarinke? nama je frka ako se mandarinkice odbijaju
    Neće ni čokoladu
    Hvala za ovaj vidac.

Citiraj majoslava prvotno napisa
    ja se slazem s tvojim suprugom, ne valja pretjrivati, i da uobicajeno je da djeca imaju temperaturu i tvoj opis ne zvuci uopce zabrinjavajuce sto se tice vaseg djeteta.

kod djeteta je najvaznije opce stanje, ako imas dijete koje ima temperaturu i lezi samo i jedva da imas kontakt s njime i malaksalo je, naravno da treba kontaktirati lijecnika.

ali ako je dijete relativno zivahno, kod nas su lokalne preporuke da temperature do tjedan dana su ok, i ne valja pretjerivati sa snizavanjem temperature buduci da je to nacin organizma da se rijesi bolesti.
    Ma snižavamo tek preko 39... on od toga uopće normalno ne spava, po pola noći je u nekom polusnu... i umoran je, klonuo, okice su mu sve otečene, uopće ne liči na sebe. Mislim da mu prvenstveno fali sna. Vidjet ćemo kako će danas proći dan.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i mi se javljamo sa ovom istom neobičnom virozom.
    Pa do kad to traje?
    Danas je 5 dan i ne znamo dali smijemo više koristiti uopće Lupocet ili Ibuprofen?
    Po danu je relativno dobro do 14 sati a onda skače na 39.5 a noću isto oko 23 sata ide na 39 pa me strah da ne odleti za čas na 40.
    Jedan dan smo dogurali do 40.4.
    Na Rebru sliježu ramenima,kažu pojavila se neka čudna viroza da simptomima gripe ali nije gripa.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Melanija, nadam se da ste bolje. Mi smo prošlu srijedu, peti dan, bili ponovo kod doktorice na vađenju krvi... nakon toga smo dobili antibiotik, Cefexim. Dok smo još bili tamo njega je uhvatilo nešto kao proljev, pokakao se i nakon toga to je bilo novo dijete, nije bilo više bezvoljnosti, baš je živnuo. Tu vecer smo dali antibiotik jer se opet javila temperatura, ali on je pola sata kasnije jako kašljao i povratio, tako da pretpostavljam da nije ni stigao djelovati. Idući dan više nije bilo temperature i krenulo je spavanje i jelo. On je užasno, užasno prdio (ne znam pristojnu riječ za to), smrdljivo i glasno i čini mi se da su se kod njega spojile malo žešća prehlada i neka crijevna viroza pa je ispalo ovako.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sve isto kao i kod nas.
    Mislim da se nisu spojile dvije već je ova jedna viroza sve to.
    Dobili smo je i muž i ja tako da nam je Božić bio baš divan a i ne sjećam se da smo u životu tako teško bili bolesni.
    Napokon jučer više nije bilo temperature -zapravo smo na 37,4 ali nakon 39-40 i to 6 dana, ovo se ne naziva temperaturom.
    Sad je ostao samo neki umor i malaksalost.
    Nije mi jasno da se ljudi boje gripe a ovo mi se čini dvostruko strašnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •