U petak su nas zvali iz jaslica da T. ima konjuktivits i temperaturu 38,5. Došli smo po njega i otišli odmah kod doktorice jer je počinjao vikend i jer moramo ići zbog potvrde za jaslice. Prije, dok nije išao tamo, zbog takve temperature ne bi ni išli nigdje, tim više što mi se čini da je teta to malo napuhala, uopće mi se nije činio vruć. Doktorica ga je poslušala, pogledala uši i grlo i rekla da je sve ok, prehlada, prepisala Tobrex i Operil p. I inače je T. dosta sklon temperaturi, dobije 38 kad se malo više naljuti, zubi su nam redovito bili praćeni temperaturom, čak i onom "to ne može biti od zuba" 40. U petak navečer je zakurio na 39,5, dali smo mu čepić... u subotu je cijeli dan rasla, skidali smo čepićima preko 39, u nedjelju isto. Već smo odlučili u ponedjeljak ujutro ići kod doktorice i pitati vađenje krvi, ali konačno je u nedjelju oko 23 zaspao i spavao mirno, u komadu do 7 ujutro, bez temperature. Otišli smo dok doktorice, rekli kako je bilo, nismo pitali za vađenje krvi, ona je rekla da je to bila neka viroza i da je prošla. Uho, grlo, pluća u redu. No oko podneva je to opet odletjelo na 39, dala sam mu Panadol, a sad navecer je imao 39,9 (sve ispod ruke). Kaže da ga ništa ne boli, osim što se jučer kratko žalio da ga boli trbuh, to je bilo popraceno s jako puno glasnog i smrdljivog prduckanja i onda se prestao žaliti. Danas popodne opet puno prducka (strašan eufemizam, ali ipak je tako mali). Jučer je imao dvije stolice, jednu poslije tog žaljenja na bol u trbuhu, danas ništa. I dalje ga ništa ne boli. Čini mi se da u ustima ima aftu, ali ne žali se na to, samo vidim nešto bijelo na unutrašnjoj strani obraza. Stalno nešto premeće po ustima.
Opširna sam, ali i zabrinuta. Nismo još nikad stvarno bili bolesni, najgori nam je bio šmrkavi nos i kašalj, temperature bi mu prošle u roku dana. MM misli da previše paničarim i da je normalno da dijete ponekad ima visoku temperaturu, ali meni se to čini previsoko i predugo bez znanog uzroka. Ako je viroza, zašto i mi nešto nemamo? Najgore mi je što smo prestali s dojenjem prije desetak dana na moju inicijativu, prilično bezbolno i sad mi je strašno krivo jer bi, da dojimo, barem cicao, a ovako gotovo ništa ne jede, samo pije vodu. Jel' paničarim ili da probam sutra ujutro dobiti uputnicu za vađenje krvi od suprotne smjene?

). Jučer je imao dvije stolice, jednu poslije tog žaljenja na bol u trbuhu, danas ništa. I dalje ga ništa ne boli. Čini mi se da u ustima ima aftu, ali ne žali se na to, samo vidim nešto bijelo na unutrašnjoj strani obraza. Stalno nešto premeće po ustima.
Odgovori s citatom