Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: drugih sest mjeseci porodiljnog

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno drugih sest mjeseci porodiljnog

isprika ako se ponavljam, ali nisam nasla...
    istice mi prvih sest mjesec porodiljnog, pa me zanima koja je sad procedura. moram osobno otici u hzzo (prije isteka tih sest mjeseci ili tek kad prodju?), i produziti porodiljni? tako svaki mjesec?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Postoji tema, ali ne sjećam se naslova. Ako nisi dobila formular doma, u nekim regijama ih šalju kući, odi u svoj HZZO i tamo ga ispuni. 5 min posla kad se izlaktaš da dođeš na red. I idi prije isteka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imas na tu temu pod naslovom PAR PITANJA O NOVOM ZAKONU

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i, ne moras svaki mjesec nego samo jednom za drugih 6 mjeseci.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kako sam nedavno produžila porodiljni, mislim da ti mogu odgovoriti na pitanje

Porodiljni odeš produžiti tek kad beba napuni 6 mjeseci. Nikako prije. A čini mi se da je rok za produžetak nekih mjesec dana (ispravite me ako griješim).

Moraš osobno otići tamo jer je problem što moraš ispuniti taj formular. Ja sam prijavljena u Slav. Brodu, a živim u Zagrebu, pa sam otišla tu u Zg-u u ured, ispunila formular, i onda taj formular+rodni list djeteta+kopiju osobne iskaznice (iako nisam bila sigurna da mi ta kopija uopće treba) poslala u Sl. Brod u HZZO.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa

Porodiljni odeš produžiti tek kad beba napuni 6 mjeseci. Nikako prije.
    Za ovo još nisam čula, ja formular nisam dobila na adresu, a moje prijateljice jesu pa sam se opustila i došla kada sam shvatila da nije stigao. Mala je imala 6 mj. i dva dana. I gospođa na šalteru se izderala na mene da kasnim ČAK dva dana i da mi sada lijepo neće produžiti porođajni. I očitala mi bukvicu.
    Tako da ti obavezno odi koji dan prije. To se može razlikovati od HZZO-a. Ne bi smjelo, ali oni svi tumače zakone drugačije, pa te ništa ne košta otići. Ja sam OSTALA BEZ POROĐAJNOG zbog 2 dana.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trebaš otići prije nego ti dijete napuni 6 mjeseci. Znači, kad ima pet, lijepo to srediti i mirna si slijedećih šest mjeseci.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako je, i u mom uredu HZZO-a je tako, ZG. Inace, pred osam godina mi je to sve obavio muz (mora uzeti tvoju zdravstvenu i osobnu), ajde, sad sam bila dobra pa sam isla sama

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni su rekli kad sam predavala papire za porodiljni da dođem produžiti sa 5,5 mj.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

čitam i ovak sam :?
    naime, ja nikamo nisam išla, niti sam znala da se ikamo treba ići...i sve pet.
    bila na porodiljnom godinu dana, dobivala doduše naknadu, nakon toga, pošto nisam bila u radnom odnosu, sam još ostala doma godinu dana, a nakon toga otišla na Zavod za zapošljavanje, zbog traženja posla. Bome, evo stvarno se ne sjećam da sam išta morala produživati. joj, baš ću pitati MM, možda patim od kakve amnezije...

hm, a možda to moraju mame koje su s posla otišle na porodilljni? a nezaposlene ne moraju? :?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

vjerojatno vrijedi samo za zaposlene, a ne znam kako je po novom zakonu jer je sada još veća razlika prvih i drugih 6 mj. nego ranije

najbolje je provjeriti za svaki slučaj u HZZO-u

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala svima za informacje!
    danas sam to obavila (5 dana prije isteka prvih 6 mjeseci). popunila neki formular + kopija rodnog lista od sina i to je to za iducih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno novo pitanje

nakon sto sam u hzzo popunila obrazac za drugih sest mjeseci porodiljnog, receno mi je da ce rjesenje stici doma. medjutim, to nikad nije stiglo, a na telefon se ne javljaju...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Re: novo pitanje

Citiraj dummy prvotno napisa
    nakon sto sam u hzzo popunila obrazac za drugih sest mjeseci porodiljnog, receno mi je da ce rjesenje stici doma. medjutim, to nikad nije stiglo, a na telefon se ne javljaju...
    Da..... treba ima malo..... doći će....

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: novo pitanje

Citiraj dummy prvotno napisa
    Ja sam bila prije 2 mjeseca, žena je rekla doći će poštom...još mi ništa nije stiglo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •