Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: no name autosjedalica

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno no name autosjedalica

treba mi pomoć. moj bebač ima 8 mjeseci i jaje mu je malo jer je stvarno veliki. e sada sam u problemu jer sam sjedalicu 9-18 kg nažalost dobila na poklon. ma nisam nezahvalana, ali dobila sam neku sjedalicu bez onih certifikata i ne izgleda mi baš najsigurnije. prekrasna je za vidjeti i osoba koja ju je kupila kupila m je da mi se slaže s bojom u kojoj sam ja odabrala kolica i jaje.kao da mi je to bitno.

neka skroz meni nepoznata marka-FILMAR
    zna li itko išta o ovome.
    [/b]

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

od više od 1200 sjedalica koje imamo u bazi kao pregledane, samo sam dvije Filmar uspio pronaći. obje su čini mi se model Baby i kombinirane su od 0 do 18 kg. E sad, ako je tvoja isto kombinirana i ako zadovoljava sve uvijete (ispravnost, starost, montaža u auto itd.) onda ti je to dobro rješenje. ako je sjedalica grupe I (od 9 do 18 kg) dijete ti je još premlado za tu sjedalicu. pretpostavljam, s obzirom da kažeš da mu je jaje premalo, da ima više od 9 kg. da li se sam diže na noge (uz namještaj)? ako ti Filmarica odgovara i želiš je koristiti idealno bi bilo kada bi posudila AS (ili veće jaje ili kombiniranu) do djetetove prve godine i onda možeš početi koristiti Filmar ako dijete zadovoljava 9 kg i samostalno dizanje na noge.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al ako sjedalica na sebi nema oznaku da zadovoljava R44 certifikat, onda se ne bi smjela koristiti (zbog sigurnosti a i po zakonu).

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

moje isprike, hvala ančice na opasci

tu činjenicu sam previdio kad sam pisao post

išao sam gledati kasnije u bazu i izgleda da ni ove dvije koje su bile na pregledima nisu imale oznaku standarda nego jedino datum proizvodnje i obje su bile proizvedene 2002.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: no name autosjedalica

Citiraj paid prvotno napisa
    neka skroz meni nepoznata marka-FILMAR
    zna li itko išta o ovome.
    [/b]
    ja sam ti imala Filmarovu sjedalicu, grupa 9-18 kg. imala je na sebi sve oznake i certifikate, ali meni je i dalje bila nekako.....ne znam ni sama objasnit kakva. pa smo je nakon misec dana makli i kupili BC Iseos TT.
    a kupila sam je jer mi je hitno, 5 do 12, tribala za jedno duže putovanje. a ponuda je bila: Filmar jedna i još jedna Filmar, pa biraj.
    izgledala je stvarno super.
    ali Filmar je prvenstveno marka dječje odjeće (čak i neloša), a firmin "izlet" u svijet AS mi se čini kao promašena avantura.
    ako ti nema nikakvih cetrifikata i atesta nastoj je prominit ako ikako možeš drugom AS.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma nema nikakvih certifikata.od 9-18 kg je. moj maleni ima oko 9 kg no jaje mu je malo jer je dug pa su mu nogice skvrčene, akada propisno stavim sjedalicu fali mjesta za nogice.sa 6 mjeseci je imao 74 cm. ne diže se još uz namještaj.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nogice nemaju veze. one smiju biti skvrčene i to djetetu nije neugodno iako se nama nekad čini da je tako. bitno je da mu je vrh glavice 2 cm ispod ruba sjedalice. ukoliko nije onda je prerastao sjedalicu. s obzirom da se ne diže na noge rješenje je ili veće jaje ili kombinirana sjedalica.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

no jaje mu je malo jer je dug pa su mu nogice skvrčene,
    Ovo ti uopće nije znak da mu je sjedalica premala. TO što su nožice skvrčene ništa ne znači.
    U Švedskoj se klinci voze u smjeru suprotnom od smjera vožnje do 4 godine. Zamisli kako su njima nožice skvrčene
    To što mi mislimo da je njima neugodno, zapravo uopće nije.

Gdje mu je vrh glave u odnosu na vrh naslona sjedalice?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa

sad smo 1:1

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

živjeh u neznanju. hvala.

a šta s ovom autosjedalicom kada za nju dođe vrijeme.baciti ili?nemam baš novaca a i osoba koja ju je poklonila će me razapeti.a opet sigurnost mog zlata je na prvom mjestu. najbolje da se uopće ne vozimo

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sjedalica nema važeće certifikate ona ne služi svojoj primarnoj svrsi - ne pruža djetetu sigurnost u vožnji.
    Ja bih osobi od koje sam dobila tu sjedalicu iskreno rekla svoje šokantno otkriće i probala zajedno s njom (nadam se da još ima račun) zamijeniti sjedalicu za neku koja zadovoljava standarde sigurnosti. Ili jednostavno zamijeniti za bilo što drugo što ti treba a ima u dućanu gdje je kupljena sjedalica. I onda bih kupila neku drugu, ne mora nužno biti nova. Može se kupiti i dobra rabljena sjedalica za puno manje novaca.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

danas sam gledala kad sam ga stavila u jaje. ima neka 2-3 cm od vrha glave.8 mjeseci-ne diže se još na nogice, samo na koljena

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos ste OK. Sad mozes postavit i as malo uspravnije, blize 60 stupnjeva u odnosu na tlo (za razliku od 45 stupnjeva kad je beba jos mala), onda glavica moze biti malo vise blizu ruba naslona.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi imamo dva ovakva problema. Dobili smo ´jaje´ bez ikakvog imena i atesta, ali kako smo dobili 3 u 1 kolica to ´jaje´ skuplja prašinu. Uredno sam se zahvalila. Ne pada mi na pamet da ovakvo što nekome poklonim, a šta oni misle zašto je ne koristim nije me ni briga. Rekla sam da su nam baka i dida kupili kolica pa sad koristimo tu. E sad dobili smo i AS 9-18 kg neke marke mother´s choice koja mi također ne ulijeva povjerenje. Još uvijek koristimo jaje. Jednom sam koristila tu no name u drugom autu jer nisam imala izbora, a bolje ikakva nego nikakva... sad da kupujem još jednu, a ova će opet skupljat prašinu... nisam ni sama pametna, a opet sigurnost mi je na prvom mjestu.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ni blizu... gotovo je identična kao bubu remi. Sliku nisam uspjela pronaći, ali sam naišla na ovom forumu na ne baš dobre ocjene. A i cijena od nekih 300 kn odaje njezinu kvalitetu... nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj što mi je bezveze da mi neko nešto kupi što ne bih svojoj djeci i onda još očekuje da ja to i koristim. Kada god sam kupila nešto nekom djetetu na poklon uvijek sam naglasila da imam račun ako treba nešto mijenjati i nikada ne bih kupovala nešto ne kvalitetno, a pogotovo ne AS

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Najgore od svega jest što nam je to poklonio kum, neoženjen, nema curu, djecu i on je sigurno htio pokloniti nešto korisno, ali čovjek se ne razumi u ove stvari. AS je identična kako bubu remi, malo sam proučavala obje, a čak sam na njoj našla dekleraciju i zove se remi. Proizvođač je iwh distribution Francuska, a zemlja porijekla Kina. :/
    http://www.iwh.fr/catalog/product_in...products_id=37 Ovo je njihova stranica i na njoj uopće nema ovakve AS, a ono što mi tu najviše ´smrdi´ je što oni kažu da rade po ECE-R-44-03 standardu, a na njoj je naljepnica na kojoj piše ECER44/04. Može li netko krivotvoriti ovakvu naljepnicu? Ništa ovo ne bi bio problem da ne moram uvjerit mm-a da ova AS ne valja. On misli da je glupo bacat novce kad imamo AS.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ta autosjedalica, ukoliko je novijeg datuma od ažuriranja internet stranice, može zadovoljavat i noviji standard. a sad, jel se može krivotvoriti? mislim, može se i krivotvori se svašta samo, što ja znam, nekako imam želju vjerovat da se baš i te naljepnice ne krivotvore sam tak.

što se tiće te autsojedalice. ne mora ona nužno biti loša. ukoliko je prikladna uzrastu djeteta i dijete se pravilno veže u nju i ukoliko ju uspijete pravilno smontirati u auto onda je ok.

iskustvo sa naših pregleda je takvo da za pravilno učvršćivanje ovakve as često trebaju 3 osobe. jedna koljenima nasjedne u as i po potrebi se upire o krov auta, druga provučeni pojas zateže svom snagom pazeći da bude ravan kako bi treća osoba mogla zakopčati crvenu kopču (kvačicu) skroz blizu kopče pojasa.

potrebno je nekoliko pokušaja ove procedure kako bi se vidjelo gdje je najbolje tiskat, gurat, vuć, ovisno kako as sjeda u sic auta.

autosjedalica je uspješno i pravilno učvršćena ukoliko se ne može pomaknuti veše od 2cm u smjeru lijevo-desno kada ju se proba čvrsto protresti u dijelu gdje prolazi donji dio pojasa. NE gledati kolko se mrda gornji dio naslona.
    ukoliko je takva as 'zacementirana' za sjedalo auta može ostati tako čvrsto montirana i dvije godine. pokazalo se jednom na pregledu. ali to svakako treba provjeravat jel se one ipak znaju otpuštat a ponekad je potrebno promjeniti i položaj remenčića

neki put ide i lakše , ali ovo je česti slučaj.

ako ova operacija ne uspije, možeš muža uvjeriti da sjedalica ne odgovara vašem autu.
    a inače, ukoliko ne ulijeva povjerenje i to je dobar argument. autsojedalice nisu nešto što se brzo preraste. koristi se nekih 2,5-3godine. a još ako dođe i drugo dijete ima i tu šanse za 'iskoristiti' se. tako da ako se za neku da i više novaca zapravo ne ssmatram da je to promašena investicija :/

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Jos ste OK. Sad mozes postavit i as malo uspravnije, blize 60 stupnjeva u odnosu na tlo (za razliku od 45 stupnjeva kad je beba jos mala), onda glavica moze biti malo vise blizu ruba naslona.
    ja postavljam svoju autosjedalicu prema onom indikatoru za kut. tako pretpostavljam da ga još stavljam pod 45. znači da malo spustim ?

danas sam gledala onu moju filmaricu- neki model Z-102, prozvedena u kini. jedina naljepnica otraga govori da je proizvedena 2007. godine i još ima broj 4 i neki kineski znak.mena zanima zašto nema certifikat(r44). je li nesigurna ili nije testirana i zašto se takve autosjedalice legalno prodaju, a nisu po zakonu?
    moram objasniti mužu da autosjedalica koju nam je kupila njegova sestra ne valja jer nema neku oznaku. on to ne priznaje jer ju je pokušao montirati i djeluje mu čvrsto i sigurno.

ja bi ga pokušala dobiti na foru da kupimo neku 9-36 pa ubijemo dvije muhe jednim udarcem. koju preporučate?

da ne zaboravim moja ljubav se sada diže na nogice

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nitko s preporukom?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    ja postavljam svoju autosjedalicu prema onom indikatoru za kut. tako pretpostavljam da ga još stavljam pod 45. znači da malo spustim ?
    Ne, digni, da naslon bude uspravniji (do 60 stupnjeva u odnosu na tlo).

jel mozes saznati gdje je ta as kupljena? Takoder, jel mozes uslikat oznake koje jesu na njoj pa mi poslati na mejl? (javi mi se prek pp-a).

Ak se dize na nogice onda je zadovoljila minimum minimuma ali treba biti sto dulje unazad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •