Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: božični pokloni - jedna potpuno drugačija ideja

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno božični pokloni - jedna potpuno drugačija ideja

pričam s frendicom, komentiramo kupnju božićnih poklona. ona je ove godine napravila nešto skroz drugačije: svima kojima inače poklanja (i djeci i odraslima) je kupila lijepu čestitku, a novce koje je predvidjela za poklon (kaže ona cca 100 kn/osobi) je uplatila za pomoć jednom djetetu (za operaciju). u čestitiku je svima napisala da je ove godine odlučila darivati nekog kome je pomoć zaista potrebna. uplatila je 2000 kn.

rekla je da se malo boji reakcije djece (hoće li shvatiti o čemu se radi).
    mene je osobno ideja oduševila i stavila mi je bubicu u uho za iduću godinu.
    što mislite o tome?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni se isto ideja sviđa, ali mislim da djecu ne bih preskočila, pa makar neku sitnicu, a odrasli su svi valjda dovoljno razumni da shavte, pa se možda i povedu za primjerom
    Pravi primjer one-misli globalno, djeluj lokalno!
    Frendici

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je isto ideja super, ali za male kikiće se slažem sa Svimbalo, oni to ipak ne mogu u potpunosti shvatit, njima bi kupila "prave" poklone.Bravo za frendicu...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: božični pokloni - jedna potpuno drugačija ideja

Citiraj Roza prvotno napisa
    mene je osobno ideja oduševila i stavila mi je bubicu u uho za iduću godinu.
    mene bi takav poklon oduševio!

a mislim da i djeca mogu shvatiti. kad kupujemo poklon koji nije za K, objasnimo joj zašto. i ona to prihvati. makar to značilo da ona neki željeni neće dobiti.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bravo za frendicu! osim toga mahnita jurnjava po dućanima u predblagdanske dane u pravilu urodi "nategnutim" poklonima... katkad, jednostavno, na silu moraš nešto odabrat.

L. je ove godine od dragih prijatelja dobio sjajan poklon - postao je usvojitelj dupina s velog lošinja. uplatom se pomaze rad udruge. mislim da je to super za klince, jer uz diplomu o usvajanju idu i edukativne brošure o ugroženosti vrsta.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eh, da... htjela sam reci da razgovara li se s djecom da ce sasvim sigurno shvatiti. L. je još mali, pa nemam vlastitog iskustva, ali oko sebe vidim puno pametnih glavica.

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Odlično, ali ipak bi zaobišla djecu, za odrasle mi je to ok.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad ću ja biti partibrejker

Ja ne bi. Ili ne bi tako uradila.
    Plemenito jeste pokloniti novac za operaciju djetetu kome je potrebna. Zašto je potrebno da svi znaju da je ona to učinila?
    Još pride, zašto je potrebno da naglasi da je njihov poklon poklonila nekome drugome.
    Pogotovo za poklone djeci. Kao da im je rekla "Kupila sam ti onaj kamion/lutku/knjigu/štagod, što želiš cijele godine da ti kupim, ali sam je poklonila nekome kome više treba (jer tebi ne treba)." I još za to očekuje da je potapšu po ramenu?

Ne idem u crkvu, ali vjerujem, i držim se ovoga iz Jevanđelja po Mateju: Pazite da milostinju svoju ne činite pred ljudima da vas oni vide; inače plate nemate od Oca svojega koji je na nebesima.

Srećan Božić svima koji ga slave po novom ili starom kalendaru, sa poklonima ili bez

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

slažem se sa vještičicom, ja tako ne bih napravila.

naime, ideja ja fenomenalna, ali ne bih objašnjavala što sam uradila sa ostatkom novca; radije bih izdvojila 1000 kn za operaciju a da to nitko ne zna, a svima koji su trebali dobiti poklon (odraslima) dati barem čokoladu/čarape (vrijednost čestitke), a djeci neke igračkice (makar u vrijednosti do 50 kn, plišavce, slikovnice i slično).

U konkretnom slučaju, radije bih dobila čestitku "sve najbolje i mislimo na vas", nego čestitku sa objašnjenjima.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je ideja predivna. I, iako se slazem s vjesticinom teorijom, opet mislim da je dobro naglasiti za sta je dala novce upravo zato da potakne jos nekog na takav dar. Jer ako je darovala 2000 kn, 100 kn po osobi, znaci to je 20 ljudi od kojih mozda barem dvoje sljedece godine ucine isto. I to je definitivno prednost takvog "hvaljenja".

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Meni se isto ideja sviđa, ali mislim da djecu ne bih preskočila, pa makar neku sitnicu, a odrasli su svi valjda dovoljno razumni da shavte, pa se možda i povedu za primjerom
    Pravi primjer one-misli globalno, djeluj lokalno!
    Frendici

Slažem se.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa

Frendici
    X

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vještičice, ljubim te u pol oka mudroga!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Njena je volja da sa svojom lovom učini što hoće, ali meni ideja i nije hvalevrijedna.
    Ovima uzela (a nitko je nije ni tražio) da bi onima dala, i još im svima priopćila koliko je koštaju svake godine, kao da je poanta u tih 100kn/osobi, a ne darivanju. Pa makar i čokolade.
    Ali onda obitelj ne bi znala koliko je ona plemenita.
    Sori, ali meni tako izgleda.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zar nije puno bitnije da se je nekome pomoglo, od toga što se netko možda zbog toga osjeća plemenitim?
    Ovo je bar dobar povod za samohvalu!
    I kao što koksy reče, možda je još netko dobio ideju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne slažem se, Svimbalo, da i način nije važan.
    Mogu ja tebi baciti i 100 kuna pred noge, bi li ti bilo ugodnije to ili da sam ti dala u ruku?

Sama pomoć je dobrodošla i tu nema spora.
    Da nas je samo takvih više, koji to možemo ili hoćemo...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Roza je s nama podjelila ideju o drugačijem poklonu. Ukoliko želite filozofirati o toj ideji slobodno to učinite, par PDFa niže. Hvala.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Frida, u pravu si.
    Sorry

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Meni se ideja sviđa, ali ne bih tako darovala baš sve.
    U svojoj okolini prepoznajem ljude kojima bi takav poklon baš "sjeo", ostali pak samo nebi imali ništa protiv.

Djecu ne bih tako darivala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi tako radimo već tri godine,
    iako najužoj obitelji spremimo sitnice, znakove pažnje koji malo koštaju,
    ove godine nemam novaca jer smo u opakom minusu,
    ali sam obavijestila nekoliko žena koje su sakupile VAGON igračaka, slatkiša
    i to sve pakiram za samohrane majke koje imaju i po petero djece.

meni se njena ideja sviđe, POGOTOVO jer je to napisala u čestitke, ne da se hvali, nego da osvjesti malo i druge,
    ne mislim da bi svi trebali tako ali bi ih takva čestitka mogla malo probuditi da umijesto da bacaju novac na gluposti,
    kupe djeci nešto korisno i ok, a dio novca daju npr. susjedi baki koja preživljava skupljajući boce.

osobno znam puno obitelji koje kupuju djeci previše gluposti, i mogao bi se taj novac bolje rasporediti.

potpuno podržavam rozu,
    djeca mogu razumjeti ako im se objasni, moj ima 2g. pa ne kuži a sa 3g. kad dođe samnom u kuće tih obitelji, veseliti će se sa njima i razumjeti će,
    uopće se ne bojim toga, odgajam ga tako da uživa u svemu, da dijeli i daje, ima malo igračaka, one koje dobije i ne koristi poklanjamo dalje,
    djeca imaju veliko srce, ali mi im moramo pokazati da je i davanje velika radost kao i primanje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da sam ja dobila ovakvu čestitku, imala bih osjećaj da sam i ja na posredan način pomogla, kao da sam i sama donirala novac. Pa što ako je i samopromocija!
    Mi, doma, često doniramo neki višak novca (nisu to ovakvi veliki iznosi, al su od srca). Ela se navikla, ona pogleda sliku i uplatnicu, ili presluša poruku i priču ako je telefonsko doniranje, izabere igračku ili robicu koja joj više ne treba, ubacuje novčiće u kutijice u poštama i bankama, a priča da nećemo imati novca za hranu ako ne radimo nam je pomogla pri adaptaciji u vrtiću (iako je prvi dan rekla ''Ma, mama, ne moraš raditi. Podijelit ćemo jedno jaje na mene, tebe i tatu!'')
    Prijateljica mi je nedavno rekla kako mjesečno uplaćuje pomoć jednom djetetu iz šireg kruga prijateljica. I prije sam je voljela, ali od tad, kad mi je to rekla još je više cijenim. I godilo joj je moje divljenje )bez obzira što se znamo već 20 godina). Nije fora kad je samo anonimno... treba pohvala jer to rijetki čine...i treba se znati obraniti od napada da se hvalimo, pitanjem - O kojem svojem humanom djelu Vi šutite?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je puno plemenitije da se ja sebi uskratim nešto za potrebite, nego da poklonim novac namijenjen drugima.
    Na ovaj drugi način je prijateljica ispala dobročiniteljica pred svima, a zapravo su novac poklonili njeni bližnji.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Meni je puno plemenitije da se ja sebi uskratim nešto za potrebite, nego da poklonim novac namijenjen drugima.
    Na ovaj drugi način je prijateljica ispala dobročiniteljica pred svima, a zapravo su novac poklonili njeni bližnji.
    E, baš to!
    Ovako je novac samo prenamijenila, na što naravno, ima pravo.
    Frida, kidaaaam.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    E, baš to!
    Frida, kidaaaam.
    samo da potpišem AM pa kidam i ja

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo je tipican primjer kako se ideja s dobrim i plemenitim namjerama moze i krivo tumaciti.
    Ali slazem se da je primjerenije odreci se neceg drugog, bas osobno. Dar je ipak dar.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza, hvala za ideju. sad sam ljuta kako mi to prije nije palo na pamet, a ove moje na poslu svake godine pilim da doniraju.
    djecu ću ipak izostaviti...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uopće nije bitno reklamira se netko time ili ne, bitno je da se da i da netko tko nema -dobije.

osobno ne vjerujem da se ona time reklamira, samo je iskrena, i time može potaknuti druge da misle na siromašne.

vjerujem da se i osobno odrekla nečega, ali evo računice,
    na svog sina i sebe i muža želim potrošiti 300 kn i to ću dati nekoj obitelji,
    a na širu obitelj planiram potrošiti oko 500kn, i to je ukupno 800, a da sam dala samo moj novac bilo bi samo 300.

uostalom gledam to i ovako, moji nečaci imaju 2 bake i djeda, roditelje i još prijatelja od koga će dobiti ukupno barem 5 poklona, od mene će dobiti samo domače kekse, i oni nisu za ništa uskračeni, osim za još jedan poklon.
    lijepo im se objasni i oni će biti sretni da sam dala nekome tko stvrno nema.

nervira me to učenje djece da božić znaći poklon,
    božić znaći uzeti dio svojih kolača i koju igračku iz ormara i odnesti susjedu koji to nema, pokazati djetetu da ima djece koja nemaju za pošteni ručak, podružiti se sa tom djecom i uljepšati im dan.

moj sin za božić dobije dva pisma od mene i muža,
    u kojem mu napišemo sve što osjećamo i koliko nam je poseban,
    ta pisma mu čuvamo u posebnoj kutijici i to će jednog dana čitati i značiti će mu puno više nego slatkiši i igračke kojih se neće niti sjećati.
    i sjećati će se silnoj radosti djece dok su otvarali kutije koje im je on za božić donio, sjećati će se radosti, igre i veselja kojem je i on jednim dijelom doprinjeo. i meni je to božić.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je to odlična ideja.
    Moja "ekipa" radi tako već tri godine.

I definitivno mislim da takva vrsta poklanjanja ima puno, puno više smisla i božićnog duha.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo još jedna ideja npr. kupite knjigu Zlatka Sudca "Razgovori"
    Knjiga je izdana u deset tisuća primjeraka, 150 kuna.
    Prihodi od prodaje knjige i CD-a iskoristit će se za pomoć braniteljima i za začetak velikog pastoralnog centra na Krku.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ovdje ima veliki izbor za donacije..
    http://www.donacije.info/?bcsi_scan_7D494D5FE7434A74=0

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj erik prvotno napisa
    moj sin za božić dobije dva pisma od mene i muža,
    u kojem mu napišemo sve što osjećamo i koliko nam je poseban,
    ta pisma mu čuvamo u posebnoj kutijici i to će jednog dana čitati i značiti će mu puno više nego slatkiši i igračke kojih se neće niti sjećati.
    jako lijepo!
    još kad bi moj MM napisao pismo...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj ima strašnu sposobnost stavljanja osjećaja na papir u predivnim rečenicama, ove je godine u ludnici s poslom, pa mu nije do pisanja i nema inspiraciju, ali se nadam da će ipak uspijeti...
    da, i meni je to krasno, a došla sam na tu ideju jer i dalje pišem dnevnik od trunoće, i pišem ga baš sinu, pa sam se sjetila pisma.

mislim da će mu biti super čitati to kad bude veći, i nikad nije kasno početi sa tim, bez obzira koliko djeca imaju godina!

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da vam kažem epilog ove priče: djeca su fantastično prihvatila ovakav način doniranja (moja kćer je čak spakirala svog bundaša i jednu barbiku kao poklon za bolesno dijete - i doslovno ih je dala, nije ih htjela uzeti nazad).
    a što se tiče odraslih, mogu govoriti samo o svojoj familiji, jer druge nisam vidjela, ali mi smo svi to prihvatili izvrsno, dapače, u meni se učvrstila ideja da idućeg božića treba napraviti nešto slično.
    pogotovo ako to netko radi od srca, kao što je napravila moja frendica.
    i stvarno moram reći da su me neki komentari gore na ovom topicu zaprepastili - i na pozitivan način, ali neki i na vrlo neugodan način.
    a što se tiče poklona općenito, mogu samo reći da ih je previše, i da ih djeca uopće ne doživljavaju s radošću (pričam o svojoj djeci). gdje god da smo bili ove dane, čekala ih je neka vrećica i nekako je nestala radost zbog svih tiih darova. i pogotovo zbog toga mislim da je potez moje prijateljice bio izvrstan - igračka za 100 kn mojoj kćeri bi u ovom trenutku jako malo značila, a svojom donacijom je doslovno pomogla nekom da stane na noge.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mislim da je bitna namjera, i nitko se stvarno ne bi trebao naći uvrijeđen primitkom ovakve čestitke i objašnjenjem u što je novac utrošen. Pretpostavljam da ima više onih koji cijene poklon kao izraz nečije naklonosti, a ona se ne mjeri njegovom vrijednošću ili veličinom.
    2000 kn nije malen novac. Dvadeset ljudi bi možda imalo koji šal viška, djeca još jednu igračku u nizu, a ovako je netko drugi dobio nešto neprocjenjivo u trenutku kad mu je to najpotrebnije. Meni je to više nego iskren poklon, bez imalo licemjerja ili želje za samohvalom.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji klinci su presretni svake godine za Bozic kad od bake i dede dobiju cestitku u kojoj pise da su u njihovo ime kupili stablo ili dali donaciju u fondaciju za ocuvanje odredene sume. Bas ih odusevljava ta ideja, da je u njihovo ime ocuvan dio prirode.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj erik prvotno napisa
    meni se njena ideja sviđe, POGOTOVO jer je to napisala u čestitke, ne da se hvali, nego da osvjesti malo i druge,
    Može me osvještavati do preksutra kada ja nemam tih novaca i mogu se samo osjećati loše jer eto ja to ne mogu...
    Ove godine ni vlastitoj djeci nisam kupila poklone (dobili su od baka i deda i tete i ujne)
    I potpisujem vještičicu...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    E, baš to!
    Frida, kidaaaam.
    samo da potpišem AM pa kidam i ja
    Meni ovo nije jasno, otkad moj novac pripada nekom drugome, makar i u obliku poklona? Pokloni se ne ocekuju, nit imamo pravo na njih, oni se daruju. I ne moraju biti u obliku ovog ili onog, i lijepa rijec je poklon, briga za nekog je poklon, lijepa zelja je poklon.

Ne razumijem kako je novac koje je netko zaradio i darovao nekom u stvari novac koji pripada bliznjima i od njih je otet. Bit cu iskrena i reci da mi se povraca (doslovno, u ovom trenutku mi se zeludac grci) na tu ideju.

Svaki put kad poklonimo nesto materijalno nekom drugom oduzimamo od svojeg materijalnog "bogatstva". Svaki put kad kupim nesto ili doniram, oduzimam od sebe. Otkud je tih 2000 kuna otislo nego od te osobe koja ih je donirala bolesnom djecaku? Otkud bi ti isti novci otisli na poklone drugima?

Nije mi jasno nimalo.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja za Božić nikom ne kupujem poklone!
    Za Sv.Nikolu darujem dječicu, a budući da je ta masovna histerija s darivanjem za Božić počela prije svega nekoliko godina, nije mi ni na kraj pameti sudjelovati u tome!
    A ovo sa darivanjem novca djetetu za operaciju, svaka čast. I nisam neki vjernik, ali koliko znam smisao Božića je ljubav, a di ćeš više ljubavi od pomaganja bolesnom djetetu. Obitelj i prijatelji će preživjeti i bez gluposti zvanih znakovi pažnje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj Roza prvotno napisa
    što mislite o tome?
    Eto, mi napisali šta mislimo o tome. :/

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Pokloni se ne ocekuju .... oni se daruju
    Ako je tako, a je, po meni nije bilo potrebe ikome se "ispričavati" zašto su ove godine izostali pokloni.
    Nitko ih nije ni očekivao, dovoljna je bila čokolada djeci i lijepa riječ odraslima. Tko želi shvatiti kako mi (nas tri koje si citirala) gledamo na to bez da nas proglasi bešćutnicama - shvatit će.
    U svakom slučaju, namjera nije bila zločesta.

Stisla sam želudac tek da ovo objasnim jer vidim da ti je muka, a sad je dosta jer se na tuđu bljukicu i meni riga. Sori.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja razmišljam isto kao Ančica (osim što mi se ne povraća).

Mi tako radimo već nekoliko godina: imamo nekoliko obitelji koje malo "poguramo" pred Božić i Uskrs.
    Jedino što mi to nikome nismo reki (osim što ja sada to dijelim sa svekolikim pučanstvom , ali naši prijatelji i rodbina ne zaviruju ovdje), pa nas neki smatraju i škrtima. 8)

A ja ionako mrzim kupovati poklone.
    I općenito mrzim sve to poklanjanje uzduž i poprijeko.
    Mrzim wish liste...

Kao i Rozina djeca, ni moje dijete (ovo drugo je još premaleno) već nakon prvoga poklona... sljedeće nije ni otvarala.
    Sve joj je već dosadilo.

Ali bi je za desetak dana vjerojatno razveselila neka čokoladica.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ideja je simpatična, ali isto tako i besmislena

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što ti je besmisleno?

želja da se nekome pomogne nauštrb gomilanja paketa pod nečijim borom (a taj netko ionako ima sve)?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    želja da se nekome pomogne nauštrb gomilanja paketa pod nečijim borom (a taj netko ionako ima sve)?
    Apri, a ja ne mogu vjerovati da ti misliš ovo što pišeš da mi mislimo :/

Da meni netko dođe i kaže mi da mi nije kupio poklon jer je naumio dati (ma za kakvu god plemenitu svrhu) ja ne znam što bih mu rekla, ali ostala bih malo zatečena... šta netko misli da ja očekujem više od druženja i toga što ga uopće imam? I šta me uopće briga gdje je on dao svoj novac?
    Ovo je samo pogled iz drugog ugla.
    A ti daj novce gdje god želiš (ne ti, svi mi) jer i ja sam donirala u dobrotvorne svrhe koliko sam sama mogla, a neovisno o tome ostalima poklonila... ono, zaista sitnicu, mužu i obitelji vidiš, samo osmjeh, kako Ančica kaže.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da meni netko dođe i kaže mi da mi nije kupio poklon jer je naumio dati (ma za kakvu god plemenitu svrhu) ja ne znam što bih mu rekla, ali ostala bih malo zatečena... šta netko misli da ja očekujem više od druženja i toga što ga uopće imam? I šta me uopće briga gdje je on dao svoj novac?
    Ovo je samo pogled iz drugog ugla.
    A ti daj novce gdje god želiš (ne ti, svi mi) jer i ja sam donirala u dobrotvorne svrhe koliko sam sama mogla, a neovisno o tome ostalima poklonila... ono, zaista sitnicu, mužu i obitelji vidiš, samo osmjeh, kako Ančica kaže.
    Potpis.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uuu, tek sad vidim da sam izazvala želučane probleme.
    AM je sve objasnila, ja ne moram.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa da, besmislena je skroz

ne želja da se nekom pomogne nego slanje čestitki ljudima u kojima ih obavještavaš da si nekome pomogao..to još ajd, iako je i to besmisleno

al onda u toj istoj čestitki konstatiraš da su primatelji čestitke trebali dobiti poklon, ali nisu jer si ti nekom pomogao :?

meni je to besmisleno..da nema plemenite namjere bilo bi mi čak i uvredljivo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Apri, a ja ne mogu vjerovati da ti misliš ovo što pišeš da mi mislimo :/
    ni sekundicu to nisam pomislila :shock:

a zanimalo me što je besmisleno.
    dobila sam odgovor i slažem se s njime.
    ni ja nisam za "opravdavanje" kamo sam proslijedila svoj novac.
    pa neka i ispadam škrta!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gle, po meni je to isto kao da moj poslodavac (npr.privatnik) koji mi je uvijek uplaćivao božićnicu (a nije morao, jel`te, njegov novac i njegova dobra volja) ove godine pošalje srceparajući e-mail o ovogodišnjem darivanju iste božićnice u humanitarne svrhe.

Neš` ti dobročinitelja i moga oduševljenja.

I da, i meni se povraća, ali zbog drugih razloga...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

piplice, ja mislim da ti nije usporediva situacijai božićnice sa ovom pričom s rozinom frendicom. :/ I mislim da je njena gesta sasvim u redu i vrlo humana, jer djeca većinom stvarno imaju previše igračaka, jedino što ni ja ne bih izvještavala prijatelje da sam novce namijenjene njihovim poklonima prenamijenila. Pa isto neka me smatraju škrtom. Moj novac i moj odabir.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •