Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: kako spriječiti hodanje na prstima?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako spriječiti hodanje na prstima?

moj mali odjednom (unazad mjesec i pol) stalno hoda na prstima. nisam sigurna je li to faza ili poremećaj u razvoju (mi smo vježbači, krvarenje 2 stupnja, ali je prohodao s 11 mjeseci i a prema savjetu fizijatra s goljaka ne vježbamo već 6 mjeseci, jer je sve savladao).
    u svakom slučaju, prije nego što stignem do goljaka, ili do nekog drugog fizijatra, htjela bi znati kako spriječiti hodanje na prstima.
    pretražila sam dosta tema u kojima se spominje hodanje na prstima, ali nisam našla ono što me zanima.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a slušaj...može biti i faza al i poremećaj.
    u većini slučajeva bude riječi o fazi, pa se nadam da je i kod vas to u pitanju.

a reci mi samo, kad se sagne u čučanj, kako drži stopalo?
    i jeste li vi bili povišenog tonusa?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima li netko od vas u obitelji da hoda na prstima? Moja Karmen je kad se tek digla na noge hodala na prstima i ja se izludila. Na kraju dođemo kod fizijarice u "Kalosu" (izvrstan stručnjak) koja mi kaže: "A šta se čudite kad i vi hodate na prstima, čista genetika, nema razloga za zabrinutost" i onda se sjetim da su mi ljudi često znali reći da hodam na prstima.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na savjetima.
    kala, kad čuči, tada nije na prstima. da, i moj mali je bio lagano hipertoničan (ali stvarno malo, skoro pa neprimjetno).
    naručila sam se na pregled kod fizijatra, ne može štetiti.
    Garfy, nitko ko d nas ne hoda na pristima. a baš i ne vjerujem u genetiku u ovakvim pitanjima, ma koji stručnjak to rekao...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad cucne ako su joj pete na podu , ok je. Isto , ako se moze spustiti na cijelo stopalo i normalno hodati kad je opomenes , ok je.
    ALI ako hodanje na prstima potraje neko duze vrijeme moze doci do skracivanja tetive ,a kasnije i do krivljenja stopala. Podi fizijatru na pregled , ali je ipak prati neko vrijeme jer ti ces puno prije njih primjetit ako nesto krene krivo.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    hvala na savjetima.
    kala, kad čuči, tada nije na prstima..
    onda nemate problem

jer gle, da je nešto loše onda ne bi mogao stati s punim stopalom na pod....možeš biti mirna što se toga tiče, naravno, bit će još mirnija kad ti to i fizijatar potvrdi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    hvala na savjetima.
    kala, kad čuči, tada nije na prstima. da, i moj mali je bio lagano hipertoničan (ali stvarno malo, skoro pa neprimjetno).
    naručila sam se na pregled kod fizijatra, ne može štetiti.
    Garfy, nitko ko d nas ne hoda na pristima. a baš i ne vjerujem u genetiku u ovakvim pitanjima, ma koji stručnjak to rekao...
    Ma samo sam ti htjela i na tu mogućnost skrenuti pozornost. Moja K je stvarno hodala na prstima 15-ak dana i nakon toga normalno hoda. To je jednostavno bila faza ali mi smo stalno pod kontrolom fizijatara pa se nisam brinula zato ti je najbolje otić na pregled i biti mirna.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mozda iskusava hod na prstima. M to radi ponekad, kad uvjezbava trk. Sabol nije imao primjedbe.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo vježbači, i imala je fazu hodanja na prstima taman kad smo bili na pregledu kod neuropedijatra - rekao je da je kod N. to OK jer ona to radi svjesno (namjerno) i isprobava šta sve može, ali isto tako normalno hoda i na punom stopalu kada želi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

meni je FT rekla da kad dijete prohoda i ustali se u hodanju treba poticati (i) stajanje na prstima stavljajući igračke previsoko da ih dohvaća.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    meni je FT rekla da kad dijete prohoda i ustali se u hodanju treba poticati (i) stajanje na prstima stavljajući igračke previsoko da ih dohvaća.
    pa većina klinaca je dovoljna znatiželjna da ih nije ni potrebno dodatno na to poticati (zato se mnogi roditelji vježbača i zabrinu jer misle da nešto nije ok, a dijete zapravo stoji na prstićima jer želi nešto dohvatiti, jer ga zanima novi pogled na stvari, a i zato jer jednostavno istražuje svoje mogućnosti, zabavlja se novootkrivenim stvarima...)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Roza, jesi li bila kod fizijatra? Što ti je rekao?
    Mi smo sad sa 16mj. bili na kontroli nakon 4 mjeseca (prohodala s 12mj., sve bilo pravilno) i odjednom dijete počelo hodati na prstima.
    Fizijat. se jako zabrinula i rekla-hitno vježbice za koje su nas naručili za mjesec i pol dana jer je gužva .
    Kako se ispravlja hod na prstima? Kad čučne stoji punim stopalom.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bili smo tada kod fizijatra, nije ništa rekao na hod na prstima, osim da ga sprječavamo. najjednostavnije rečeno, primim ga za ramena i spustim dolje. i sad nekad zna hodati na prstima, ali to traje 10 sekundi, onda se spusti na puno stopalo. recimo, kad mu skinem šlapice i čarape pred kupanje, onda obavezno hoda tih 10 sec na prstima. ali zatim prestane.
    tako da se ne brijem.

ali gledam malog od svoje rođakinje - skoro 3 godine, hoda isključivo na prstima, i to jako visoko.pedijatrica im kaže da ako to ne prestane do treće godine, onda treba vježbati. menije to malo :shock: , ali ne dijelim savjete...

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja malena ima 4 i pol god. i stalno je na prstima. bili smo kod neurologa koji smatra da je ostala bez malo zraka pri porodu, što se jedino magnetskom može utvrditi a nećemo je slati radi anestezije a i zato što se terapija ne mijenja..vježbe, vježbe..
    ima i mogućnost da to radi jer hoće biti barbie princeza a i zato što je najmanja u grupi u vrtiću (iugr, sitna bila i još uvijek je )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •