Vidi rezultate ankete: da li živite venčano ili nevenčano sa vašim čovekom i ocem vašeg deteta/dece

Glasači
1148. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • venčana

2 0.17%
  • venčana samo u crkvi

0 0%
  • nevenčana

1 0.09%
  • rastavljena/ne živim zajedno sa muškarcem

0 0%
  • 1,145 99.74%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: trudnica u vanbračnoj zajednici

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi se isto nismo vjencali, M. nosi tatino prezime, nisam ni razmisljala o tome da nosi i moje, sad kad pogledam niti ne pašu skupa

u osnovnoj skoli smo u razredu imali decka sa 2 prezimena i ne sjecam se da su ga zezali zbog toga, zapravo mi to onda nije nista niti znacilo kao djetetu
    kad smo negdje kod dr. ili sl. obicno se predstavljam kao mama M. ... i uglavnom pitaju samo ime roditelja, ne i prezime (valjda misle da je isto )

ako se ikad udam 8) bit ce mi zao promjeniti svoje prezime jer je jedino u hrvatskoj

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Juče sam bila u SUP-u i morala bih kompletnu dokumentaciju da menjam da bih vratila svoje devojačko prezime ( a menjala sam je pre nekoliko meseci, jer mi je bio ukraden novčanik).

I to mi je sad veliki trošak, mnogo vremena, (na ličnu kartu se čeka po dva-tri meseca) i izgleda da prezime (čije je vlasnik i mbm) neću ni menjati. To znači da moje dete neće nositi i moje prezime i prezime tate, već samo njegovo.
    Malo mi je krivo zbog toga što neće biti oba, ali nije bed, jer će biti ime i prezime kratko i slažu se. Moje devojačko je jako dugačko, pa bi možda zvučalo malo nezgrapno. Eto, tako se ja sad tešim, ustvari

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nismo vjenčani, živimo zajedno, kćer nosi samo tatino prezime i sad mi je malo žao da joj nisam dala i svoje (mislila sam, jednostavnije će joj biti s dokumentima). Sad već polako kuži da uz ime imamo i prezime i par puta se rasplakala kad smo joj objašnjavali da ona i tata imaju jedno prezime, a mama drugo. Točnije, rasplakala se što ona i ja nemamo isto prezime, koje god to bilo.

ivarica (napisa):

zato sam mm rekla da cemo birati tko ce mu sto dati, jedan ime, drugi prezime, pa nek on bira prvi sto ce.
    Ovo moram zapamtiti za drugo dijete, Baš se pitam kaj će izabrati

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kad se sjetim kad se moja šogorica udavala!
    Koja svađa kod matičara zbog prezimena. :shock: Ona htjela samo svoje, on bio protiv. Već smo mislili da nema dogovora. Na kraju se jedva dogovorili pa nosi obadva prezimena!
    Nije mi jasno kako se ranije nisu dogovorili! :/

A mi. Zajedno 8 godina. Crkveno se vjenčali prije 5 godina. Uzela sam prezime od MM bez puno razmišljanja. Njegovo je kraće, a moje jako dugačko. Nikad se na dokumentima nisam mogla potpisati sa imenom i prezimenom. Nije stalo! Imamo dva kikača, još malo pa godinu dana! E sada zašto sam se udala. MM je razveden i mene su uvijek smatrali ljubavnicom, a njegovu bivšu ženom. E kad je to čuo potpuno je poludio!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj maksi prvotno napisa
    Kad se sjetim kad se moja šogorica udavala!
    Koja svađa kod matičara zbog prezimena. :shock: Ona htjela samo svoje, on bio protiv. Već smo mislili da nema dogovora. Na kraju se jedva dogovorili pa nosi obadva prezimena!
    Nije mi jasno kako se ranije nisu dogovorili! :/

A mi. Zajedno 8 godina. Crkveno se vjenčali prije 5 godina. Uzela sam prezime od MM bez puno razmišljanja. Njegovo je kraće, a moje jako dugačko. Nikad se na dokumentima nisam mogla potpisati sa imenom i prezimenom. Nije stalo! Imamo dva kikača, još malo pa godinu dana! E sada zašto sam se udala. MM je razveden i mene su uvijek smatrali ljubavnicom, a njegovu bivšu ženom. E kad je to čuo potpuno je poludio!
    Maksi, obe priče su ti super!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM i ja smo se vjenčali dva mjeseca prije nego se L rodio. Meni nije smetalo ni ovako, no on je inzistirao (a da ne spominjem roditelje s obje strane).
    Ja imam samo svoje prezime prvenstveno zato jer nisam htjela gubiti vrijeme na mijenjanje dokumenata u visokoj trudnoći. L ima tatino (ali ja sam mu dala ime)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mi smo nevjencani i tako ce i biti, a kad se vjencam najverovatnije cu ja zadrzati svoje prezime jer mi je tlaka mijenjati sve papire, posto su strani.....

ali dijete ce iamti muzevo prezime bez obzira bili mi vjencani ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

glasala, a zaboravila napisati.
    Nevjencana, zivimo zajedno 9 godina. Ne planiramo se vjencati.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi se nismo vjenčali a baš nekako ni ne planiram..ja, on bi, ali meni se neda.

Iva nosi njegovo prezime i meni to za sad ne pretstavlja neku tlaku jednimo mi je malo smješno kad ljudi automatizom napišu za mene njegovo prezime (recimo kad smo joj otvarali karton kod pedijatra) ali eto...

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo samo da dignem i svoju ruku u masi;
    mi se nismo vjenčali, Katarina nosi tatino prezime a ja svoje. Za sada nikakvih problema nije bilo.
    Neko smo vrijeme pričali o tome, ali sad već dugo ne pričamo. Ništa nam ne fali, ne osjećamo potrebu, to je kao neka potpuno zaboravljena tema.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dobro. . .

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo se vjencali i to u crkvi. Nosim njegovo prezime, a prvo sam razmisljala da si ostavim i svoje ali sam odustala samo zato jer su oba prezima jaaaako dugacka i to bi bilo prekomplicirano.
    Inace, meni se jako svidja to sto sad oboje nosimo isto prezime, zajedno s nasom curicom kad se rodi. Mozda sam malo tradicinalna u tom pogledu, ali upravo to zajednicko prezime, mislim da nam daje ili ukazuje na zajednistvo, odnosno obitelj (izmedju sveg ostalog, naravno).... Ja sam zadovoljna

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja priča: zajedno 13 godina, od toga 5 u braku. Vjenčani u restoranu , tj. matičar je izašao na teren. Nismo aktivni vjernici.
    Imam muževo prezime zato jer mi se puno više sviđalo uz moje ime. Odgovaraju odlično i nitko u našoj obitelji nema "cro" slova ni u imenu ni prezimenu, a ja to volim.
    Ja sam to birala prema estetici. Super je što možeš birati i meni je bilo jako zabavno promijeniti prezime. Sve dokumente sam promijenila već prvi ponedjeljak, čak i indeks na faksu. Nigdje više nije bilo traga prvom prezimenu jer više nije bilo moje.
    Mislim da nema smisla mijenjati prezime ako to nije nešto što baš želiš. Ja sam silno željela. Nisam pobornik tradicije i izraza "jer se tako radi" pa ja ništa ne radim "jer se tako radi". Ako bi se ikad rastali, zadržala bih ovo jer mi odgovara bolje.
    Što se tiče djece, opet, kako tko više voli i kako mu se sviđa. Osobno se slažem s tim da je lijepo kad obitelj ima isto prezime jer je to još jedna "formalna" stvar koja ju prikazuje kao obitelj.
    Radije bih nosila prezime muškarca kojeg sam ja odabrala nego onog kojeg je moja mama odabrala . Prvo prezime nisam mogla birati, niti roditelje, ali ovo jesam. Smatram mm i moju djecu SVOJOM obitelji. To je obitelj koju ja sama gradim i želim, pa mi je ona važnija. Tu se osjećam svojom, pa otud i prirodno i za prezime.
    Da mi se sviđalo više moje, nagovorila bih mm da uzme moje. Mi smo u svemu izjednačeni i mm čisti i sprema, ne gleda nogomet i evoluirao je na puno višoj razini od prosjeka
    A što se tiče formalnosti braka... i to mislim da je na izbor. Sad je moderno biti nevjenčan. Mi smo živjeli zajedno prije vjenčanja, napravili si malu proslavu (sami) i vjenčali se. Razlog iz kojeg sam to napravila je bio jedino taj što sam htjela početi obitelj, a i nositi vjenčanicu . Brzo nakon toga smo ostali trudni. Kako je kome ugodnije. No, ako netko misli da sam u lošijom poziciji jer imam pezime mm i i udana sam, ili da nisam emancipirana i samosvjesna mlada žena - nema pojma koliko se vara :D :D

Imam štosni natpis na vratima kojeg sam sama dizajnirala: "3x *******" (zvjezdice su prezime). Sad ću ga morati mijenjati jer će nas za 9 mjeseci biti četvero . 4x *******

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •