Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: otkuda dolaze zene sa malom djecom koje prose

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno otkuda dolaze zene sa malom djecom koje prose

Znam da je naziv ovog posta totalno glup, ali vec me duze vijeme to muci.

Inace sam u Zagrebu na Kvatricu i tamo svako malo vidim zene sa malom djecicom u kolicima koje prose.ima ih po par u ulici pa sam sigurna da je organizirano.

Danas sam i na Krku vidjela zenu sa novorodencetom u rukama.Beba je stara mozda mjesec dana.Zena ju nosi na rukama citav dan a curica spava.
    Totalno me to sokiralo.

Sto je to -trgovina zenama i djecom?

Sjetih se scenarija iz filma Milijunas.Prestrasno.

Otkuda zapravo dolaze te zene i cija su to sirota djeca?
    Zna li netko?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne znam i možda je bolje ne znati. Djecu si međusobno posuđuju - tako sam čula.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tih žena teško da mi je žao! Nije to trgovina njima...a one su odrasle i ako ih netko i prisiljava na to, uvijek mogu poduzeti nešta da si pomognu. Ali mi je strašno žao te djece....što po ljeti gore na suncu, po zimi se gpla i bosa smrzavaju. Tu već mislim da socijalne službe i država ne rade svoj posao! A toliko divnih ljudi čeka da usvoji jednog takvog malog anđela!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I meni se čini da se djeca međusobno razmjenjuju jer viđam nekoliko žena i djece u raznim kombinacijama oko Glavnog Kolodvora u Zg.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da ti odgovorim na pitanje iz uvoda....

dolaze iz onih velikih kučerina (vila) u prigradskim naseljima ispred kojih su uglavnom bemveji i merđocedesi ....

po 2-3 obitelji žive u jednoj takvoj kući i onda si među sobom "razmjenjuju" djecu ovisi koja od njih taj dan ide "na posao"...

i nisu jadne, nisu tužne, niti gladne i žedne, niti ih muževi tuku, samo dobro glume....
    a preko ljeta se samo presele na obalu gdje ih čeka isto takva "mala kućica na moru" ili zamjene "mjesto radnje" sa rodbinom u drugim gradovima....
    i svi sretni, zadovoljni i siti a nisu prstom mrdnuli....
    nemoj ih žalit... imaju više i od tebe i mene....
    godišnje odmore provode po turskoj, crnoj gori i sličnim jeftinim destinacijama gdje se mogu dičiti svojim bemvejima i kinđuriti hrpetinom zlatnih lančića i prstenova po sebi...
    sve "teškom mukom" zarađenim....

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jednom prilikom sam vidjela kako kod Doma zdravlja kod Martićeve jedna žena u novijem Mercedesu iskrcava još tri žene sa nekoliko djece i onda se ove rapoređuju po obližnjim ulicama i prose a ova valjda ide po novu turu ili doma.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bogo dragi, ovo nisam znala :shock:

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije meni zao zena, nego te sirote djecice koja trpe sve i svasta!

Nikada im nisam nista dali , niti budem, ali me muce djeca.

Nije humano tako ih maltretirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja im uvijek dajem jer si mislim da će prije maknuti djecu sa ceste ako nakupe novaca. Prije sam kupovala djeci slatkiše, ali sad mi se čini bolje dati novce. Jedino što ja radim blizu GK pa me to svakodneno davanje skupo košta :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja im uvijek dajem jer si mislim da će prije maknuti djecu sa ceste ako nakupe novaca. Prije sam kupovala djeci slatkiše, ali sad mi se čini bolje dati novce. Jedino što ja radim blizu GK pa me to svakodneno davanje skupo košta :/
    neće niš prije maknuti. naprotiv, ostat će duže kad skuže da tako mogu nešto zaraditi.

ja sam par puta dala, no kad sam skužila da me ISTA žena (samo s drugom pričom :shock: ) zaustavila u roku od 3 dana - više ne dam ni lipe.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prije sam znala dati nešto novca, ali od kad sam popušila jednu srcedrapateljnu priču i dala zadnje novce iz novčanika a kasnije vidjela žensku u mjenjačnici...nedam ništa! Neka nešto rade. Jedna je čak i zvonila na vrata mojoj susjedi da joj da nešto novca. Kad ju je susjeda pitala da joj pomogne isklofat tepihe "sirota" je rekla da ona nebi radila, samo bi novce. Ružno je to za reći, ali gade mi se patološki. Pogotovo kad vidim svu onu djecu s kojekakvim ozljedama...ma daj, ispadne da im svako drugo dijete ima nezgodu. Namjerno to rade da mogu bolje prosit. Sve bi ih pozatvarala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam jednom pala na foru i ispucala preko 400 kn za operaciju djeteta Dugo sam bila ljuta na sebe kad sam skužila i nisam htjela davati prosjacima. A onda sam shvatila da sam ja TAKVA i ne želim biti drukčija. Dajem od srca i više me boli kad ne dam nego da dam krivom. Zahvalna sam da mogu dati i da ne moram primati - to mi je dovoljno.
    Ne vjerujem da je nekome lagodno stajati na cesti ili sjediti na pločniku pognute glave.
    Nekad sam se ljutila na svoj odgoj i usađene obzire, ali mi se više ne da boriti s time, a bogme ne želim niti znati što je s tim ljudima.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uf oko britanca ih ima hrpa i kako smo mi često vani nerijetko se dogodi da vidim jednu ženu ujutro sa jednim djetetom, popodne sa drugim... :?

kad me traži "za mlijeko"..kažem- nemam ni ja, zato dojim..to je besplatno

ima jedan "tata" kojeg sam u istom danu vidjela da prosi prilikom čega je imao nekakav povez na nozi tipa longeta i bio je sa djetetom, a navečer gle čuda taj isti tip vozi bicikl i nema nikakvog poveza na nozi...nedugo za tim vidim ga uredno kako puši marlboro u obližnoj birtiji...

pa vi samo dajte...ja ne dam ni kune nikome...

a na rodi sam pročitala dobru foru za odgovor proscima- jednostavno im ponudiš da ti dođe npr. oprat prozore pa da ćeš joj to uredno platiti...da vidiš kako odmah nestane...

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj GrgurovaMama prvotno napisa
    jednostavno im ponudiš da ti dođe npr. oprat prozore pa da ćeš joj to uredno platiti...da vidiš kako odmah nestane...
    ja sam jednoj to rekla (u vlaškoj) pa je krenula zamnom vičući. mislila sam da će me istuć pa sam ušla u tramvaj koji je upravo stao na stanici.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Jednom prilikom sam vidjela kako kod Doma zdravlja kod Martićeve jedna žena u novijem Mercedesu iskrcava još tri žene sa nekoliko djece i onda se ove rapoređuju po obližnjim ulicama i prose a ova valjda ide po novu turu ili doma.
    a ja vidla isto frajera u novom hyundai monovolumenu (ne znam koji je bio, al ja ga sigurno nikad neću moć kupit) da kupi i iskrcava nekoliko žena po punktovima u centru zg. svi su imali najnovije mobitele. za pol sata prolazim pored obližnje crkve i vidim jednu od njih s bebom prosi (a beba imala oko pet skafandera, svaki dan drugi i to novi. znam jer svaki dan tamo prolazim. - bila je zima)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Preko puta mojih svekra i svekrve živi Romska obitelj. Cijela obitelj u sezoni (ljeti) radi u Italiji. Prvenstveno prose, ali to je ona strana koju priznaju. Pretpostavljam da tu ima još nečega, ali ne ulazim u to. Uglavnom- imaju 7 kuća po gradu koje mi znamo nabrojati, a najstariji/glava obitelji sam priznaje da ni sam ne zna koliko kuća zapravo ima. Dakle- unosan posao. Zašto onda ići na faks kad je ovo puno unosniji posao nego većina ostalih za koje ja znam.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je samo čudno što im male bebe stalno SPAVAJU, još nijednu nisam vidjela s budnom i plačućom bebom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ista je postava već dugo oko Iblerovog i Draškovićeve, svakodnevno ih viđam.
    Jedna definitivno doji, prekonekoliko puta sam je vidjela na klupici, tako da se nemojte dati nagovoriti na kupovinu nadomjestaka.
    Jednom sam je vidjela s nekom ženom kako joj u Kozmu na ćošku kupuje pampersice. Blagajnica je samo kasnije prokomentirala da je par puta dnevno unutra s drugom mušterijom.

Moje je mišljenje da im to dođe baš kao običan posao od 9-5 i da se može lijepo zaraditi. Još si mislim, bolje tako nego da je bez djeteta.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U Osijeku je prije nekoliko godina "radilo" nekoliko mladih žena s djecom oko Petra Pana. Već dulje ih se uopće ne vidi. I meni je žao te djece i pitam se s čime ih "drogiraju" da su tako mirna???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u srednju školu išla na Šalati. I svaki dan (dvije godine) sam išla Schlosservim stubama. Tamo je svaki svakicati dan stajala, cijele dvije godine, ista žena sa bebom identične veličine :shock: .
    I naravno žicala je stalno bebici za mlijeko.
    Prema tim koji žicaju na cesti moram reći da nisam baš blagonaklona. Mi (MM, klinci i ja) imamo običaj za Božić i Uskrs naći nekoga kome je stvarno pomoć potreb na i onda pomognemo sa konkretnim stvarima (robica, dj. hrana, igračke...), sve ovisi što ljudi trebaju.
    Na taj način sam sigurna da nisu neki fuliranti. Volim pomoći, i dobro se osjećam kad pomažem, a to i djecu učim, ali ne volim da netko od mene radi budalu.

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:shock:

jadna djeca

tu ništa ne može država - kod nas je legalno prositi? Netko se dtrga radeći cjelodnevno za mizernu plaću, a drugi prosi i još će tu djećicu istome naučiti

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ovaj pdf je informativnog karaktera a dalje od dosad napisanog necemo stici
    kljucam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •