Kako se vaši klinci ove dobi ponašaju kad ih opominjete na nešto, grdite jer su nešto napravili što nisu smjeli itd?
Vedran se uvijek ponaša kao da ne čuje to što mu pričamo, često pokušava fizički se udaljiti (recimo na drugi kraj sobe, u drugu sobu) kao da ga se to uopće ne tiče (dakle, ne pobjeći, što prije, nego jednostavno "nestati"), uzima neku igračku ili što je prije moguće promijeniti temu razgovora.
Vrlo slično je i kad se razgovara o nekim malo težim temama - recimo, netko je u kući bolestan pa onda ne želimo glasno slušati muziku da mu ne smetamo, treba nešto pomoći itd.
Rezultat toga je da nismo baš svjesni koliko on nas uopće čuje (mislim da nas ipak čuje, no želi da ta po njega obično ne toliko ugodna epizoda što kraće traje pa ju sam želi skratiti) i osjećamo se pomalo glupavo, kao da govrimo zraku. Kad ga pitam da li je razumio to što smo mu željeli reći, često ne kaže ništa ili promrlja u pola glasa "da" i ode.
SAmo još da napomenem da mi kod takvih razgovora obično ne vičemo, ne prijetimo, u pravilu i ne kažnjavamo - dakle, nije da bi se on sad trebao nečega bojati.
Eto, baš me zanima kak to izgleda kod vas!
(posljednja prigoda ovog tipa je bila kad sam mu prije svog odlaska na službeni put rekao da želim da pomogne mami kad bude trebalo i da isto tako želim da ne bude beskrajnih svađa između njega i Zrinke, a on je odmah krenuo sa pričom o nekom svom autiću kao da je to normalni nastavak moje priče.)