Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Jel' joj 5 il' 15?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Jel' joj 5 il' 15?

Moja cura odgovara i svadja se. Ako joj nesto ne pase onda vristi 'e nisi vise moja mama' ili 'nevolim te vise', 'ne pricaj samnom'. Jos kada je neki dan MM dreknula 'e pa ja cu radit' sta ja hocu!' :shock: MM popi$^%((.

:? Stvarno sam u soku...kako prikladno odreagirati?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prosli smo i mi, pa i vracamo se, ponekad, na fazu bezobrazluka i odgovaranja...
    Na takve ispade obicno kazemo da se sa roditeljima tako ne razgovara, da se i mi njoj obracamo sa punim postovanjem i da ima pravo da kaze ako joj nesto ne odgovara, ali na pristojan nacin. Sve to saopsteno mirnim glasom. To je obicno dovoljno da se spusti lopta...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja još nema ni pune 2,5 godine a već je u sličnoj fazi.
    kažem ja njoj neki dan da nešto ne smije a ona meni da ide živeti kod bake :shock: :shock: :shock:
    nikad joj nitko nije rekao nešto takvo, niti joj prijetio da će ju ostaviti ili da se neće vratiti, ili već nešto takvo, uopće mi ne pada na pamet od kud joj to.
    inačr kad joj se kaže da nešto ne smije, naravno uz obrazloženje zašto, kaže da je ljuta ili tužna, ali ovo :shock:

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Doživimo svi pre ili kasnije, važno je samo što pravilnije odreagovati ( a nije baš fino čuti svoje najvoljenije kako ti cvrkuće da želi drugu mamu )

Ja sam odavno uvela na svako ''Ne volim te'' odgovor ''Ja tebe volim najviše na svetu'', na svako ''Neću da te slušam'' odgovor ''Ja bih volela da me ipak poslušaš'' itd...

Inače, držalo ih je jedno vreme a onda su popustili kad su videli da se ne tangiram previše zbog njihovih izjava. Jedna moja prijateljica plače svaki put kad joj malac kaže da je ne voli, sva je u fazonu ''Jadna ti sam ja a cela mu se na tanjir serviram'' - da promeni stav ne dolazi u obzir, samo šmklja bez potrebe kao da jedan trogodišnjak uvek zna šta lupeta i kao da ne menja mišljenje na svaka 2 min ili na pitanje ''Ko želi čokoladu?''

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i mi smo u toj fazi,riješavamo tako da joj kažemo da se upritoji jel dok je takva nemamo kaj razgovarat,pitamo je jel neko od nas prema njoj bezobrazan i slične izjave.ja am rekl da je A u pubertetu bez menstuacije. isprva me jako to pogađalo al od kad sam skužila da je to još samo jedna faza (od masu njih koje nas čekaju a i da će svaka slijedeća biti teža) lakše mi se nositi s tim nekim mirni nastupom.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a joj, i mi smo u toj fazi

6 joj je godina i u zadnje vrime je grozna, na svaku rijec odgovara, inati se, bezobrazna je... ma grozna!!

pokusam s njom razgovarati namirne a ako ne ide posaljem je u sobu dok se ne smiri

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

'e nisi vise moja mama' ili 'nevolim te vise', 'ne pricaj samnom'
    preselit ću se kod a. - njena mama je bolja, nisam ti više kćer, .......

mene takve rečenice ali baš ni malo ne diraju, znam da ih govori zato što je ljuta/ bijesna/ nemoćna i što je to jedan od načina da iskaže svoje emocije

pokušavam proraditi samu ljutnju, ili, ako ne ide jer je previse uzrujana, pustim ju da se izventilira pa poslije pričamo (ili ne pričamo, ponekad ni to nije potrebno)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja hoću radit što ja hoću! Puno puta se to čulo, jednom sam joj rekla: lijepo izađi van iz moje kuće pa tamo radi šta hoćeš. MM je odvalio i pitao me jel nisam malo rano počela, maloj je ispod 4g.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mama x1 prvotno napisa
    Ja hoću radit što ja hoću! Puno puta se to čulo, jednom sam joj rekla: lijepo izađi van iz moje kuće pa tamo radi šta hoćeš.
    i ja sam to probala i upalilo i još pali al to upotrebljavam samo u totalno kriznoj situaciji kad viš niš ne pali,pa onda ona meni prosti mamice,neću više, nebi ja bez tebe i sl,bar se zamisli u tom trenutku i primiri se na par dana. i meni je to sad al me tjera na razmišljanje i ,jer ima samo 4g,kaj ak joj slučajno velim kad bu imala 15 pa bu stvarno otvorila vrata,pa sad pokušava to ne izgovarat

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a moja ima 7 mjeseci i kad dopuže do zavjese i ja kažem NEEEE ona me pogleda i vrišti na mene :? ...nema šanse da u toj dobi zna kaj je NE, ali valjda kuži intonaciju ...to će u budučnosti biti jedan tvrdoglavi BIK!

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    Citiraj mama x1 prvotno napisa
    Ja hoću radit što ja hoću! Puno puta se to čulo, jednom sam joj rekla: lijepo izađi van iz moje kuće pa tamo radi šta hoćeš.
    i ja sam to probala i upalilo i još pali al to upotrebljavam samo u totalno kriznoj situaciji kad viš niš ne pali,pa onda ona meni prosti mamice,neću više, nebi ja bez tebe i sl,bar se zamisli u tom trenutku i primiri se na par dana. i meni je to sad al me tjera na razmišljanje i ,jer ima samo 4g,kaj ak joj slučajno velim kad bu imala 15 pa bu stvarno otvorila vrata,pa sad pokušava to ne izgovarat
    Hmm i ja nekad posežem za tom metodom i upali!
    Lijepo mu kažem što hladnije: Ajde ti uzmi svoje stvari i van nađi sebi mamu koju ćeš zezati!
    Uplaši se i odmah zaviče u stilu: Ali ti si moja mama i ja tebe hoću/volim!!!

Sad je ok ali do kad se na taj način može manipulirati s njima?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •