Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Tjedni jelovnik za 7-mo mjesecnu bebu

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Tjedni jelovnik za 7-mo mjesecnu bebu

Od cega se sastoji vas tjedni jelovnik za bebace ?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je sa sedam mjeseci bio ovakav jelovnik:
    cijeli dan dojenje
    jednom dnevno (oko podneva) voćna kašica (i to čisto čisticato voće, bez ikakvih pahuljica, žitarica, jogurta i sličnog).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš izgleda ovako:
    ujutro oko 7h mlijeko+keks+pola banane
    oko 11h voće smiksano (samo bez ičega, npr.kruška i jabuka, trešnje i jabuka i sl.)
    oko 12.30 juhica ili povrće kuhano ili sve zajedno(većinom sve zajedno)
    oko 17 h bembo opet traži jesti i tad dobije mlijeko+riža
    onda opet po noći jednom mlijeko+pahuljice ili ponovo riža ili sl. (obično traži oko 1,2 ili 3 ujutro)
    eto, tako se mi hranimo. izgleda da je to ok jer smo jučer od pedijatrice prvi put dobili pohvale što se tiče težine (do sad je uvijek bio deblji za 1 kg).

lidac2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas je sa sedam mjeseci bio ovakav jelovnik:
    cijeli dan dojenje
    jednom dnevno (oko podneva) voćna kašica (i to čisto čisticato voće, bez ikakvih pahuljica, žitarica, jogurta i sličnog).
    tako je i kod nas,s tim da nekad ni nema kasice-ovisno kako mi je malena raspolozena

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi negdje oko podne pojedemo žitarice sa povrćem,oko pet je voće na jelovniku a ostalo je sisanje-nekad više,nekad manje.Po noći sisa 2-3 puta.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Fran je sad 8 mjeseci a prije mjesec dana jelovnik dohrane nam je izgledao ovako:
    kasica od voca oko 9, pa nakon kasice cicanje, pa onda opet cickanje na zahtjev kad se mladi gospon sjeti, a popodne oko 3 h opet malo kasice, povrce ili neke zitarice, nakon toga cica... nocu 2 cicanja obavezno
    Sad mu dajem kasice tri puta dnevno, oko 9 voce, oko 3 popodne ja skuham eko povrce ili, ako ne stignem, otvorim neku mesnu staklenku od cika (kršitelj koda)a i ponovno oko 7 navecer - mlijecnu kasicu od (kršitelj koda)a. poslije svakog obroka jos cica, a i izmedju obroka kad zatrazi, a nocu sad cicamo jednom pa smo do 6 ujutro dok tati ne zvoni sat mirni... a onda cica za dobro jutro

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Teško je uspoređivati jer ja ne dojim :/ - Lea ujutro kad se probudi jede mlijeko sa pahuljicama, oko podne jede ručak od mesa povrća i žitarica, oko dva mali voćni međuobrok (npr. pola banane + malo trešanja ili jedna breskva sa malo keksa ili danas sa zobenim pahuljicama), onda u pet pojede jogurt, navečer prije spavanja mlijeko i još u ponoć mlijeko. Ja nikad ne znam da li je to dovoljno, premalo ili previše hrane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Teško je uspoređivati jer ja ne dojim :/ - Lea ujutro kad se probudi jede mlijeko sa pahuljicama, oko podne jede ručak od mesa povrća i žitarica, oko dva mali voćni međuobrok (npr. pola banane + malo trešanja ili jedna breskva sa malo keksa ili danas sa zobenim pahuljicama), onda u pet pojede jogurt, navečer prije spavanja mlijeko i još u ponoć mlijeko. Ja nikad ne znam da li je to dovoljno, premalo ili previše hrane.
    ma ja mislim da svako dijete zna koliko mu je dovoljno. ništa ti ne brini za to. inače, meni bembo u odnosu na tvoju bebicu jako puno jede, ali ja opet nisam zabrinuta. ma znaju oni sve samo mi mislimo da ne znaju.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je sa sedam mjeseci bilo cijeli dan dojenje
    , a jednom dnevno (oko podneva) voćna kašica, a nekad i skuhano povrce.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

kod nas je sa nepunih 8mj (citaj za 3 dana) jutro cica oko 7-pol8, kasica od voca (nekad cista nekad sa zitaricama) oko pol10, oko 11 cica, oko 13h nesto od povrca-kasica najcesce mjesanog povrca i to nesto+mrva , oko pol3 cica oko 5 cica oko 7 ponekad kasica ona kupovna mlijecna/vecernja i cica do jutra
    jos uvijek cica po noci 2-3-4 puta
    prije mjesec dana se razlikovalo u tome sto je jutarnja kasica bila kolicinski manja i vecernje nije bilo nikad

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se drzali pravila da je spremna za jos jedan obrok tek kad je onaj kojeg sam joj davala pojela u (skoro) u potpunosti

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Otovrila sam ovu temu jer sam se bila previse zbunila i nisam znala da li postupam ispravno.
    Mi inace ujutro sisamo, u podne povrcei jogurt, u 16h voce i kasnije cica.
    Sa obzirom da sam mu skinula 2 dojenja jer ga vec po malo zelim odvikavati od dnevnog dojenja pa me zanima da li u jutro npr. oko 09h da mu dam malo voca ?
    Kad ce biti sa tetom cuvalicom, mislim da ce trebati jesti ujutro nesto jer momentalno sada nam je zadnji jutarnji podoj oko 09h u jutro a kad budem radila onda ce imati zadnji jutarnji oko 07h.
    Da li ce se onda morati za jutarnji davati adaptirano ili ?
    Da, jos ovo... Moj Luka samo jednom tjedno jede pilece meso i nisam mu jos pocela davati crveno meso ni ribu.
    Vidim da ima mama sto jos i ne misle na meso a tablica kaze drugacije. Da li bi mu mozda sada uvela 2 puta sedmicno meso: piletinu i janjetinu?
    Uff... ja i moja pitanja :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bembo jede 2-3 puta tjedno meso i to isključivo pileće. uskoro namjeravam uvesti i teleću koljenicu.

draga, janjetinu :?

bube

Početno

Mia (8 mj) još uvijek doji prije i nakon spavanja - spava cijelu noć i 2 sata izjutra i 2 sata popodne, ponekad u budnim fazama pojede voćnu kašicu kupovnu ili made by mama ili ako obitelj jede neki lagani - lešo - ručak onda i ona dobije malo izmiksano. Inače zbog velikih vrućina puno pije vode ili čaja, a zato i puno mokri.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •