Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Nauči me slova

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Nauči me slova

Izgovorila je to, a ima samo dvije godine. Gotovo sva slova prepoznaje, u smislu M kao Mama, B kao Baka...

Ima ploču na koju slaže magnetna slova i tako ih je popamtila.

Baka joj je na tu zamolbu rekla: Još si mala.
    Meni to nije odgovor, dajem joj odgovor na sve što pita i ne procjenjujem na taj način je li mala ili nije u smislu treba li joj odgovoriti.
    Broji do 10, ali smisleno. (broji stepenice, prstiće na nogama, olovke u čaši, domine...)

Što dalje?

Trebam savjet roditelja darovite djece.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

dalje ono kaj traži.imaš temu darovite djece pa prolistaj

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam nikad razmišljala o Eni kao darovitoj...isto sa dvije godine desetak slova,brojanje do deset na hrvatskom uz naše učenje i na njemačkom uz Doru na Nicku. Puno joj dam prčkati po tastaturi u Wordu,zabavno joj je i stalno me za znakove koje nezna propitkuje ´to je to?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    imaš temu darovite djece pa prolistaj
    tako ćeš lakše skužit,pa javi

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Iako K. je mala da bi radila testove dr. L. koja se bavi darovitom djecom je potvrdila svoje indicije i ne samo ona.

Dakle, cilj otvaranja ove teme nije bio je li darovita, nego što u situaciji kad postavi pitanje primjereno starijoj dobi i kad traži više.
    Okružena je knjigama, jer MM i ja puuuno čitamo, tjedno kupujemo knjige itd. i neminovno je bilo da će pitati tko je ovo na Enciklopediji umjetnosti npr.
    Neki dan dodaje tu istu enciklopediju prijateljici i veli "Zvoli Monu Lisu"

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

znam kako ti je i baš se na temi napredna djeca i kako se nositi s tim nalazi dosta primjera i savijeta koji su meni pomogli

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Dakle, cilj otvaranja ove teme nije bio je li darovita, nego što u situaciji kad postavi pitanje primjereno starijoj dobi i kad traži više.
    Pa jednostavno - odgovori joj na pitanje, bez obzira kojoj dobi bilo primjereno. Ona će sama znati kad joj je dosta i dat će ti to do znanja, pa nema straha od pretjerivanja.
    Po mojem kratkom iskustvu, odgovarati na intelektualne izazove djeteta je prava uživancija (bar za mene i MM-a), za razliku od emocionalno-socijalnih izazova koji su tek započeli, a pravi problemi su tek pred nama :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Postoji čitava tema o tome.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •