Ma ja nemam nikakve veze sa Hrvatskom, Zagrebom, Dalmacijom, Božićem al' me rasplakaste![]()
Ma ja nemam nikakve veze sa Hrvatskom, Zagrebom, Dalmacijom, Božićem al' me rasplakaste![]()
znam da ti to nije bila namjera, ali ti menetriplemama prvotno napisa
![]()
mama courage prvotno napisa
![]()
a kako im je bed kad shvate da su se duboko prevarili jer te po govoru ne mogu nigdje smjestiti pa te drže za svoje...
-------
ja - iz Ri, faks u Zg, pa posao u Ri, pa sad opet u Zg...
mm - iz Vt, pa škola i posao u Ri, pa sad u Zg...
mališa rođen u Zg, obožava ići u Ri baki i didu
rijeka je moj grad, a u zagrebu mi je dom. barem za sada...
nisam nikad patila od povratka u rođeni grad. išla sam uvijek, i uvijek ću, za poslom. ne pere me nostalgija, iako, kad prođem tuhobić, zrak jače udišem...
Ma dok sa čitala našla sam se u svemu po malo i et'aleksandra70vanja prvotno napisa
![]()
Šta'š kad' sam osjetljiva![]()
Magriz - i MM iz Virovitice (iako odrastao u ZG) a ja iz Crikvenice, u Ri provela pola skolovanja![]()
Sutra bi se u Split vratila, bio Božić ili ne![]()
zreku.tamo gdje je srce tu je dom uopće ne smatram točnom
lako moguće da smo se viđale u autobusu, onom ujutro u 6.30, popodne u 12.30, iz NVBubica prvotno napisa
u 6.30 iz Novog, u 15. do 7 iz Crikvenice 8)
sad se sjetim onog filinga kada se ujutro probudim i prvo sto pomislim je - jedva cekam uci u bus i spavati do Rijeke![]()
Ja putovala svaki dan od 86.-95. g.
nije stvar u krajoliku, draga moja, nego u ljudima. Buka, veselje, puno ljudi, smijeh.Uvijek neke priče da umreš od smijeha, šale, briškula i sl. Plavo nebo ili stupnjevi celzijusa nemaju sa tim osjećajem nikakve veze. Uostalom, svi ti mirisi - previše Sartre ako mene pitaš.Dada prvotno napisa
cure moje ja sam božić provela tamo gdje sam htjela![]()
kod mojih smo došli u 21.30 i ja u 22h spičila na polnoćku i uživala, par puta mi je došlo na misi da zaplačem od sreće, srce mi je tako bilo ispunjeno![]()
hvala mm-u koji je nakon štaje cijeli dan proveo na poslu i imalo gužvu sjeo s nama u auto i još vozio 530km![]()
![]()
hvala vama cure šta ste mi ublažile trenutke čekanja i neizvjesnosti![]()
a ja se sjetim filinga kad dođemo navečer u 20.15 u Crikvenicu, vi svi izađete, a šole ode u britiju do 20.30Bubica prvotno napisa
![]()
e kako mi je bilo dugo tih 15 minuta dok ne bi krenuli dalje, a ja umorna, gladna, jedva čekam doć doma
ja sam putovala 85-89
onda mi je dozvizdilo i fax sam stanovala u Rijeci
to mi je bio prekrasni dio života, i ne znam gdje mi je bila pamet da nisam i srednju stanovala u Ri
mali karlo i elin baš mi je drago zbog vas da ste provele Božić onako kak ste željele![]()
tek sam sad ovo vidjela i skoro se rasplakala...
ja dobro zna gdje mi je dom. tamo gdje su moja djeca, gdje je svaki kutak dotakla moja ruka i gdje na svakom koraku soava jedna uspomena...
kad smo se ljetos trebali selit , tjedan dana ja sam samo plakala, a mogla sam si dat oduška jer sam uglavnom bila sama u stanu i sa svakom stvari koju sam stavila u kutiju osjećala sam se kao da mi s čitavo srce raspada u tisuće komadića... jer ostavila sam iza sebe kvart u kojem sam odrasla, prvi se put zaljubila, rodila svoju djecu, ceste na kojima su načinili prve korake, gdje je Tin naučio voziti bicikl, park u kojem su se igrali, skrivene zakutke po kojima smo izvodili zakutke i ljude koje volim... dok smo se odvozili u novi stan, plakala sam kao kišn godina, a moji dječaci su me tješili...
i makar ja u taj kvart dođem svaki dan, nije više to to. ne miriši jednako, ceste nisu više tako poznate, a ljudi žive dalje kao da ništa nije bilo... jedino ja više ne znam kuda pripadam... u Voltinom je sve za mene završilo, a u Podsusedu nije još ni počelo....
a iz slavonije sam otišla prije 17 godina i svaki put kad dođe ostajem sve kraće, a boli me jače...
ja je donekle smtarma točnom, ali šta kad ti je srce na dva mista, kad je onako po polavepar prvotno napisa
![]()
ja sam iz St-a, mm iz Ljubuškog. udajom sam preselila u Lj. i sve je bilo super u početku, ona luda zaljubljenost, nova sredina, sve novo....a onda je prošlo vrime i meni je srce sve više krvarilo jer nema mora, nema veeeelikog grada, nema moga govora i "moga" svita.
i kad god bi dolazili blizu st-a meni su ona njegova svitla bila najlipša na svitu, smrad rive najlipši parfem ovog svita, varoške ulice mog djetinjstva na kojima pasi ostavljaju tragove najčistije i najdraže kalete ovog svita.![]()
sunce je u splitu uvik jače i lipše grijalo nego u lj., ptice u splitu lipše pivaju, bura je zdravija u st nego u lj., ma sve je nekako svjetlije, veselije i lipše tamo di si rođen. makar meni.
i držim da je točnija ona: di ko niko tu i poniko (makar u mom slučaju). svaki odlazak iz st-a put lj. kidao mi je komadić srca i ostavljao sve veću tugu i prazninu koja se onda naravno odražavala i na svakodnevni život. i tad sam odlučila: vrime je vratit se doma.![]()
ma koliko ja volila svog mm-a u mom srcu ljubav prema njemu nikad nije uspila popunit tugu i čežnju za rodnim gradom.
i vratila sam se doma![]()
sad smo u st-u, mala i ja, mm je vikendaš![]()
nije vezan poslom za lj., pa moj penzić može bez problema šetat na relaciji lj-st-lj.
ovako je meni vuk sit, a sve ovce na broju, točnije srce tamo di triba bit![]()
ja sam iz Splita MM iz Zagreba, mogu čak reći da sam samo zbog njega ostala u Zagrebu. svoj dom još nemamo, a beba je za sada u buši tako da neke stvari ne mogu potpisat, kako će bit kad dođe beba i kad kuća bude gotova ne znam, ali znam da mi jakoooo fali Split. u jednom periodu mi je bilo grozno jer mi se seka vratila u Split, pa nakon toga sve prije i osjećala sam se jako usamljeno, a najgore mi je bilo kad sam bila u bolnici i kad mi niko osim MM-a nije došao u posjete. tad sam shavtila da u Zg imam samo njega. danas su tu neki drugi prijatelji (neki zahvaljujući ovom forumu). kad idemo u St srce jače kuca, kad odlazimo plaće. njemu riva smrdi, a meni miriše
. ja ne volim snijeg (mrzim ga
), on ga voli, ali imam sreću što voli more (pogotovo Split i Vis) gotovo kao i ja
, mislim da bi umrla da mi MM ne voli more (a poznam takve), miris borova, tamarisa, soli...