Citiraj vepar prvotno napisa
zreku.tamo gdje je srce tu je dom uopće ne smatram točnom
ja je donekle smtarma točnom, ali šta kad ti je srce na dva mista, kad je onako po pola
ja sam iz St-a, mm iz Ljubuškog. udajom sam preselila u Lj. i sve je bilo super u početku, ona luda zaljubljenost, nova sredina, sve novo....a onda je prošlo vrime i meni je srce sve više krvarilo jer nema mora, nema veeeelikog grada, nema moga govora i "moga" svita.
i kad god bi dolazili blizu st-a meni su ona njegova svitla bila najlipša na svitu, smrad rive najlipši parfem ovog svita, varoške ulice mog djetinjstva na kojima pasi ostavljaju tragove najčistije i najdraže kalete ovog svita.
sunce je u splitu uvik jače i lipše grijalo nego u lj., ptice u splitu lipše pivaju, bura je zdravija u st nego u lj., ma sve je nekako svjetlije, veselije i lipše tamo di si rođen. makar meni.
i držim da je točnija ona: di ko niko tu i poniko (makar u mom slučaju). svaki odlazak iz st-a put lj. kidao mi je komadić srca i ostavljao sve veću tugu i prazninu koja se onda naravno odražavala i na svakodnevni život. i tad sam odlučila: vrime je vratit se doma.
ma koliko ja volila svog mm-a u mom srcu ljubav prema njemu nikad nije uspila popunit tugu i čežnju za rodnim gradom.
i vratila sam se doma
sad smo u st-u, mala i ja, mm je vikendaš
nije vezan poslom za lj., pa moj penzić može bez problema šetat na relaciji lj-st-lj.
ovako je meni vuk sit, a sve ovce na broju, točnije srce tamo di triba bit