mama x1 prvotno napisa
Moja cura ima skoro 4g. Već se mi dugo borimo s prhranom. Već sam i pisala o tome, ali meni to sve polako, ali sigurno izmiče kontroli. prvo je izbacivala namirnice, pa malo hoće jesti, pa malo neće jesti, pa bi danas jedno, sutra to ne bi, pa bi jela samo eurokrem... Zatim se moralo paziti na postupanje s njom, npr. ako se naljuti na nas neće jesti. Onda smo imali dva dana kada smo mi inzistirali da jede ono što je za objed ( dakle nema nikakvih alternativa, tipa ako nećeš to hoćeš ovo) kada nije pojela ništa, znači baš ništa. Na kraju drugog dana pojela je suh kruh i to jedno 5 šnita. Trenutno je otkrila nov naćin da nas još dodatno izludi: otvori mi jogurt, ja otvorim, ona ja to neću jesti, ja zašto, ona zato. Pet minuta poslije, ja bih šimu (ribice) mi otvorimo, ona ja to neću. Danas za ručkom neću juhu, daj da macam po tanjuru saftić, mi joj sve priredimo, ona, ja to neću, idem kod bake jesti; MM ju obuće ona pogleda, ja ti neću ići kod bake... I to sve dok mi pokušavamo normalno jesti.
Ja pretpostavljam da je našla slabu točku na koju nas može izluditi i ucjeniti, ali zašto? U gradu i po trgovinama je isto postala nemoguća, sve bi htjela, pa bio to prašak za pecivo ili igačka, kod kuće, ajmo se igrati, a zatim viče na nas, zanovjeta...
Slatkiše smo ukinuli, sok isto, pa sad baš ni ne pije. Mlijeka smo bacili litre jer hoće kakao pa ga ne popije. Plače ona, plačem ja. Pedijatra smo pitali, a on veli da mi nismo iscrpili sve metode, ali koje to nije rekao. Dajem joj multivitaminol. Šta, šta da radim? Kako da ju dobijem na bar malo suradnje? Napola sam luda. Puno ljudi kaže: pusti ju, ali i onda pili, baš kao da traži da se viče, svađa. Pomozite!!!