mama x1 prvotno napisa
Evo, nisam se dugo javila, nisam više imala snage. Kod nas je mrvicu bolje. Bila je na vađenju krvi i nalaz je Ok. Doktor ju je probao preplašiti da će joj gurnuti cjev kroz nos i tako ju nahraniti, no to je rezultiralo samo plačem ako bi joj rekli da će ići doktoru na hranjenje. Vidio se strah, ali da bi ju to prisililo na jedan zalogaj, ne. Ja sam stvarno već bila iscrpljena i onda sam rekla dosta. Pustila sam ju. Sjedila je s nama za stolom i gledala, po 100 puta bi rekla ja vam to neću jesti. Tražila je čokoladu i jela ju par dana, a onda sam opet napravila rez i rekla ako nisi ručala, nema slatkiša. Ta dva - tri dana sam ju pustila da bar malo kalorija dobije, ali je to vidno iskorištavala. Potpuno smo počeli ignorirati njeno nejelo. Stavila bih na stol hoćeš-nećeš. Ono što sam primjetila je da i ona promatra nas. Ako bi mi obratili pozornost i primjetili da ona jede prestala bi isti sekund. Pa se onda počela hvaliti: vidi pojela sam, mi bi rekli super. Ako bi jela dobila bi slatkiš kao desert, ako nebi ne damo joj.
Mali pomak se vidi. Juče je čak probala lazanje. Jede većinom juhu i rezance, ali sinoć je pojela pužiće s tunom (uključujući i tunu). Koliko dugo će taj napredak trajati ja doista ne znam. Znam da nas okolina doista ne razumije. Ili mi je rečeno da maltretiram dijete ili da smo joj previše dozvolili. Ukratko sve je to samo naša greška. Na kraju smo odustali od rasprave s okolinom. Evo jutros smo nakon praznika opet same za doručkom, mlijeko je popila ostalo ostavila. U igraonici je pojela krafnice. Kako je bilo ja sam zadovoljna, iako ću živjeti godinu-dvije manje.
Inače sirupi nam nisu pomogli za poboljšanje apetita.