Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Porodiljna naknada i rad na pola radnog vremena!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Porodiljna naknada i rad na pola radnog vremena!

Zanima me imam li pravo na 100% plaće na porodiljnom dopustu ako sam zaposlena na pola radnog vremena ili ću i tu biti zakinuta?
    Naime, bila sam 3 mjeseca na komplikacijama i zbog toga što sam zaposlena na pola radnog vremena teta na HZZO mi je rekla da imam pravo na pola maximalne naknade neovisno o tome koliko radnih dana u mjesecu ima tako da sam svaki mjesec dobivala naknadu od 2100,00 kn umjesto da mi se računalo satnica puta broj radnih dana. Hoće li me to zakačiti i na porodiljskom? Molim vas, da mi odgovorite ako je netko u sličnoj situaciji.
    Hvala i ugodni blagdani svima!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodiljna naknada u svom najvećem iznosu postavljena je uz uvjet rada na puno radno vrijeme.

Tebi će biti izračunata na pola radnog vremna, jer su i tvoja primanja bila iskazana na pola radnog vremena.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Rodiljna naknada u svom najvećem iznosu postavljena je uz uvjet rada na puno radno vrijeme.

Tebi će biti izračunata na pola radnog vremna, jer su i tvoja primanja bila iskazana na pola radnog vremena.
    da li to znači da kad bi mi plaća na pola radnog vremena bila npr. 5000kn ja bih dobivala samo pola naknade 4660/2=2330kn???

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    da li to znači da kad bi mi plaća na pola radnog vremena bila npr. 5000kn ja bih dobivala samo pola naknade 4660/2=2330kn???
    malo sam se sprtljala. max je koliko 4250??? znači pola od toga...bez obzira kolika su mi primanja?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam se sprtljala. max je koliko 4250??? znači pola od toga...bez obzira kolika su mi primanja?!
    da. nazalost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    da. nazalost.
    točno. jer i ovih maksimalnih 4250 kn je izračunato na puno radno vrijeme.

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš ste me zaintrigirale s ovom temom. Ja isto tako radim, u jednoj školi na neodređeno, a u drugoj su ugovori uvijek na određeno. (kao nestručnjak ne mogu dobiti za stalno, iako se na natječaj javljam samo ja.)
    Već sam skoro doživjela ovakvu situaciju. Naime, bila sam na komplikacijama i naknada je bila u visini plaće. Bebu sam nažalost izgubila i vratila sam se na posao prije isteka ugovora. (Koji mi je poslije opet produžen.) Znam da naknada ostaje ista do kraja komplikacija, bez obzira na istek ugovora. U našem područnom uredu HZZO-a sam objasnila svoju situaciju i pitala što će biti s mojom naknadom na rodiljnom dopustu, da li se računa novi prosjek, s obzirom da ću ostati na pola radnog vremena. Na to mi nisu znali odgovoriti i rekli da se javim ako dobijem manje novaca, da će onda vidjeti. Mislim, odgovor je stvarno... .
    Poliona, nisam ti baš od pomoći, jer nisam stigla do porodiljnog. Ali vidim da smo u istom sosu, i da me to čeka i u sljedećoj trudnoći, ako budem morala na komplikacije. Pa hajde sjeti se javiti ovdje na forumu kakva je naknada kad budeš na porodiljnom. Je li ista kao na komplikacijama ili manja zbog otkaza ugovora.
    Puntica, je li tvoja prijateljica dobivala taj prosjek i na porodiljnom ili samo na komplikacijama? Odnosno, zanima me da li se računa samo jedan prosjek na početku komplikacija koji vrijedi i za porodiljni, ili se računaju svaki posebno?

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Možete slobodno zanemariti prethodni post. Napisala sam ga na krivom topicu. Trebao je biti na "Otkaz za vrijeme komplikacija" Nešto me zeza internet pa sam ga onda "pejstala" na krivom mjestu. Žao mi je.

mbjelok7

Početno

bok cure , ja sam nova na ovom forumu, al imama veelik problem i stvarno mi triba pomoc-HITNO,naime ja sam prijavljena na pola radnog vremena i 01.11.2008 sam otvorila komplikacije .tada mi je teta na hzzo rekla da se probam prijavit jos negdi na jos 4 sata sto sam ja i uspila al tek od 01.12. i da od 22.12. ponovo otvorim komplikacije.jel ja sad moram od prve firme opet trazit ER-1 iako mi nista nije isplaceno za 12 mjesec??! :? [/img]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ER-1 obrazac ulaze isplaćene plaće u prethodnom mjesecu. Kod tebe to neće biti slučaj.

No, kako si nova na ovom forumu moram te upozoriti da su najstrože zabranjene ove "kalkulacije" sa eventualnim bolovanjem. Inače se takvi postovi brišu, no tebi samo ostavljam upozorenje.

Također, moja preporuka je da ne ugrožavaš svoje i djetetovo zdravlje zbog novca.

mbjelok7

Početno

:/ sorry nisam znala za to pravilo, al puno hvala na odgovoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •