Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Otkaz za vrijeme komplikacija- a naknada?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Otkaz za vrijeme komplikacija- a naknada?

Bok!
    Radim u dvije škole, predajem fiziku. U jednoj školi su u natječaju tražili prof. fizike i matematike, ali nije se nitko javio pa su me primili i predavala sam 8 sati fizike tjedno, a u drugoj školi sam imala još do pune satnice . E, sad u toj školi u kojoj su tražili prof. mat i fizike, moraju izdati natječaj jer radno mjesto glasi prof. mat i fiz a ja sam prof. fizike i kemije. Tako da su me obavijestili da radim do 31.1.2009. U ugovoru koji sam potpisala je glasilo da radim najdulje do kraja šk godine. Oni moraju izdati natječaj, a ja se ne mogu javiti jer sam na komplikacijama.

Zanima me, ako dobijem otkaz(što će po svoj prilici biti), znači, ostaje mi samo radni odnos u onoj drugoj školi još 12 sati nastave tjedno, hoće li mi to utjecati na naknadu za vrijeme komplikacija i za vrijeme porodiljnog dopusta? Trebam roditi 11.3.2009., a 45 dana prije poroda počinje teći 26.1.2009. Na komplikacijama sam od 3.11.2008.
    Eto, ako netko zna, molim vas za pomoć.

Hvala!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znam, prijateljica je imala baš istu situaciju

Otkaz, odnosno prestanak ugovora nema veze s porodiljnom naknadom. računa ti se prosjek plače prije bolovanja i toliko dobivaš.

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš ste me zaintrigirale s ovom temom. Ja isto tako radim, u jednoj školi na neodređeno, a u drugoj su ugovori uvijek na određeno. (kao nestručnjak ne mogu dobiti za stalno, iako se na natječaj javljam samo ja.)
    Već sam skoro doživjela ovakvu situaciju. Naime, bila sam na komplikacijama i naknada je bila u visini plaće. Bebu sam nažalost izgubila i vratila sam se na posao prije isteka ugovora. (Koji mi je poslije opet produžen.) Znam da naknada ostaje ista do kraja komplikacija, bez obzira na istek ugovora. U našem područnom uredu HZZO-a sam objasnila svoju situaciju i pitala što će biti s mojom naknadom na rodiljnom dopustu, da li se računa novi prosjek, s obzirom da ću ostati na pola radnog vremena. Na to mi nisu znali odgovoriti i rekli da se javim ako dobijem manje novaca, da će onda vidjeti. Mislim, odgovor je stvarno... .
    Poliona, nisam ti baš od pomoći, jer nisam stigla do porodiljnog. Ali vidim da smo u istom sosu, i da me to čeka i u sljedećoj trudnoći, ako budem morala na komplikacija. Pa hajde sjeti se javiti ovdje na forumu kakva je naknada kad budeš na porodiljnom. Je li ista kao na komplikacijama ili manja zbog otkaza ugovora.
    Puntica, je li tvoja prijateljica dobivala taj prosjek i na porodiljnom ili samo na komplikacijama? Odnosno, zanima me da li se računa samo jedan prosjek na početku komplikacija koji vrijedi i za porodiljni, ili se računaju svaki posebno?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

luna82,
    budem javila, možda ne odmah, ali budem...
    Valjda će biti tema aktivna do tada...
    Pozdrav!

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poliona, hvala i želim ti lijepu zdravu i veselu bebicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •