Dakle, moze li se, a i kome, prijaviti susjed koji, eto, tjera cijeli moj kat, a vise od toga, na zivot u svinjcu?

Gospodin i gospodja su kupili stan na nasem katu (svaki kat ima 7-8 stanova, a katova je 12) jos negdje u ljeto i od tada (dakle oko 6 mjeseci) ima gradjevinske radove. Na buku smo vec navikli, a i malo se stisala jer je napokon srusio sve zidove, zamijenio prozore, postavio nove podove i sto sve ne, ali svinjac vise ne zelim podnositi.

Sve, ama bas sve u haustoru, a pogotovo na nasem katu je bijelo od njegove zbuke i prasine. Vrata mojeg stana (a i ostalih) su takodjer izvana bijela. Tanjuri u mojem stanu su puni njegove prasine (a kuhinja je 10-ak metara od ulaznih vrata). Parketi su mi bijeli. Zidovi su mi bijeli. Namjestaj mi je bijel. Zivci su mi nepostojeci.

Pokusali smo razgovarati s njim - nista. Oblijepila sam zgradu porukama da opere za sobom - oprao je JEDNOM. Gospodja predstavnik stanara svako toliko organizira ciscenje koje, jelte, mi ostali placamo (van redovnog ciscenja, a vec 10 minuta nakon toga sve je bijelo, prasno i prljavo). Neki dan ju je predragi gospodin stjerao u krasan k**** (da, bas tim rijecima) jer ga je dosla pitati hoce li, i kada, oprati za sobom.

Postoji li institucija koja se brine o ovakvim problemima? Gradsko komunalno? Ili se njih ne tice sto jedan stanar ostale prisiljava na zivot u svinjcu?