Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pitanje o rodiljnoj naknadi

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Pitanje o rodiljnoj naknadi

Moja prijateljica je bila na rodiljnom dopustu do 11.mj ove godine,
    dobila je otkaz kao tehnološki višak, sad je otkrila da je nova beba na putu, sprema se zasnovati radni odnos na neodređeno kod novog poslodavca.
    S obzirom na to da joj je gin. rekao da pretpostavlja da će biti sposobna za rad cca 4-5mj, kakva su joj prava ? Kakav iznos može očekivati nakon toga za komplikacije i kasnije rodiljni?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Pitanje o rodiljnoj naknadi

Citiraj petraa prvotno napisa
    Moja prijateljica je bila na rodiljnom dopustu do 11.mj ove godine,
    dobila je otkaz kao tehnološki višak, sad je otkrila da je nova beba na putu, sprema se zasnovati radni odnos na neodređeno kod novog poslodavca.
    S obzirom na to da joj je gin. rekao da pretpostavlja da će biti sposobna za rad cca 4-5mj, kakva su joj prava ? Kakav iznos može očekivati nakon toga za komplikacije i kasnije rodiljni?
    Bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći - da bi se isplatila naknada u visini isplaćenih plaća (do max 4250 kn mj) potrebno je imati 12 mjeseci neprekinuto odnosno 18 mjeseci osiguranja staža u zadnjih 2 godine. Ako nema uvjeta staža onda dobiva oko 831 kunu.

Rodiljna naknada: uvjet za rodiljnu naknadu obračunatu kao prosjek isplaćenih plaća je 12 mjeseci neprekinutog staža osiguranja. Ako uvjet staža osiguranja nije ispunjen ima pravo na 1660 kuna.

Ovo što sam napisala je u osnovi ono što može ostvariti zaposlena osoba.

Tvoja prijateljica je trenutno nezaposlena. Ako nema namjeru prihvatiti ovu ponudu za zaposlenje, iskreno se nadam da je prijavljena na Zavod za zapošljavanje. Jer ukoliko nije, ne dobiva ništa.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja prijateljica je trenutno prijavljena na zavod za zapošljavanje, i ima namjeru prihvatiti tu ponudu za zaposlenje, a kako ispada da će, zbog komplikacija, moći raditi svega 4-5 mj, brine je da li će se računati tih prošlih 12mj. porodiljnog kao neprekinuti radni staž ili će dobivati samo tih 800 radi tog prekida od 30 i nešto dana?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako ima 18 mjeseci staža sa prekidima u zadnje dvije godine dobivala bude max. 4500 na komplikacijama, ali joj porodiljna naknada bude 1660.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Šta joj ne bi računali taj staž od prije 1.mj.? Mislim, pa kakva smo to država? Kaj je žena sad kriva kaj je opet trudna? Povraća mi se, umjesto da se ljudi vesele prinovi, morat će razmišljat kak da skucaju kraj s krajem??

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da se uključim u ovu temu. Ako se želi ostvariti pravo na delimitiranu porodiljnu naknadu koliko mjeseci se mora raditi kod istog poslodavca?Npr. nakon povratka sa porodiljnog dopusta koji je trajao 6 mjeseci, kada najranije se može na novi porodiljni a da bi ostvarili delimitiranu naknadu? Ako se vratim na posao i koristim stanku za dojenje drugih šest mjeseci, utječe li to na visinu porodiljne naknade za drugo dijete ukoliko se novi porodiljni nastavlja na tih 6 mjeseci provedenih na poslu uz stanku za dojenje? Nadam se da me razumijete.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Može još koji detaljniji odgovor? 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •