Već oko tjedan dana osjećam kao neko micanje, al tek prije par dana sam zaključila da je "to to"!!
Svaki dan je sve življi! Super osjećaj.
(danas mi je 17+1)
Meni je posteljica naprijed, pa ne očekujem tako brzo da ću nešto osjetiti. Nema veze, znam da je sve ok s bebačem pa sam mirna. Ali, naaaaravno da jedva čekam da se javi mami!
meni su rekli isto da mi je posteljica naprijed pa nisam uopče očekivala išta osjetiti prije 20tt,a kad ono več u 17tt,prvo kao neki mjehuriči,leptiriči,kao da me nešto okrznulo,a kasnije baš lupkanje
na kraju se na kasnijem pregledu ispostavilo da je moja posteljica ipak straga!!!
tako da je moguče ovo što piše željkica da je osjetila bebicu,baš tak kao da te nešto poteže i traje vrlo kratko.........
Valjda. Ja nemam pojma. Ovako samo lupam kakav bi osjećaj mogao biti.
Tina zna!
Nanimira, koliko sam ja čitala, kontrakcije se događaju stalno samo intenzitet dr pojačava u kasnijoj trudnoći.
Ja osjećam pobadanja i bol ponekad, i nr znam jel to normalno ili se trebam brinuti.
sve je to sastavni dio trudnoče,ta probadanja sam i ja osječala pogotovo kod naglog dizanja,tako da nema mjesta panici,ipak nam se sve rasteže.......
trebate me sad vidjeti kak se dižem sa kreveta,smijeh živi,kad je muž doma onda njega tražim da mi pomogne a kad ga nema onda imam čitave pripreme za silazak sa kreveta,a po noči okretanje,a joj,onda nekad rađe ostanem na toj strani na kojoj sam i bila pa se sva pokočim,a kaj če tek do kraja,imam još tri mjeseca,ništa valjda ču se usavšit taman do poroda![]()
Tina, mene isto to sve muči, ja imam još skoro 3,5 mjeseca do porodaNe spavam dobro već 2 tjedna, ne mogu se namjestiti a evo zadnja 2 dana i grčevi u nogama. Juuuj...s jedne strane mi je drago jer je sve to kak treba biti i sigurno ću se lijepo pripremiti za nespavanje po noći kad beba stigne, ali samo nek ona nama dođe pa ćemo se već nekako dogovoriti
![]()
15 tjedan, lagano me poškakljao/la, odma sam znala što je, nikad veću sreću nisam osjetila!.. Sad sam u 17-tom i javi mi se na večer kad se umirim, legnem na leđa u krevet i ispruzim noge, tako se trbuh malo napne pa je jači osjet valjda.. Pusti mi par baloncica za laku noć i onda ja sretna zaspim
![]()
prvi put osjetila oko 17-tog tj i evo u ovom trenu malac/malena "igra nogomet" u meni![]()
Ako misliš na vrtoglavicu, pa čitala sam da se može dogoditi nekad u trudnoći ako ležiš dosta na leđima da se napravi pritisak na neku žilu i uspori cirkulacija pa se zato srce ubrza i vrti u glavi, onako više kao slabost neka. Zato se preporučuje ležanje na boku ( i lijevom i desnom). Al beba više voli leđa,jače me rokne![]()
nanimira, u pravu si za ovo lezanje na ledjima
nije preporucljivo, jer i beba tada dobiva manje kisika, sto naravno nije dobro
to se ne odnsi na sami pocetak trudnoce, vec nesto kasnije, dok beba i posteljica imaju neku tezinu
ja nisam mogla disati i isto mi se vrtilo u glavi dok sam lezala na ledjima, u obje prethodne trudnoce
i cini mi se da je to pocelo sa kojih 18-19 tjedana
a rokne te jace jer joj ne pase da si na ledjima, rekla bih
bar su tako moje curke, kad bih legla na ledja -ajme, panika i lupanje sa svih strana
cim se bacim na bok-sve 5
tako sam ih inace provjeravala u dane kad su znale biti mirnije, he he, odmah su se javile
da, i u bolnici dok cuvas trudnocu pa te zateknu da lezis na ledjima, znaju spotati, jel....
a meni ne paše nikako biti osim na leđima.. morat ću se pomalo navikavati na bok, spavam u položaju mumije od kad znam za sebe , i u istom položaju se budim haha , nisam primjetila da mi smeta osim lupanja srca, ali lupa i na boku..
Ma ne brini, kad ti trbuh bude velik i tezak, nece ti biti bas udobno na ledjima...
Zapravo, nece ti biti udobno u vecini polozaja, al to su sve cari trudnoce![]()
evo da prijavim ovdje
danas smo punih 15 tjedana
već kojih tjedan dana osjećam nježne dodire, kao da me ribica dotakne, a od danas sam sigurna da je to moja mrvica
ako se dobro sjećam, u prvoj trudnoći sam bebu osjetila u 18 tt, u drugoj u 16 tt, a sad već u 15 tt![]()
Ja mislim da sam osjetila prije neki dan. Prilicno sam sigurna. Kao neki mjehurici, tuckanje (laaaganooo) na donjem dijelu trbuha.
Sad smo 18tt.
mi smo sada 29+1 i došla sam u fazu kad si mislim "joj od kud ti toliko snage?"
moj mali je izgleda sportski tip - lupa me od 8 ujutro. i ne bi bio takav problem da me ne lupka cijelo vrijeme po istom mjestu, a sad već lupa jako.
oni početni "leptirići" su se pretvorili u respektabilno poskakivanje trbuha![]()
moj malac se prvi put javio već u 17tt, poprilično je živahan i sad![]()
Nisam baš ziher jel to to al mislim da se moja curka počela javljatizapravo sam sve više sigurna da je to ona što i ne čudi jer svaki put kad smo na uzv ona ima tulum
tako da je i bilo vrijeme da polako počnem osječati sve te njene akrobacije
( bdw. sad smo 18tt ali posteljica mi je sprijeda pa mi je dr rekla da prije 20 tt ne očekujem da ću nešto osjetiti )
Bravo Mucica za tvoju curku!I meni je posteljica naprijed, i dugo sam ga čekala da se javi...čak ni sad to nisu strašni udarci ali osjetim ih!
Ja sam prije par tjedana cca oko 17tt osjetila prvo meškoljenje. A ni sad, sa 20tt baš nije značajno učestalije ili jače. Mislim da još ne znam prepoznati te osjećaje.
meni je isto posteljica sprijeda, ali sam prve udarce osjetila već negdje oko 16tt - no to su bili onak sa strane, struk, mjehur. tek nedavno sam ga počela osjećati po cijelom trbuhu iako ima omiljenu poziciju a to je noge lijevo gore, glava i ruke desno dolje![]()
Zbunjena sam zadnja 2 dana.. Micek me poceo skakljati vec u 17 tjednu, a sad zadnja 2 dana ( 22 tjedan) kad legnem osjetim udarce sa lijeve ili desne strane od pupka, osjeti se na ruku.. A opet , osjetim i lagano meskoljenje.. Jel moguce da vec udari tu i tamo ili su to crijeva..
apsu,da to te bebač udara!!!!!!!!!!!uživaj u tome!!!!!!
vidim da i tvoj frajer stiže u 12 mj,kad ti je termin?
aaaaaaaaa, nisam se htjela veseliti da se ne razočaram , jupiiiiiii :D točno za novu godinu, veselja haha :D
Prvi put sam ga osjetila na 16+5.
Cijelo vrijeme sam čekala te neke mjehuriče,ribice...i ništ. Do te večeri kad me samo dva puta kucnul. Konkretno. Drugi dan opet...i sad se več na veliko družimo non stop.![]()
Ja sam 18tj i jos nista jeli to ok? Prije par dana sam osjetila kao kuckanje i bila sam sigurna da je to to ali evo vec 2 dana nista.. Hm
Puno ovisi i o tome jeli posteljica sprijeda ili straga,o građi žene isto npr..
Meni je posteljica straga,a dolje di je beba i nemam nekog špekeca. I sretna sam da sam ga tak rano počela osječati,lakše mi je od pregleda do pregleda.
A na početku sam ga osjetila ovak kak eryngium veli,ispruži se na leđa,ruke na trbuh i osluškuj. Javit če se![]()