Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Temperatura pod antibiotikom, što sad?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Temperatura pod antibiotikom, što sad?

Prošli petak, znači prije 7 dana, Andrej se probudio s početkom upale uha - bez temperature.
    S obzirom na nadolazeći vikend i činjenicu da je uho u pitanju, otišli smo odmah pedijatru i on je odmah prepisao Klavocin :/ ok - pije ga već 7. dan, dobro mu je, ne žali se na bolove, ni na što, samo što jako loše diše na nos, naročito noću (inhaliranje i fiziološka nemaju učinka, Operil pomaže, ali dajemo ga samo pred spavanje).
    Od ove noći ima temperaturu 37,5 koja ne pada sama od sebe, ali ni ne raste. I dalje teško diše na nos, kaže da ga ništa ne boli, ali je nekako klonuo i umoran, stalno zijeva i djeluje iscrpljeno.
    Da je radni dan, vjerojatno ga zbog toga ne bih vodila doktoru, ali pred nama su 4 neradna dana, a u ponedjeljak smo trebali ići na put. Što sad? Što uopće možemo očekivati? Moram priznati da me zbunila situacija, još uvijek je pod antibiotikom (do sutra), a sad mu je lošije nego proteklih dana...

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni to izgleda kao da: ili nije pio dobar antibiotik, ili da mu nije dosta 7-8 dana antibiotika već bi trebalo piti ga 10 dana. Taj nosić je problem, prva dva tri dana začepljenja, treba operil ipak kapati češće od samo navečer. Fiziološku 4-5 puta dnevno.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda antibiotik nije dobro doziran, nama se to desilo 2-3. dan nakon početka uzimanja. Kad smo mu uspjeli dati dobru dozu prošla temp. nakon par sati.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Možda je i organizam utjecajem Klavocina (koji potamani sve što treba i što ne treba) malo oslabio,
    imunitet mislim - pa ga je ulovila i neka virozica koje trenutno haraju.

Mi smo prošli mjesec imali valjda neke 3 - 4 različite (svaki put vadili krv) i sa jednom je nekih 3 - 4 dana
    imao tak laganu temperaturu do 37,4 °C i šmrkavi nosić (od prethodne viroze :/).
    Ili je sve bila neka ista, duuuuga.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hajd ti njega bilo kojem pedijatru, nek posluša pluča, pa nek kaže da nije ništa, i vi mirni.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Po kući su nam harale razne viroze,pa je ped. da prekine to prepisao antibiotik,Hanni klavocin a Damianu summamed(alerg. na penicilin)-nakon 2 dana dobila 38.5 a navečer 39.8,ujutro kod ped.,vadili krv i leukociti 13.9,ostavio je terapiju i rekao da će temp. još 2 dana.2 dana užasa,Ibufren ,a ona ne može izdržati do sljedeće doze,39.9.Noću je grozno disala,kao režanje.Nakon 3 dana sve je prošlo.
    Slijedeći dan Damian,on ide do 40,vadili krv,18.6.
    Poslao nas u zaraznu,dali mu Zinat,ista strava,sutra bi trebalo biti bolje....
    Naš ped. kaže da je bakterija a oni u zaraznoj adenoviroza.
    MM isto zakurio,njemu danas dali sumamed!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tanja_b KOD NAS POTPUNO ISTO!

Dobio je Klavax (klavocin) prošli utorak prijepodne zbog upale oba uha, posljednju žličicu popio je u ponedjeljak navečer. U utorak: temperatura! Isto takva - 37,5oC - 37,6oC.

Kod nas je trajalo jedan dan. Molio me narančasti sirup (Dalsy, jer se žalio da ga boli glava) i dobro je prospavao noć; u srijedu navečer temperatura je pala.
    Danas je ok.
    Obiteljsko vijeće je zaključilo da mu je općenito imunitet malo pao, a budući da u kući svi nešto kašljamo... valjda ga naknadno nešto napalo.

Nadam se da će i kod vas trajati samo jedan dan.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I da - upala uha bila je bez temperature.
    Ma, kao da si nas opisala!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Amalthea sad mi je lakše kad vidim da vas ima još sličnih.
    Ma vidim da nije nešto dramatično, ali me frka zbog putovanja u ponedjeljak, valjda će mu dotad biti bolje.
    Večeras je otišao ranije spavati, bio je jako umoran i plačljiv kao rijetko kad. Temperatura mu cijeli dan oscilira između 37,2 i 37,5.
    Nadam se da će sutra biti nešto bolje. E da, sutra mu je zadnji dan Klavocina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vibram za Andrejčeka ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tanja, vjerujem da je pobrao negdje i virozu.
    Nadam se da je danas već bolje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moj Z 23.12. primljen na Srebrnjak s teškom upalom pluća,a N doma sa nešto blažom dobio sumamed 9ml 5dana,ventolin i operil spray
    radi se o atipičnoj upali pluća prije toga pedica ih kljukala antibioticima komada 3 jer nije ništa čula na plućima već dijagnozirala upalu grla
    usput sve pohvale osoblju i liječnicima na Srebrnjaku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja, moja L je imala temperaturu 8 dana u komadu (od cega 40.3 drugi dan). Tek nakon 6-og dana sam pristala na antibiotik iako se radilo o virozi jer je doktor nacuo pocetak bronhitisa. L se davila od kaslja i izgledala je sve losije i losije (blijeda ko krpa s pacenickim izrazom lica). Temperatura je pala po trecem danu uzimanja antibiotika. Meni se sve cini da je kod vas isto bila viroza u pitanju a i sama znas da ne prolazi sa antibiotikom koji je tu vjerojatno u funkciji sprijecavanja sekundarne infekcije. Nama je ovo drugi antibiotik u 3 i plus godine i teska srca sam pristala na njega i to nakon krvne slike iz koje se nista specijalno nije moglo zakljucit ali L je toliko kopnila da bih joj se bila dala i vina napit samo da se zacrveni (cure, zezam se, ali bila sam ocjana).

Bibai draga moja, pa kako si/ste mi, je li i vas muce viroze? Nama je ovo druga od ulaska u vrtic u listopadu (prosjek nije ni los, jednom u mjesec ipo). 17.12. je u vrtic doslo dvoje djece od 16 koliko ih inace ima, a teta je rekla da se i to dvoje vuku po vrticu ko zombiji. Kad ce ovo prestat......................

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj stariji je u listopadu dobio temperaturu preko 39, dobio Klavocin radi upale grla. Međutim i 3 dan sirupa i dalje imao temperaturu preko 39. Čim prestane djelovanje Dalsy-ia temperatura odmah skoči. Skidali smo ju kupanjem u mlakoj vodi.
    Odveli ga ponovo pedici, nalaz CRP-a bio loš i morao na 7 injekcija antibiotika .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ovo sam i ja jučer mislila, ali danas više ne znam :/
    I dalje mu temperatura ne pada ispod 37,4, a danas mu opet iz usta smrdi po gnoju. Oči su mu crvene kao u zeca.
    Ipak, čini mi se da mu je danas bolje, normalno jede i nije više tako cendrav kao jučer.
    Da nismo planirali put u ponedjeljak, ne bih se previše brinula, odvela bih ga pedijatru idući tjedan. Ovako, ne znam što da radimo (a ne znam ni tko bi ga za vikend primio, nije hitan slučaj niti je teško bolestan).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tanja_b vidim da si na trešnjevci, ja bih na tvom mjestu pravac dom zdravlja črnomerec,
    ne znam znaš li; ali oni su dežurni za naš dio grada, u smjenama se izmjenjuju naši pedijatri- knežija, trešnjevka,...
    Rijetko kad su gužve.

smrad iz usta ili nosa mi upučuje na bakteriju, barem smo mi nedavno pili antibiotik zbog toga

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S obzirom na vikend i planirani put u ponedjeljak, ja ne bih puno razmišljala... Pobogu, dijete ti je bolesno, bolje da odeš doktoru, nego se pojedeš živa nagađajući što bi moglo ili ne bi moglo biti u pitanju (uz pomoć svih nas s foruma, koji te možemo samo zbuniti). Govorim iz vlastitog iskustva, nama se bilo desilo slično i bila je u pitanju upala pluća (ove male temperature su jako sumnjive...). S druge strane, ako mu iz usta smrdi po gnoju, onda mu se valjda upala iz uha spustila na grlo (što se zna često dogoditi), pa ti sad budi pametna... Toplo preporučam doktora... Zarazna ti radi stalno...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Ovo sam i ja jučer mislila, ali danas više ne znam :/
    I dalje mu temperatura ne pada ispod 37,4, a danas mu opet iz usta smrdi po gnoju. Oči su mu crvene kao u zeca.
    Ipak, čini mi se da mu je danas bolje, normalno jede i nije više tako cendrav kao jučer.
    Da nismo planirali put u ponedjeljak, ne bih se previše brinula, odvela bih ga pedijatru idući tjedan. Ovako, ne znam što da radimo (a ne znam ni tko bi ga za vikend primio, nije hitan slučaj niti je teško bolestan).
    Tanja_b, sve što si opisala imao je i Lovro. Počelo je začepljenjem nosa, nikakvom temperaturom (oko 37), pa pritisak na uši (kaže da mu je kuckalo u uhu). Pedijatrica je konstatirala virozu, propisala jaaakooo ispiranje nosa (prvo fiziološka i nakon nje operil). To sve smo tretirali 7 dana. Sve je prošlo, ali još uvijek šmrcka. Od nosa ga je i iritiralo na kašalj (laringitički - šuplji, promukli glas - sve ovo na početku).
    Plus, kad je sve bilo pred kraj, na ono uho u kojem mu je kuckalo, ta oko mu je bilo crveno. Od začepljenih kanalića. (laganim kružnim pokretima mu masiraj rub nosa uz lice i to od nosnica prema očima. Odčepljuje kanaliće).

Budi strpljiva i SAMO ispiri nos sa fiziološkom i onda operil. I to barem 5 puta dnevno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izgleda da je ipak bila neka dvodnevna viroza. Popodne mu je temperatura pala na normalnu, a i živnuo je.
    Nos je i dalje problematičan, ali nastavit ćemo s fiziološkom i Operilom kako bismo i inače radili. Sad mi je ipak lakše, jer vidim da mu je bolje, pa pretpostavljam da ipak nije nekakva komplikacija upale uha, nego viroza koja je odnekud dolepršala.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izgleda da je ipak bila neka dvodnevna viroza. Popodne mu je temperatura pala na normalnu, a i živnuo je.
    Nos je i dalje problematičan, ali nastavit ćemo s fiziološkom i Operilom kako bismo i inače radili. Sad mi je ipak lakše, jer vidim da mu je bolje, pa pretpostavljam da ipak nije nekakva komplikacija upale uha, nego viroza koja je odnekud dolepršala.
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo imali istu situaciju. Temperatura pa su nam rekli da je uala grla, popili amoxil, fibra opet skočila pa smo ustanovili da je uho, popili klavocin. tjedan dana je sve bilo dobro, sad opet cure nosevi. Valjda je sad neka viroza, nemam pojma, već sam pukla.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

:D

Timmy, da ne uzurpiram topic, L. je valjda imunološki sazrio. Sada je bolestan samo jednom mjesečno po tjedan dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bibai, onda je i L valjda sazrila ako se ravnam po tom navedenom ritmu, ona je bolesna jednom u mjesec ipo-dva, otkad je u vrticu ali to je vise nego sto je bila bolesna dok nije isla u vrtic. Jesmo li sazrili ili smo jos zeleni ?

Inace u hotelu smo i sinoc je u 23:00 pocelo povracanje (u mlazovima), da bi je u 4 ujutro vodili na hitnu. Progutala je vodu iz bazena dok smo se bacale uokolo kao foke. Sve je ok, nije dehidrirala jer sam se stvarno trudila s zlicicom svakih 2 minuta i eno je pjeva s tatom i gricka dvopek.

Tanja, pusa za klinca, mislim da ce do puta biti ko novi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •