Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: gnjojna bradavica-prvi zubi!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno gnjojna bradavica-prvi zubi!

da li je netko od vas imao slično iskustvo? dijete mi ima dva donja zubića i nekoliko puta me ugrizao za bradavicu. dalo mi se na zlo. izlazi mi gnjoj. izgleda kao da mi je odgrizao djelić kože ili kao da se razdvojio dio bradavice... mažem se bepantenom plus i svojim mlijekom, ali čini mi se da ne pomaže ni jedno ni drugo. primjetila sam i crveni krug oko bradavice i jednog dijela dojke. molim vas za neki savijet...hvala. p.s. sve najljepše i najbolje za ove blagdane od malog Gricka i mame!!!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jeje jel te dojka boli na dodir, izmedju podoja?
    to mjesto na dojci gdje ti se crveni, jel ispod osjetis kvrgu?
    jel imas temperaturu?
    jel mjenjas polozaje, tako da ti beba ne iritira uvijek to bolno mjesto?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne boli me, nemam temperaturu. što se tiče položaja, teško mi je mijenjati ih,jer je on jako živahan i nama dolazi u obzir samo dojenje u ležećem položaju dok se on zabavlja s mojom kosom, lančićem i sl. primjećujem samo puno malih kvržica na lijevoj strani dojke, jer valjda tu stranu "ne koristi" dovoljno, tj. ne doji temeljito. da li slučajno znate kakav lijek da mi to oštećeno područje (s donje strane bradavice) zacijeli?hvala!!!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel ti to podrucje gdje su kvrzice crveno na dojci?
    dojka je kao "protocni bojler", ne bi smjelo doci do zastoja mlijeka
    jako bitno je da ti beba ne iritira to bolno mjesto kod dojenja, znaci potrudi se mjenjati polozaje, to je jedan od uvjeta da ranica zacjeli prije
    vec sam ti napisala sto vise luftati bradavice i mazati ih svojim mlijekom

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nije mi crveno to mjesto gdje su kvržice, valjda je dojka samo prepunjena...da li još imate kakav savijet za mijenjanje položaja, preko dana mi ga je stalno zahtjevno dojiti jer je jako razigran.ali ugriz mi je s donje strane bradavice, pa neznam koji položaj bi bio uopće zgodan da ne dodiruje previše to mjesto. p.s. hvala Vam na dosadašnjim savijetima

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jeje, pokušaj svaki put podoj započeti na dojci koja nije bolna.
    onda kada osjetiš da je počeo ravnomjerno gutati, da je mlijeko samo krenulo, stavi ga na drugu dojku.
    tako ćeš izbjeći onih prvih nekoliko strenutaka stvaranja vakuuma koji mogu biti bolni.
    dojke što češće zrači, a ranicu tretiraj kao da je na bilo kojem drugom dijelu tijela.

kako dojite noću dok spava ili dok je u polusnu? postoji li mogućnost da tada promijeniš položaj?
    koliko je dijete staro?
    ako ima zube, pretpostavljam da već sjedi pa pokušaj dojiti tako da ti sjedi u krilu ili bilo kako samo da dodatno ne iritira ozlijeđeno mjesto.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na ovom linku imas objasnjene sve polozaje
    Ispravan položaj pri dojenju
    Ležeći položaj

Ovim položajem će većina mama krenuti u dojenje. Još u bolnici, kada ste umorni i kada vas možda boli rana od epiziotomije, bilo kada kasnije kad vam treba malo odmora, te naravno po noći, u ovom položaju se možete vrlo udobno namjestiti.

Lezite bočno, bebu također okrenite da leži bočno prema vama. Da odteretite kralježnicu, možete se poslužiti jastucima: jednim koji podupire leđa i drugim koji je ispod koljena gornje noge. I bebu možete iza leđa poduprijeti jastukom.

Ako npr. ležite na na desnom boku, onda desnom rukom možete privući bebu k sebi, a lijevom pridržavati i namjestiti dojku.
    Položaj kolijevke

To je najčešći položaj pri dojenju, pogotovo nakon što se mama i beba već usklade i malo ojačaju.

Sjedite uspravno, a bebu držite u svom naručju kao u kolijevci. Trebate imati dobar oslonac za leđa i ramena. Ako fotelja nije dobro oblikovana, stavite jastuk iza donjeg dijela leđa. Nemojte se savijati prema naprijed, jer tako opterećujete kralježnicu, ali niti prema nazad jer tako mlijeko sporije teče (osim u posebnim slučajevima kad majka ima jak mlaz mlijeka pa se mora malo nasloniti unazad da se beba ne zagrcava). Trebate imati i dobar oslonac za laktove kako teret bebe ne bi bio na vašoj ruci. Ruka na kojoj je beba bi trebala biti opuštena. Možete zbog toga staviti i jastuk u krilo, a na njega svoju ruku na kojoj je beba. Vrlo su zgodni «jastuci za dojenje» koji su u obliku slova 'U' savinuti oko vašeg trbuha pa istovremeno imate oslonac za laktove i oslonac za ruku na kojoj leži beba. Ponekad je zgodno ispod nogu na podu imati nešto, kako bi se koljena malo podignula.

Ako beba sisa npr. na desnoj dojci, položite je na svoju desnu ruku, glavu i leđa na podlakticu, a guzu na dlan. Lijevom rukom možete pridržavati dojku. Beba mora cijelim tijelom biti okrenuta prema vama (ne smije iskretati glavu), njezino uho, rame i bok u jednoj ravnini. Kad je pogledate, vidite je bočno. Bebina koljena moraju biti privučena tik do vas. Pazite na bebinu ručicu na kojoj leži da ne bude neugodno savinuta
    Unakrsni hvat u položaju kolijevke

Ovaj se položaj razlikuje od položaja kolijevke u tome da ruke zamijene uloge. Npr. kad beba sisa na desnoj dojci, onda leži na lijevoj ruci, guza i leđa na podlaktici, a glavica na vašem dlanu. Desnom rukom onda možete pridržavati i namještati dojku.

Na ovaj je način lakše namještati bebinu glavu i pravilno pridržavati dojku. Bolja je i preglednost. Zbog toga je taj položaj dobar kad još učite prihvaćanje dojke te za malene bebe. Kad beba dobro prihvati dojku, možete polagano zamijeniti ruke, jer je položaj kolijevke ugodniji za dulje dojenje.
    Položaj nogometne lopte

(ime je nastalo u SAD-u, misli se na američki nogomet u kojem se lopta drži ispod ruke)

U ovom položaju držite bebu sa strane ispod svoje nadlaktice. Slično kao u unakrsnom hvatu kolijevke, samo je beba pomaknuta na drugu dojku, trbuh i noge su joj pomaknuti bočno od vas. Ispod bebe bi trebao biti jastuk da joj nos bude u ravnini vaše bradavice.

U ovom je položaju jako dobra preglednost dojke i bebinih usta pa je dobar za učenje prihvaćanja dojke, te za malene i prijevremeno rođene bebe ili majke s većim dojkama. Dobar je i za bebe koje se vole savijati prema naprijed. Osim toga, ovaj položaj je koristan da bi se promijenio pritisak na bradavicu ako imate oštećenja, ili da bi se bolje ispraznili mliječni kanalići s vanjske strane dojke (prema bebinoj bradi).
    Kod oštećenja bradavica:
    mijenjati položaje, tako da bebine desni ne pritišću mjesto oštećenja

prouci pa isprobaj kovi vam odgovaraju

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja bih još samo dodala da pomaže mazanje lanolinom (obavezno u kombinaciji sa mijenjanjem položaja). Lanolin se ne mora ispirati, a sve što moraš ispirati dodatno nadražuje bradavicu. Može se kupiti u ljekarni. I trebat će puno vremena da zacijeli.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jeje kako su bradavice?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

malo je bolje, luftam je šta više mogu i mažem svojim mlijekom.to najviše pomaže. znam da će trebati puno vremena da zacijeli, ali bitno da je bo podnošljiva ( a danas je) i da ga mogu dojiti!!! p.s. hvala za savijete svima!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •