Samo se nadam da je sa trešnjom i njenom bebicom sve u redu i da se po mogućnosti već maze![]()
DA
NE
Samo se nadam da je sa trešnjom i njenom bebicom sve u redu i da se po mogućnosti već maze![]()
iskreno, ja se malo bojim
onaj njen zadnji post je bio malo kaotičan
uh,pa imaš pravo,kako bi bilo da je kontaktira koja od forumašica ako ima njen broj moba?
Samo da poželim sreću i mir trešnji i bebici.![]()
![]()
registrirala se 26.12.08. i ima 8postova, čisto sumnjam..boškarin prvotno napisa
Uh, pročitala sam sve postove od prvog do zadnjeg. Nemem rječi za sve. To definitivno nije nitko zaslužio da mu se priušti,i puno toga je naprosto strašno da bih uopće sad izdvajala.
Nadam se da je Višnja sad sa svojom bebicom i da će nam se uskoro javiti sa lijepim vijestima![]()
A tom liku reba svakako promjenit bravu i stvari izbacit van, pa ako želi svoju obitelj nek se izvoli pošteno potrudit..a ako ne...sretno mu......
Ajooooojdogodi se...valjda i mene pucaju trudnički hormoni
![]()
kako tuzno.
ali jaaaaaaaako bih voljela cuti "drugu stranu"....kakva je njegova "matematika"....(prije toga nema sanse da komentiram)
tak da....mislim da je sve ovo subjektivno izneseno
:/
ipak , iskreno se nadam da je sada sretna uz svoju bebu.
subjektivno, nikako drukčije nije ni moguće
no kad uzmeš goli kostur priče: nema tu sumnje
njegova djela govore samo za sebe, bez ičije interpretacije
Sigurno je već rodila. Pa baš me zanima kako se je ponesao gospon tata.
Trešnja?
Trešnja, javi se...kad dođete kući iz rodilišta.![]()
[bilo subjektivni ili ne gole činjenice govore i previše. Svi mi imamo mana i vrlina to je jasno ali ničim nije opravdano ovakvo ponašanje prema ženi koja je pred sam porod. Zbog kulture i pristojnosti suzdržat ću se od nekih vrlo vrlo ružnih rječi koje mi se nameću prema osobi koja je u stanju na tako što.ali jaaaaaaaako bih voljela cuti "drugu stranu"....kakva je njegova "matematika"....(prije toga nema sanse da komentiram)
tak da....mislim da je sve ovo subjektivno izneseno
Da saznam da su moji starci imali frke kad sam se ja rađala i da su ih uspješno riješili bilo bi mi drago. Da sazanam da su imali frke i nisu ih uspjeli riješiti iako su poduzeli sve u njihovoj moći, da se smireno s tim suoče i da su potražili pomoć, ok. Ali da saznam da je postojala čitava linč gomila koja samo što mi starom nije spakirala stvari, hm. Ne bi mi bilo drago. Zamislite se malo u drugim ulogama. Nema li "gad" pravo na svoju stranu i fer "suđenje". Bože, pa to je nečiji tata. Daj smanjite doživljaj. Kaću da frendovi ponekad mogu biti podrška bolja od psihologa ili bračnog savjetnika. E pa to nije slučaj u ovom primjeru!
da, tak sam i ja. Ali u principu to i nije loše mjesto za biti. Odj..i to - mislim na tog tvog klipana, a ne na cure na forumu.tresnja4 prvotno napisa
nije to tvoja greška, nego njegova - ti se ponašaš onako kako se ljudi trebaju ponašati u vezi.tresnja4 prvotno napisa
Biti će ti bolje samoj, ovako i onako već jesi sama, a kad se ta situacija riješi postoji olakšanje rješene situacije, a nakon toga se navikneš i skužiš da možeš sve, ali sve. Samo nemoj sebe bedirati i otići u krajnju depresiju, molim te - nisi ti za ništa kriva. Smiri se, rodi dijete (ako već nisi) i javi nam se![]()
![]()
pikula
taj čovjek se ne ponaša niti osnovno pristojno
a kamoli kako bi se tata trebao ponašati
Pikula, a ako jednog dana to dijete pročita ovdje u nekom arhivu postove svoje majke o ponašanju svojeg oca dok je bila trudna. Misliš da će se bolje osjećati. Nećemo mu mi spakirati kofere. Niti smo mi pisali kako se osjećamo u trešnjino ime. Znači to je NJENO viđenje stvari i NJENI osjećaji. Ne naši. Mio samo komentiramo kako nas je trešnja zamolila anketom.
Ne smatram da usprkos tome imam pravo nekome reći šta da radi, pa me netko može i ne mora čitati, ali apsolutno mislim da će saznanje o ponašanju svog oca ovo dijete propustiti jer vjerujem da bi ga to duboko povrijedilo kao i sve što si ti navela.
I znamo mi da postoji i njegova strana priče. Ali ja mogu komentirati samo ovu koju sam čula, i ovako kako je trešnja to opisala to mi je katastrofa.
ma ja ne razumije spominjanje i nabrajanje svih tih stvari od novaca, opreme, hrane, poklona, stonjaka, tacni...itd![]()
ajde podrska i paznja...pa problemi...hormoni, strahovi...nesigurnost....
ali di su se sad nasli zbrajat dijelit i oduzimat, kad se dijete treba rodit....?!?
:?
...ne bi ti bilo drago ni da su zajedno ostali u takvoj atmosferi jer bi postala svjedok njihovog nesklada (a znamo da takve situacije rađaju mnoge traume koji se kao smrdljivi leševi vuku kasnije tijekom našeg odraslog života i ne dopuštaju nam da zdravo živimo, da donosimo zdrave odluke, biramo prave parnere i sl.)pikula prvotno napisa
dakle, nije "linč gomila" u sastavu ljutog neprijatelja (kao što nisam ni ja njen odvjetnik na ovom topicu), no činjenica je da oni koji promatraju sa strane cijelu situaciju često mogu jasnije sagledati na stvari nego oni koji su upleteni u sve to i čiji je emocionalni angažman prevelik (od stabla ne vide šumu).i nemojmo zanemarit da se NJOJ to dešava prvi put, no ne i ostatku svijeta - a mnoge stvari imaju sličan slijed događaja i "simptomi" vode do sličnih "dijagnoza".
također, činjenica je da je trešnja ovdje napisala neke fakte (naravno da ona sama nije mogla emocionalni dio zapostaviti, no zato mi možemo), a ti fakti jasno pokazuju kakav je taj čovjek bio u određenim situacijama koje nju more (što ne znači da on nema i svijetlih trenutaka). i kao "gomila" možemo na osnovu vlastitih iskustava komentirati (a i forma foruma nam to dopušta) što bi učinili, kako bi reagirali...
trešnja, nadam se da si sad već u miru sa svojim bebanom ili bebanicom u krilu....![]()
lako moguće da griješim, no rekla bih da im je lakše na repertoar izbaciti te, naočigled trivijalne stvari, nego prave probleme....no ponavljam, možda griješim...we&baby prvotno napisa
ajme grozne situacije![]()
prestrasno je bilo uopce za citati,....stize bebica a on takav gad.
Draga tresnja4 definitivno nemas sta raditi sa takvim covjekom, nije vrijedan tvoga truda oko njega niti icega drugoga....bolje nece biti ni kada bebica dodje (vjerujem da je beba vec stigla), a nedaj boze da se uzmete pa stvari u braku krenu jer on misli da sada ima pravo na nesto vise..uf..
definitivno mjenjaj bravu,a stvari mu baci kroz prozor, pa neka ih skuplja po ulici...
sorry ali razbjesnio me![]()
![]()
sretno draga i tebi i bebici!
ajme grozne situacije![]()
prestrasno je bilo uopce za citati,....stize bebica a on takav gad.
Draga tresnja4 definitivno nemas sta raditi sa takvim covjekom, nije vrijedan tvoga truda oko njega niti icega drugoga....bolje nece biti ni kada bebica dodje (vjerujem da je beba vec stigla), a nedaj boze da se uzmete pa stvari u braku krenu jer on misli da sada ima pravo na nesto vise..uf..
definitivno mjenjaj bravu,a stvari mu baci kroz prozor, pa neka ih skuplja po ulici...
sorry ali razbjesnio me![]()
![]()
sretno draga i tebi i bebici!
draga trešnja, nadam se da je bebica stigla i da je sve ok...![]()
budi hrabra, učini što moraš, evo, cure su rekle...
u prednosti si pred puno žena koje su već u braku s takvim specijalcima
ko tvoj i koje su prisiljene trpit takvo ponašanje jer sa dječicom nemaju kud... dakle, faci hiti torbe pred vrata s vanjske strane, prijava policiji za uhođenje, uznemiravanje i prijetnje (preventivno), nove brave i da vidiš...
samo budi čvrsta, ne popuštaj mu u ničemu jer takva osoba nije zaslužila ni....ni..niii....joj....ma ni disat.grozno je to....
pusa i big hug tebi i bebici![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Čitam redovito i čekam da se Trešnja javi da vidimo kaj se događa. Cijela ta priča me je jako,jako ,jako razljutila.Slažem se sa svima vama al kad malo razmislim možda i ne (zbog svog iskustva). Mm je bio sa mnom u svakom trenu trudnoće,al kad sam dobila strogo mirovanje to se promijenilo, znao je izaći van do gluho doba,napit se.... Bilo mi je jako teško jer nisam imala nikog (živjeli smo kod njegovih u sobi nećaka). Znao je i izaći kad sam rodila al se nekako to promijenilo i postao je brižan tata i muž.kad je A imala 5mj sveki me je izbacila iz stana(ja i mala kod moje bake a on doma-nismo imali za podstanarstvo) i to nas je unazadilo za cijeli život. Nakon 6mj razdvojenosti smo otišli u podstanare i sve je bilo ok dok nismo napravili drugo dijete,pa je opet bilo izlazaka i sve kaj oni nose (od pijančevanja pa do jako ružnih riječi tipa 2ko zna,možda dijete uopće nije moje") i opet sam bila sama i jadna. I oprt se popravio kad sam rodila. Nije da nisam razmišljala o rastavi al mi je drago da sam bila strpljiva jer nema boljeg tate i muža (nije da nam je brak savršen i da se ne posvađamo,al čiji je). Možda se zaista "gospodin" samo u fazi i možda se promijeni kao i moj. Inače,ja kažem da je za sve na ovom svijetu potrebno minimalno dvoje. Nadam se da će se trešnja javit da čujemo kako su ona i bebica.![]()
KORNY a ne kažu bez veze da i njh pucaju hormoni kad su žene trudne. Možda se neki ne znaju nositi sa time. Mene kod trešnje više muči ovo zbrajanje i inventura imovine koju spominje iz doba kada još nije bila trudna. Tu nešto ne štima od ranije. Ali nadam se da će riješiti i da će sve biti ok na radost svih troje. Sigurno je rodila već i sad uživa. Jedva čekam da se javi.
Ja znam da hormoni,ljutnja,samoća,strah i jad iz čovjeka izvuku neke riječi koje čak ni ne misli.Mi se rastajemo i zbrajamo svaki put kad se posvađamo,al eto,već smo 5 god zajedno i dalje se volimo jer znamo da svašta kažemo u ljutnji a da to zaista ne mislimo. Mm i ja smo odrasli u disfunkcionalnim obiteljima pa ne znamo baš "normalno" komunicirati u kriznim situacijama,možda je tako i kod Trešnjinog "gospodina" (ne znam kak bi ga nazvala).A s druge strane je idealan muž,preko praznika je kuhao,čistio,bavio se s djecom.........................,pa kako onda ne bi oprostila neke stvari. Nadam se da će Trešnja pričekat s odlukom neko vrijeme,pa najlakše je sve to napravit kad vidiš da zaista nema nikakve promjene na bolje,bar si onda čiste savijesti da si probala baš sve.
mm meni isto u afektu svašta kaže, kad se pokačimo nikako ne funkcioniramo dobro i imamo sasvim različite tokove u tim svađama. On je sposoban svašta izreći "u afektu" a ja to ne mogu nikako progutati. Oduvijek sve dijelimo i ne gledamo tko je kome što dužan, ali mogu ga zamisliti da mi u svađi krene svašta zbrajati.
Što se tiče izlazaka, što znaš. može biti da je Tresnja i malo pretjerala, a možda ga lovi kriza i to sve...
Ali ne mogu si zamisliti, ipak, da čovjek pusti trudnu ženu pred sam termin da nosi stvari iz trgovine do 4og kata...
mislim, dobro, mi stvarno ne možemo znati, ali problem sigurno postoji, sreća da tresnja ima svoj stan i posao, pa joj je lakše odabrati... jer je sad najbitnije dijete.
da, tu je i problem po meni. Jer ljudi mogu fakat jedan drugome svašta reći u svađi (i sama sam takva). Ali koliko sam iščitala iz tresnjina posta, oni su sjeli i razgovarali. E, to je već nekaj drugo, on njoj to nije rekao u efektu.pomikaki prvotno napisa
Ja ti ovo ne vjerujem. Pa tako ste tihi i mirni.pomikaki prvotno napisa
da, tu je i problem po meni. Jer ljudi mogu fakat jedan drugome svašta reći u svađi (i sama sam takva). Ali koliko sam iščitala iz tresnjina posta, oni su sjeli i razgovarali. E, to je već nekaj drugo, on njoj to nije rekao u efektu.[/quote]
Mi sjednemo razgovarat pa to završi ko da si pustila bijesne pse s uzice, civilizirane bjesne pse (jer kad se trudimo ozbiljno porazgovarat o problemu, trudimo se ne vikat),pa uvijek ispadne ja ovo,ti ono,bilo oko odgoja, kućanskih poslova ili novaca. Neki ljudi jednostavno neznaju drugačije koliko god se trudili. čekajmo mi i dalje Trešnju s novostima i držmo fige.![]()
Nadam se da je ok trešnjica.
Mogu misliti samo kako joj je grozno kad se on tako ponaša a još k to me je trudna i treba rodit, prestrašno.
Držim fige da sa njom i bebom bude sve ok.![]()
"on otidje van (jer ne moze zivjeti pod staklenim zvonom....?.....) i vrati se oko 7 ujutro,...kada se pitam da li ce me u rodiliste voziti taxi ili hitna,....ucinila sam SVE dok sam mogla, da imamo standard koji imamo, radila sam do zadnjeg dana bez i jednog dana bolovanja, usput obavljala poslove za kucanstvo, njega, njegovu rodbinu.....uredno je koristio moj sluzbeni auto, komp i telefon, a sada kada ja trebam doslovno nuznosti ...protuusluge ne postoje.... (s tim da u vezi i situaciji u kojoj sam ja to valjda ni ne bi trebalo biti na razini usluga-protuusluga....) Probala sam o tome s njim razgovarati, ali mi konstantno govori da dramim, da radim od muhe slona, da sam mu stalno za vratom, da bi trebala posjetiti psihijatra... kada navecer dodje doma, odmah zaspi,kad ga nesto molim da mi donese iz ducana ili sl. obicno zaboravi,...pisao je cestitke sms-om te je potpisivao samo sebe"
zar je to opis čovjeka tvog života?ja ne vidim nikakvog zajedništva u tvom opisu.napisala sam gadan post malo prije ali sam ga izbrisala jer mi je glupo bilo takvu gadost napisati ženi koja je tek rodila o ocu njenog djeteta,ali mislim sve najgore o takvoj sorti mužoparazita.ako nema love neka doprinosi prisustvom i nježnošću,pomaganjem i sl...a ovo....fak,užas.UŽAS.
Draga trešnja, nadam se da si rodila i da je sve s tobom i bebom u redu, da ćete sretno stići kući, ugnjezditi se, pozovi roditelje ili nekog od rodbine na par dana u pomoć i promijeni bravu a dragog podstanara izbaci iz kuće i zbilja ako treba pravno se osiguraj. Zašto? Zato jer postoje granice.
Neka mi ne zamjeri nitko ali to je moje mišljenje. Nakon prvih tvojih postova, htjela sam ti reći da izdržiš, da je to samo faza kao i kod većine muških, ali nakon ovakvih blagdana i razgovora o financijama, molim lijepo ali ja bih radije izbila njegove prozore i vrata iz zidova neg bila s njim, a kad bi spavao polila bih ga s vrućim voskom po nogama i zalijepila mu trakice pa nek si ih sam odlijepi i plati pola troškova depilacije.![]()
![]()
Za sve one koje se pitaju zašto imam takvo mišljenje i zašto bih to napravila ispričala bih svoju sličnu priču: Nakon 3 godine sretne veze, uselio se k meni, i živjeti tako sretno još 2,5 godine. Ja financijski neovisnija i situirana, uzdržavala ga, planirali zajednički život, graditi kuću ali ja ostala trudna! I tada se promijenio. Izlasci, bančevanja, ja sama u kući, trudna sama dočekala novu godinu, on lumpao, visoki telefonski računi, pokrenula mu posao, on je odabrao rad na terenu, osigurala mu budućnost, plaćala kredite, nije me doživljavao, nije me milovao po trbuhu, nijednom išao k doktoru sa mnom, kad sam dobila trudove bio je u krčmi s frendovima i pijan me vozio u rodilište, rodila D, vjenčali se. Čak ni D nije doživljavao, mislio je da je 100 kn dovoljno kroz tjedna za mene i D, za pelene, jastučiće i sve što mi treba. I šlag na tortu, mjesec dana nakon vjenčanja saznala da se dopisuje s drugim curama, visi na kavama, a ja mu dosadna. Do onda sam pokušavala razgovarat s njim ali sve je završilo s time da ja radim od buhe slona. Ali onda sam napravila ja slona na slončinu. Prvo razbila glavu mladencu na figurici s vjenčane torte, strgala par vjenčanih slika, spakirala ga, pola veša izbacila kroz prozor i htjela ga poslat njegovoj mami. Kad je jednu ljetnu noć došao pijan doma nalakirala sam mu šarenim lakovima nokte na nogama i cijeli drugi dan je tak hodal u sandalama. Skinula sam bila i vjenčani prsten. Svađali se mjesec dana, praktički živjeli odvojeno jer je kroz tjedan bio na terenu a kroz vikend s frendovima. Poslao mi je i poruku ako želim neka i odem k odvjetniku za razvod. On je mislio da ću se ja prestrašiti i odustat, da ću ga trpjet takvog kakvi je. Ali ja sam si onda uzela vrijeme za sebe i dijete. Nisam ga doživljavala, vikendima kad je dolazio doma nisam tražila ništa od njega, niti da me odvede u dućan (jer je uzeo i moj auto kroz tjedan), potpuno sam se odvojila. Vratila sam si svoj život. I što se desilo? Shvatio je da mogu i bez njega ali ne i on bez mene. Sada je situacija sasvim drukčija. Priznao je da je kriv, da nije znao kud sa sobom, da se bojao djeteta, braka, svega. I sada je na terenu, ali svaku minutu vikenda želi provesti s D i J i sa mnom. Ponekad mi se čini da imam troje djece, jer više se ni minutu ne želi odvojiti od nas. Zna da sam mu oprostila ali nisam zaboravila prevare i laži. . ... Još uvijek je na probnom roku, još uvijek me zna štrecnut zvuk na njegovom mobu i posumljam dal mu je neka njegova kolegica šta sad poslala, ali...... On me pogleda jer zna što pomislim i samo se nasmije. Život je niz iskušenja , niz različitih dobrih i loših priča, svašta si možemo dopuštat ali negdje mora biti granice. Poštujem svačije savjete i odluke ali samo svatko za sebe može odlučiti što će učiniti od života. Ja sam se bila, nakon 7 godina sretne veze, 3 mj nakon poroda i mjesec dana nakon vjenčanja odlučila na razvod, da želim imati život u svojim rukama, da želim najbolje za sebe i D, da ne želim provoditi noći plačući razmišljajući s kim je i gdje, da ne želim ga nazivati a on si onda isključi mob, da ga ne želim moliti lovu za pelene, da ga ne želim moliti za 5 minuta nježnosti, da ga ne želim moliti da primi svoje dijete u naručje, rekla sam NE. E sad on mene moli .
Tak da draga trešnja, lijepo se ti skockaj, posveti sebi i bebi, pusti tog muškog, ak u kratko vrijeme ne dođe k sebe lijepo ti njega nogom u guzicu. ...... ali, to je samo moje mišljenje
Pusa
ma za, ti si hrabra žena. Bravo, fascinirala si me.
Kad pročitam tvoj post vjerujem da ima nade za našu trešnju. Odnosno za tog izgubljenog.
Živa istina-kad im okreneš leđa i posvetiš se sebi,onda oni lude i žele te nazad.Klasika...ma za prvotno napisa
![]()
ja bi prije rekla da se porodila i uziva sa svojom bebicom![]()
......jos uvijek nista.....
prosao mi je termin prije 4 dana...čekam....
dosla mi je mama da bude uz mene.....i beskrajno sam joj zahvalna na tome...
....šećemo svaki dan i stvarno mi je pomogla da se opustim.....jednostavno je divna.....
on i dalje zivi u svom svijetu......a najnovija situacija je da se beskrajno uvrijedio i ne razgovara sa mnom "jer sam ga jucer ostavila bez kune"....
ukupno imam jos 500 kuna do place....prije nekoliko dana sam mu dala 500 kuna za zubara koji mu je izvadio zub za 350, a ostatak je potrosio na benzini tak....uglavnom kad smo isli u bolnicu na kontrolu, stao je na benziskoj i ocekivao da cu ja platiti benzin, a kad to nisam ucinila, natocio je za 30 kuna, ostavio mene i mamu u bolnici i otisao na posao....
Mi smo se u stan vratile taxijem.
Dan prije toga, neradni dan proveo je cijelo poslije podne kod prijatelja i jedva da se javio nakon oko 4-5 poziva s moje strane (zvala sam ga jer me zanimalo gdje je...s autom....te sam od njegovog bratica cula da turneja nije zavrsila kod prijatelja, nego jos namjerava ici kod bratica....)
Navecer kad je dosao doma, kao da se nista nije dogodilo, obavijestio me je da njegovi prijatelji ocekuju da ce castiti kad se TO napokon dogodi, a on bas nije pri lovi pa ako bi mogla isfinancirati jos i to njhovo slavlje (dok sam ja u bolnici![]()
![]()
![]()
....ljudska glupost zaist nema granica.....
da se ovo ne dogadja meni, mislila bih da tak nesto jednostavno ne postoji.... :shock: :shock:
Da mi nema mame koja mi je dosla (a i ostat ce dok je god to potrebno)
mislim da bih vec zavrsila na trudnickoj psihijatriji ak to postoji....
Ja nisam isla doma kod svojih jer mi je bolnica 15 minuta autom od stana.
Ona se pravi da nista ne vidi....ja joj nista ne govorim......
Ovih dana su stigla i kolica koja je nabavio moj brat, a on ih nije imao volje niti sastaviti.......
Prosli tjedan je od brata nazicao 100 kuna, kao da ne ide na bankomat jer u blizini ne postoji bankomat njegove banke pa ce mu vratiti vec.....
....ne znam trebam li spominjati da to nije ucinio......
Sutra (ili danas) ujutro idem na kontrolu......i on me je lijepo obavijestio da je auto na debeloj rezervi pa ak hocu doci do bonice nek si ga natankam......
i jos jednom mi je natuknuo da ne moze vjerovati da ga ostavljam bez kune (prilicno sam sigurna da ocekuje da ce moja mama financirati cijelo kucanstvo dok je tu., jer ne znam kako bih inace objasnila njegovo inzistiranje na "nasih" zadnjih 500 kuna .....)
....
i eto tak malo citam vase postove i smijesno mi je kako su neke od vas primjetile da sam opsjednuta lovom i tvoje-moje spikom.....
.....
e pa to vam dodje samo od sebe u ovakvoj situaciji kad vise nemate nista za ponuditi jer ste vec sve podijelili, a vampiri se jos nisu napili krvi....dovoljno.....
![]()
![]()
![]()
i zao mi je sto prije nisam postala višnja![]()
ON RADI.zarađuje novac.ne troši na kredit,ne troši na auto,ne troši na tebe i bebu,ne troši na hranu,ne troši na kućanstvo....na šta on troši nego na sebe?i to da bar kompenzira sa svojim ponašanjem prema tebi,nego još i tebe "troši".kad i ima slobodnog vremena,potroši ga na frendove,izlaske i cugu.što se mene tiče,nogom u guzicu.imao je vremena se pribrati.a pošto ga nema nećeš ni primjetiti da ga nema,samo će ti biti lakše jer te nitko neće nervirati.drugo,bez obzira na sve,dal ćeš se pomiriti ili ne s njim prebaci stan darovnim ugovorom na bebu da ti ne bi još i to s vremenom uništio.(znam slučaj)mada,sad kad ovo pišem,opet se pitam,ko bi htio biti s takvim tipom? :?
Draga, citam ovo i sjetim se sebe u slicnoj situaciji, kad je moje prvo dijete imalo mjesec dana.... a ja nocima nisam spavala i smisljala sto i kako dalje. Za razliku od tebe, ja imam dobrog i briznog covjeka uz sebe, ali u tom je trenutku on prolazio teski period odvajanja od mame (sin jedinac u majke udovice). DANAS, nakon gotovo 9 godina, mogu to reci.tresnja4 prvotno napisa
Istina je - mnogi ljudi ulete u vezu ne znajuci sto ih ocekuje.
Ja sam napravila ovu gresku: mislila sam da moj dragi cita misli, da ce se promijeniti, davala sam sve od sebe (dosla iz rodilista i kuhala rucak za cijelu familiju) ali nije islo. Nije jer sam na sebe preuzela sve i njemu nisam pustala ni mrvicu prostora. Muske (bar moga) to smeta i gusi. Moj nije trosio lovu, ali nije se samostalno ni pomaknuo s kauca. I danas ga moram usmjeravati...
Ipak, odlucila sam tada dati sansu i sebi i djetetu (kasnije je doslo jos jedno) i njemu. I MALO POMALO vrtila vodu na svoj mlin. SItnim koracima. Brak/veza je jaram u koji je upregnuto dvoje ljudi. Ako ne vuku istom snagom i u istom smjeru, onaj koji je jace opterecen posustaje i pada. Sto uciniti? Pustiti malo NJEGA da vuce. Ja sam tako ucinila... Bilo mi je tesko, jer sam cijelu svoju mladost bila samostalna, jaka sam osoba i moram dobro paziti da ne gusim ljude oko sebe (sad kad imam djecu to je jos vaznije). Morala sam shvatiti da postoje i drugi nacini, ne samo moj... i druga misljenja i stavovi, ne samo moj i moje obitelji. A mm je morao bolje upoznati osobu koju je ozenio. Oboje smo morali nauciti zivjeti jedno s drugim (kako s vrlinama, tako i manama).
NEMA nikakvih garancija da bi ti u drugoj vezi bilo drugacije. Nema garancija ni da ti u ovoj ne moze biti bolje. ALi za to treba puno dubokog oranja S OBJE STRANE. To je ono sto moras rascistiti, prvo sama sa sobom, a onda s partnerom. I daj si vremena - to nisu odluke koje se donose preko noci. I ja sam se nalazila u situaciji da razmisljam tako, da smisljam i zatvaram razne financijske konstrukcije... MOGLA bih i sama. Ali ne zelim. Ovako mi je bolje. U devet godina braka oboje smo odrasli (iako smo se vjencali blizu 40-te, nismo bili u cvijetu mladosti) jer veza je prilagodba. I ima uspona i padova. Dobrih i losih dana. Bitno je samo jedno - da dobrih dana bude na kraju vise nego losih. Da NAUCIMO zivjeti jedni s drugima. Zivot nije berba nego borba i izazov. Nitko nije rekao da ce biti pjesma - tu smo da nesto naucimo i da zivotno zadovoljstvo usadimo i prenesemo svojoj djeci.
Sto god odlucili (ili ti sama), nadam se da ce to biti najbolja odluka za sve umocene. Drzim fige i saljem puno ~~~~~~~~~~~ da ti se ostvari sve sto zelis I STO TI TREBA, kao i bebi. Nemoj davati krvi ispod grla - ako to nije ono sto drugima treba, nitko to nece cijeniti niti ce ti reci hvala... Ne pitaj kako znam - iz iskustva! ALi iz toga sam nesto naucila. Nasla sam snage da promijenim sto mogu (prvenstveno na sebi), prihvatim sto ne mogu promijeniti (uglavnom na drugima) i zdrave pameti da spoznam razliku. Sigurno je i mm prolazio nesto slicno, jer mi danas nismo isti ljudi kao oni koji su razmijenili prstenje. Mislim da smo ipak bolji. Svakako smo odgovorniji, jer tu su djeca, ali zbog njih nismo mi nista manje vazni SEBI.
Sretno, draga!
Reci cu samo jos jednu stvar - dobro pazi s forumskim savjetima jer mi ne znamo pravu situaciju (samo ti i ljudi oko tebe znate, svatko iz svog ugla) - nije svaki savjet odavde za te najbolji (pa ni ovaj) jer svaka od nas pise ga iz svojih cipela.
ja samo ne kužim ako je on takva stjenica bez i jedne ljudske kvalitete zašto ga ne izbaciš van?
meni tu nije baš sve jasno...
ocito joj je stalo vise nego to nama daje do znanja....ja znam da se ni momenta nebi pitala sto i kako dalje....letio bi na ulicu bez imalo razmisljanja.
ali kako je reklaSretno jos jednom i dobro razmisli sto je za tebe i tvoju bebu nabolja varijanta!Peterlin- mi ne znamo pravu situaciju (samo ti i ljudi oko tebe znate, svatko iz svog ugla) - nije svaki savjet odavde za te najbolji (pa ni ovaj) jer svaka od nas pise ga iz svojih cipela.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sretan i brz porod!!![]()
e sad mi je stvarno skočija živac i da nisi trudna i da ne čekaš porod svaki dan i da nisi puna emocija, hormona i da se možeš uhvatiti u koštac s njim, rekla bih ti slijedeće: ako ne zna drugačije, nego biti pijavica, ne daj mu auto, ni novce za izlaske (ne mogu vjerovati da ovo pišem tako samostalnoj ženi); u šta on troši svoju plaću? ako nema za hranu, daj mu spisak za kupnju i otprilike onoliko novca koliko mu treba za to, daj mu da plaća račune, po istom principu (ako on ne kuži koliko je novca potrebno za režije i hranu, ne znam u kojem svijetu živi?); ne daj da mu tvoja mama bude i spremačica i financijer, dok si ti u rodilištu (nagradit ćeš njega,razmaženo derište, a opteretit svoju mamu - neka on ide kod svoje mame na pansion); ako ima m... da stalno žica, onda neka ih ima i reče frendovima da mu je žena uskratila džeparac (sorry na ovom tonu, ali mi para izlazi iz ušiju, imam dojam da ti dajem savjete kako odgajati dijete u pubertetu)
želim ti puno sreće, izdržljivosti, hrabrosti i ljubavi i u potpunosti shvaćam da nisi u poziciji drastično mijenjati situaciju, ali nećeš biti ni tako skoro; držim ti fige da se TD kad ugleda svoje dijete nešto preokrene u glavi, ali čisto sumnjam; i još jedno pitanje : koje su to njegove kvalitete ili koji su to tvoji nedostaci koji su te natjerali da dovedeš sebe u ovu poziciju (da trpiš nekoga umjesto da ga voliš)?![]()
možda se samo boji biti samohrana (mada to tehnički već jest)tkonjuh prvotno napisa
nada zadnja umire, nada da će se on popraviti
meni ova opisana situacija uopće ne pobuđuje sažaljenje nego nevjericutresnja4 prvotno napisa
ako je netko zbilja tako opisana gnjida, što je s drugom stranom koja to sve podnosi, koji je njen problem?
jer koliko sam skužila, to kao sve traje duže vrijeme...
ali, previše je to kao iz ljubića za moj ukus..sve najbolje mami i bebi