-
-
Ako je u pitanju otok i crvenilo, moguće da ipak nije dobro očišćeno. Probaj malo preciznije odrediti gdje se to nalazi. Je li u pitanju zaista vanjski dio spolovila ili je to ipak unutra, ispod kožice.
Kada Srečicu presvlačite, svaki puta ga operite pod mlazom vode. Nije dovoljno samo prebrisati. Pimpeka također operite i izbjegavajte brisanje mirisnim i uljastim maramicama. Voda je najbolji prijatelj dječje kože. I NIKAKO ne mazati pimpeka kremicama. Guzu da, ako već to prakticirate, ali pimpeka nikako. Uđe mu pod kožicu, tamo se raskelji s kristalićima mokraće koji ostanu nakon piškenja, zagrije se, dođu mrvice pelene... Ma grozno. Znači - ne.
Ne znam kako stojite s povlačenjem kožice, povlačite li je uopće ili ste to preskočili. Ja svojim dečkima povlačim od prvoga dana i nikad nisu imali problema. Lagano, lagano, dok se ne počne prevlačiti skroz preko glavića.
Druga mogućnost su gljivice. To karakteriziraju malene bijele točkice na crvenoj podlozi. Kod ovakvih problema pomažu ulje čajevca i vatica umočena u otopinu GSE-a (grapefruit seed extract), ili klasične metode poput mazanja Nistatinom, Plimycolom, Canestenom, itd.
Puno sreće i javi nam kako ide!
-
-
Izgleda da se radi o upali lojnih žlijezda na koži(vanjskog dijela pimpača). Tako nam je doktoriuca rekla uz napomenu da se to sad kad je toplo često javlja zbog pelena. Ima li još tko tako nešto?
-
luftajte ga bez pelena
nije protočni bojler da zapiški cijelu kuću
ja sam tako držala Marka preko ljeta lani,a bogme i sad
-
A zašto srečici mažete guzu Bepantenom? nama je rečeno da Bepanten ide samo u slučaju crvenila.
-
To se desilo mom bratu dok je bio beba. Mama se naravno izbezumila.Dobro ga očistite, možda je malo ostalo i sve će biti ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma