Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: crvenilo i lagani otok(vjerovatno) oko pimpača 3mjesečnjaka

novitata39

Početno crvenilo i lagani otok(vjerovatno) oko pimpača 3mjesečnjaka

Primjetili smo da se malom na mjestu između korijena piše i gornjeg dijela(glavića) pojavilo crveniloi vjerovatno lagani otok Kod odraslih na tom mjestu prolaze vanjske vene. Mislim od abi to moglo biti od kreme za guzu (bepanten), ali i zbog držanja na tom mjestu kod čiščenja(provodimo ga 1xdnevno). Ima li tko iskustva sa tim? Može li biti što hitno, ipak mu je to jedini pišo, Ma brinemo se ljudi, molim vas dajte kakav pametan savjet ili mišljenje

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je u pitanju otok i crvenilo, moguće da ipak nije dobro očišćeno. Probaj malo preciznije odrediti gdje se to nalazi. Je li u pitanju zaista vanjski dio spolovila ili je to ipak unutra, ispod kožice.

Kada Srečicu presvlačite, svaki puta ga operite pod mlazom vode. Nije dovoljno samo prebrisati. Pimpeka također operite i izbjegavajte brisanje mirisnim i uljastim maramicama. Voda je najbolji prijatelj dječje kože. I NIKAKO ne mazati pimpeka kremicama. Guzu da, ako već to prakticirate, ali pimpeka nikako. Uđe mu pod kožicu, tamo se raskelji s kristalićima mokraće koji ostanu nakon piškenja, zagrije se, dođu mrvice pelene... Ma grozno. Znači - ne.

Ne znam kako stojite s povlačenjem kožice, povlačite li je uopće ili ste to preskočili. Ja svojim dečkima povlačim od prvoga dana i nikad nisu imali problema. Lagano, lagano, dok se ne počne prevlačiti skroz preko glavića.

Druga mogućnost su gljivice. To karakteriziraju malene bijele točkice na crvenoj podlozi. Kod ovakvih problema pomažu ulje čajevca i vatica umočena u otopinu GSE-a (grapefruit seed extract), ili klasične metode poput mazanja Nistatinom, Plimycolom, Canestenom, itd.

Puno sreće i javi nam kako ide!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Znaš ni ja nisam znala da se djećacima mora prati pimpać tako da povućeš onu kožicu i opereš pimpaća to sam saznala od MM Eto vidiš i oni su korisni Ako te taj otok zabrinjava posjeti ipak pedijatra (znam ono što trćati kod doktora za svaku sitnicu)no oni ipak bolje znaju.
    Možda je neka upalica ipak su oni cijeli dan u pelenama bez obzira koliko ih mi presvlaćili ....

novitata39

Početno

Izgleda da se radi o upali lojnih žlijezda na koži(vanjskog dijela pimpača). Tako nam je doktoriuca rekla uz napomenu da se to sad kad je toplo često javlja zbog pelena. Ima li još tko tako nešto?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

luftajte ga bez pelena

nije protočni bojler da zapiški cijelu kuću

ja sam tako držala Marka preko ljeta lani,a bogme i sad

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto srečici mažete guzu Bepantenom? nama je rečeno da Bepanten ide samo u slučaju crvenila.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To se desilo mom bratu dok je bio beba. Mama se naravno izbezumila.Dobro ga očistite, možda je malo ostalo i sve će biti ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •